reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Dziewczyny jak robicie z nospa? Ja np jak biore 3x1 nospy max to jest max dawka dzienna i np boli brzuch i musze wziac 4 tab?? Moge?? Czy lepiej pozniej omonac jedna dawke?
Raczej nic nie powinno się stać jeśli zdarzy się to raz ja jakiś czas. Pewnie zwiększa się ryzyko wystąpienia działań niepożądanych ale ta substancja jest dość bezpieczna.

Tez mam czesto luzne stolce. I czarne od żelaza. Kurcze lipa z tym brzuchem raz dobrze raz strach wstac. W nocy doslownie mnie obudzil bol.

@BaskaW ja w nocy mam bolesne twardnienia szczególnie po sikaniu. Budzę się ide siku, kładę się i zaczyna boleć z 20sek po czym przestaje. Czasem ból budzi mnie w nocy bez siusiania ale trwa to 20 sek.

Ja nie biorę nic chyba ze mam ten okropny ciagly bol to wtedy spasmoline.

Ja tez nie biore od razu. Staram sie przeczekac. Ale wczoraj to troche trwalo. Przeszlo po tabletce. Jakies 30 min czekalam zanim wzielam. Np po prysznicu wczoraj bylo podobnie ale sie polozylam i sie uspokoilo. I to jest bolace spinanie brzucha. Jest bol i twardnienie.

@BaskaW Możesz 4 nospy max, ja taką dawkę brałam przez 8 dni po amnio z przepisu lekarza. Też mnie wczoraj bolał i dziś rano, przeszedł przed chwilą dopiero, być może po nitrendypinie. Ale załamka była, jeszcze mam 4 miesiące do wytrzymania w tym stanie, a wygląda na to, że będzie tylko gorzej :(

U mnie biegunka najczęściej pojawia się po takim magnezie rozpuszczalnym, po tabletkach rzadziej. Jeśli macie po tabletkach też, to jest taki preparat Slowmag z chlorkiem magnezu, pokryty warstwą, która przechodzi przez żołądek i zaczyna się wchłaniać dopiero w jelitach

reklama
Do góry