reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Ale co mialas w moczu ogolnym?? Liczne czy nieliczne bakterie??? Bo mozesz miec ta ecoli w nielicznej formie.. Mocz ogolny nie ejst miarodajny bo on tylko mowi czy sa bakterie i w jakiej ilosci. A nie okresla jakiego rodzaju. Pewnie nie jedna z Nas ma zle bakterie bo z tego co pamietam niejedna pisala ze ma liczne badz nieliczne bakterie w wyniku. Spokojnie.

To masz szczęście ze Twój stan na to pozwala. I jestes tutaj troche krocej lezaca niz np ja. Z reszta masz dluga szyjke i nic sie z nia nie dzieje. Ja mam takie dni ze zrobie pare krokow i cierpie a do tego mojej szyji juz prawie nie bylo wiec dla mnie jets to nierealne by wyjsc z domu by zadbac o siebie a przed ciaza tez np chodzilam na pazurki brwi fryzjer itp. Zawsze bylam niezależna. A teraz nie wybaczylabym sobie gdybym drugi raz stracila tak wysoka ciaze. A z reszta cala rodzinka mi pomaga i przede wszytskim ich nie chce zawiesc i nikt z nich by mnie nie wypuscil z domu na takie przyjemnsoci.

Ja to jestem w ogole dziwny przypadek :(
Sprawdzalam karte i w sumie ja nie mialam chyba ani razu mierzonej szyjki, tylko przy szyjce jest jakis znaczek bdb czy cos nawet nie moge tego rozszyfrować..
raz mi każą leżeć, raz oszczędzać się itp.
Ja wychodze z domu raz w tygodniu wiec nie jest zle, a od siedzenia w domu to mam migrene ciągle ehh..
Biore tabletki i głównie leże a brzuch jak mi sie stawiał tak sie stawia, czekam na następną wizytę i zalecenia ;) moim celem jest początek lutego :D
Wiadomo, że jak zdrowie nie pozwala to nie ma co się forsować, dzidzia najwazniejszy ;)
Póki co to moja pierwsza ciąża i szczerze to nie ogarniam tego wszystkiego ;) kolezance się skraca szyjka od 20 tc i tez nikt jej lezec nie kazał - smiga bardziej jak ja.
ale nie wiem czemu lekarze zabraniają farbowac wlosow- ten mit jest dawno obalony :)

Ale co mialas w moczu ogolnym?? Liczne czy nieliczne bakterie??? Bo mozesz miec ta ecoli w nielicznej formie.. Mocz ogolny nie ejst miarodajny bo on tylko mowi czy sa bakterie i w jakiej ilosci. A nie okresla jakiego rodzaju. Pewnie nie jedna z Nas ma zle bakterie bo z tego co pamietam niejedna pisala ze ma liczne badz nieliczne bakterie w wyniku. Spokojnie.

Ja mam od poczatku bardzo liczne, a posiew tylko raz- zakonczony zapaleniem pecherza i antybiotykiem. Teraz mam znowu badania ogolne moczu i nie wiem czy nie zrobic od razu posiewu?

Ja mam teraz nieliczne bakterie w moczu. Jak bywalo gorzej ta lekarz przepisywal monural. Jednodniowy anyybiotyk w saszetce. Wiec moze popros o niego lekarxa.

reklama
Do góry