reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Słyszałam, że w hybrydach te wszystkie trujące składniki nie są używane, więc o dziwo gorzej jest z lakierami klasycznymi. Ja bym chciała pomalować nie dlatego, żeby dobrze wyglądało, tylko żeby wzmocnić paznokcie, bo mam beznadziejne i ciągle mi się łamią (a mówią, że w ciąży paznokcie takie wspaniałe). Poszukam tego Revlona.

reklama
Nie farbuję włosów od dawna ( jakoś nie muszę co mnie dziwi przy moim wieku;) ) Są takie farby Sanotint bezpieczne w ciąży.
Paznokcie malowałam hybrydą ale przez to, że nie mogę wyjść wyglądają teraz strasznie. Plusem jest to, że zaoszczędzę:)

Ja tez nic ze soba nie robię, zaszaleje po porodzie...mam taki niecny plan;-) Teraz i tak nigdzie nie chodze, jedynie do lekarza sie ogarniam, zeby ludzi nie straszyc i czuc sie troche lepiej ze soba. Nawet wlosow nie myje regularnie.

Aaa i na bank wybrałabym hybryde dobra zamiast lakieru ale gdzies od roku nie trzymaja mi się na płytce. Nie wiem może lampe powinnam wymienic...

Ja tez nic ze soba nie robię, zaszaleje po porodzie...mam taki niecny plan;-) Teraz i tak nigdzie nie chodze, jedynie do lekarza sie ogarniam, zeby ludzi nie straszyc i czuc sie troche lepiej ze soba. Nawet wlosow nie myje regularnie.
Masz racje. Dla mnie prysznic plus mycie wlosow to wielki wyczyn i czasami potrafi brzuch niezle reagowac bolem wiec ja myje wlosy raz w tyg. Trudno strasze ale rodzina to rozumie. Oczywiscie wlosy zawsze myje przed lekarzem i wtedy ubieram sie w ladne ciazowe ciuszki. A jaka mam fajna pielegniarke w osobie mojego Meza. Nawet depilacje mi robi i balsamem nasmaruje. Maz to Aniol..

Ja tez raz w tygodniu mam spa i sie wtedy depiluje i myje wlosy. Robie sobie express peeleng i to ten dzień kiedy smaruje brzucho oliwla dokładnie mustella. Pozniej nie robie nic az do koleknej wizyty w spa.

@Zzzzzz dzięki za tę listę! Super.

Włosy też olewam, ale prysznic i smarowanko 2 razy dziennie to dla mnie czysta przyjemność, nie mogłabym sobie odmówić. Zresztą skórę mam tak potwornie suchą, że mogłaby mi odpaść, jakbym raz nie posmarowała.

Mówiłyście coś, że brzuch Was swędzi. Tylko brzuch? Ja też mam takie mega mocne swędzenie, a do tego pieczenie na brzuchu i plecach, tragedia.

reklama
A ja tam chodze i do kosmetyczki, na stopy, na hybrydy, do fryzjera :-) jedynie nie mam sił na zakupy i robie online wszystko :) jakoś nie wyobrazam sobie byc nie ogarnieta, ale to przez prace bo pracuje a raczej pracowałam z klientem i musiałam być zadbana :) w sumie lepiej się tak czuje, jedynie co to mam problem z depilacją nóg bo też musiałam laser przerwać :o i ogarniam je przed wizytą u doktorka ale troche mi brzuszek juz przeszkadza

Do góry