reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Nie. Glukoza to moze byc na czczo. A krzywa to glukoza czekasz na wynik. Jak jest w normie wypijasz glukoze i po 2 godz idziesz na pobor znowu. I czekasz na wynik. Dziewczyny jakie macie wyniki z krzywej?? Ja mam 135 lekarz powiedział ze troche wysoki ale ja mysle ze jest zaklamany bo po wypiciu kazali troche pochodzic a ja lezalam tylko w aucie.

A ja siedziałam dwie godzinki na krześle- właśnie zabronili ruchu bo wyjdą zakłamane- więc jeżeli leżałaś to ok.

reklama
Mi mowily ze mam troche pochodzic. No to wychodzi na to ze mam w normie ale jest wysoka. Ale moze to tez zalezy od tego zw tak dlugo leze bez ruchu. Ale nie kazał mi zadnej diety wprowadzac.

Mi mowily ze mam troche pochodzic. No to wychodzi na to ze mam w normie ale jest wysoka. Ale moze to tez zalezy od tego zw tak dlugo leze bez ruchu. Ale nie kazał mi zadnej diety wprowadzac.
U mnie w poprzedniej ciazy po wypiciu glukozy pobierali krew po godzinie i po dwóch. Też mi kazali siedzieć. Dzień przed mam nie jeść słodkiego. Teraz to badanie będę robiła za tydzień.

Wlasnie bo chyba z tym wymazem jest tak ze jak nic nie wyhoduja to ejst ok 3 dni a jak hoduja to 4-5. Tez tak slyszalyscie? Chociaż probuje sie pocieszyc ze może to przez weekend.

Ostatnia edycja:
ja to samo i już się trzęsę ze strachu:frown:
Ja ostatnio też czekałam 5 dni roboczych a posiew był ok. Może po prostu laboratoria się nie wyrabiaja.

Eh zwiariuje w tym medicoverze, kolejka do pobrania jak nigdy a mnie nie wpuscili wcześniej bo pielęgniarka się nie wyrabia i nie monitoruje kto jest w ciąży a kto nie. Spedze tu ze 3h :(
Też robię na czczo, po 1h i po 2h.

Wlasnie bo chyba z tym wymazem jest tak ze jak nic nie wychoduja to ejst ok 3 dni a jak choduja to 4-5. Tez tak slyszalyscie? Chociaż probuje sie pocieszyc ze może to przez weekend.
To jest chyba własne na odwrot. Jak coś wychodzi to już wcześniej to widać i można działać, a jak wymaz jest jałowy to i tak muszą czekać czy aby napewno noc tam się nie wyhoduje.

[QUOTE="Wiewióreczka87, post: 17433934,
Dziewczyny, ja nie mam dosłownie NIC kupionego dla malucha, też się boję. Ale macie rację, pora to zmienić, bo na pewno sprawi dużo radości. Kupię chyba od Mamy Ginekolog taki zestaw paru ubranek z rożkiem.[/QUOTE]
Przełamałam się i zamówiłam dziś ten zestaw + ten drugi "na przebranie" :) Przekonało mnie to, że można prać w 90 stopniach i w sumie opinie też są dobre.

reklama
Ja tez slyszalam ze jak dlugo to bakteria ale nie martw sie na zapas Basia bo byl weekend a dzis dopiero pon.

Jakie to bylo obrzydliwe badanie! Mialam krew pobierana 3 razy :
Przed glukoza po godzinie i po 2. Tez mialam zakaz chodzenia. Pojechalam tam na 6 i spalam tam na kanapie 2 h :D
Dzis tez oddalam mocz do posiewu bo cos czuje ze mam zapalenie pęcherza. Nigdy nie mialam tego dziadostwa ale czuje ze cos jest nie tak bo ciagle chce mi sie siusiu.

Do góry