reklama
olamakota
Fanka BB :)
Raczej nic nie powinno się stać jeśli zdarzy się to raz ja jakiś czas. Pewnie zwiększa się ryzyko wystąpienia działań niepożądanych ale ta substancja jest dość bezpieczna.Dziewczyny jak robicie z nospa? Ja np jak biore 3x1 nospy max to jest max dawka dzienna i np boli brzuch i musze wziac 4 tab?? Moge?? Czy lepiej pozniej omonac jedna dawke?
olamakota
może to po magnezie bo no spa rozkurcza mięśnie przewodu pokarmowego więc raczej działa łagodząco przy biegunce ?Mi w szpitalu dali w jednym dniu 4 tabletki.
A macie biegunke po tych tabletkach wszystkich?
Ja biore magnez i nospe i wczoraj apap na ból głowy i ciagle do wc biegam ;(
Zzzzzz
BaskaW
Ja tez nie biore od razu. Staram sie przeczekac. Ale wczoraj to troche trwalo. Przeszlo po tabletce. Jakies 30 min czekalam zanim wzielam. Np po prysznicu wczoraj bylo podobnie ale sie polozylam i sie uspokoilo. I to jest bolace spinanie brzucha. Jest bol i twardnienie.
Naysan
@BaskaW Możesz 4 nospy max, ja taką dawkę brałam przez 8 dni po amnio z przepisu lekarza. Też mnie wczoraj bolał i dziś rano, przeszedł przed chwilą dopiero, być może po nitrendypinie. Ale załamka była, jeszcze mam 4 miesiące do wytrzymania w tym stanie, a wygląda na to, że będzie tylko gorzej
Naysan
dzięki, popytam w apteceSą takie pojemniki na posiew moczu z płytką - tam potrzeba niewielkiej ilości. Miałam ostatnio problem z wykupieniem ale może tam gdzie mieszkasz są bez problemu dostępne
Naysan
U mnie biegunka najczęściej pojawia się po takim magnezie rozpuszczalnym, po tabletkach rzadziej. Jeśli macie po tabletkach też, to jest taki preparat Slowmag z chlorkiem magnezu, pokryty warstwą, która przechodzi przez żołądek i zaczyna się wchłaniać dopiero w jelitach
reklama
Podziel się: