reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

@kb.karola90 nie znam sie na szwach bo mam pessar ALE zauwazylam ze za każdym razem jak aplikuje luteine to jest w pochwie inaczej tzn raz jest tam ciasno a raz luźno. Nie wiem jak mają dziewczyny ze szwami.
@Olciakkk niby bralam laktovaginal i trivagin ale jak widać nic to nie dalo. Ostatnio gin powiedziala ze mam dac sobie spokoj z tym laktovaginalem.
@Paula_12345 bede prosic gin o ten specyfik.

reklama
@kb.karola90 mowilam juz pare razy. To tylko sznureczek mogl sie zawinąć..a co szyjki ja jej nigdy nie czulam albo nie wiem ze to ona. Lepiej głęboko tam nie grzeb. Pewnie sie boisz ze szew sie zsunal..tez tak mialam ale to prawie niemozliwe musialby byc zle założony. Spokojnie.

@Olciakkk tez stracilam dziecko przez infekcje tylko jak ur w 22+4 tc. Teraz w ciazy wykrylam gbs w szyjce i mimo ze bralam antybiotyk to po 2 tyg od wyniku zlego szyjka sie mocno skrocila. Wiec podejrzewam ze w tej ciazy straconej tez mogl gbs to spowodowac bo tego gowna czlowiek sie nie pozbedzie jak jest jego nosicielem.
Ja tam jakoś specjalnie nie grzebie tylko jak aplikuje luteine to wcześniej czułam a teraz nie. Ale zanim miałam założony szew to szyjki wcale nie czułam tak była wysoko. Schizuje niestety :( byle do piątku...
@kb.karola90 nie znam sie na szwach bo mam pessar ALE zauwazylam ze za każdym razem jak aplikuje luteine to jest w pochwie inaczej tzn raz jest tam ciasno a raz luźno. Nie wiem jak mają dziewczyny ze szwami.
@Olciakkk niby bralam laktovaginal i trivagin ale jak widać nic to nie dalo. Ostatnio gin powiedziala ze mam dac sobie spokoj z tym laktovaginalem.
@Paula_12345 bede prosic gin o ten specyfik.
No właśnie czytałam, że z pessarem tak jest ze raz go czuć a raz nie i myślę że z tą szyjka będzie tak samo a może ja za bardzo to analizuje :(

@kb.karola90 mowilam juz pare razy. To tylko sznureczek mogl sie zawinąć..a co szyjki ja jej nigdy nie czulam albo nie wiem ze to ona. Lepiej głęboko tam nie grzeb. Pewnie sie boisz ze szew sie zsunal..tez tak mialam ale to prawie niemozliwe musialby byc zle założony. Spokojnie.

@Olciakkk tez stracilam dziecko przez infekcje tylko jak ur w 22+4 tc. Teraz w ciazy wykrylam gbs w szyjce i mimo ze bralam antybiotyk to po 2 tyg od wyniku zlego szyjka sie mocno skrocila. Wiec podejrzewam ze w tej ciazy straconej tez mogl gbs to spowodowac bo tego gowna czlowiek sie nie pozbedzie jak jest jego nosicielem.
powiem Ci szczerze że te infekcje doprowadzają mnie do szału, człowiek dba jak może, stara się, wymyśla co by jeszcze zrobić żeby było dobrze... A moja siostra ma sąsiadkę, siedmoioro dzieci, każde z innym ojcem teraz jest w ciąży z kolejnym, wieczne imprezy, facetów zmienia jak rękawiczki co moc to inny i bez problemu rodzi dziecko za dzieckiem.

A skad wiesz ze czulas szyjke? Ja mam wrazenie ze mam za krotkie palce. Ale za to sznurek raz jest raz nie ma..tak jak mówił lekarz zeby na niego nei patrzec.

A skad wiesz ze czulas szyjke? Ja mam wrazenie ze mam za krotkie palce. Ale za to sznurek raz jest raz nie ma..tak jak mówił lekarz zeby na niego nei patrzec.
Wiem ze czułam szyjkę bo jak starałam się o ciążę to badałam szyjkę. Tez pytałam lekarza o ten sznureczek i wiem ze raz go czuć a raz nie. Teraz zastanawia mnie ta szyjka. Ale wydaje mi się że ona po prostu zmienia swoje położenie. Przynajmniej mam taką nadzieję. Nie mam żadnych innych objawów wiec musi być dobrze...

Ja nie mam ani pessara ani szwu i tez czuje, ze jak aplikuje luteine to raz wchodzi łatwo a raz czuje, ze jest ciasno. Ale to chyba zależy od ukrwienia, to wszystko jest w środku obrzekniete i pewnie dlatego sa takie odczucia.

Dziewczyny jestem załamana, dosłownie płakać mi się chce. W szyjce mam Klebsiellę oraz Candida albicans. Napisałam już do mojego lekarza, nie wiem czy nie jechać na IP. Wszystkie antybiotyki, na które jest wrażliwa bakteria już brałam...

reklama
Dziewczyny jestem załamana, dosłownie płakać mi się chce. W szyjce mam Klebsiellę oraz Candida albicans. Napisałam już do mojego lekarza, nie wiem czy nie jechać na IP. Wszystkie antybiotyki, na które jest wrażliwa bakteria już brałam...
Masakra i skad?? Bierzesz macmirror? Ja dalej czekam na wyniki. Maja chyba jakis oroblem dzisiaj ze strona.

Do góry