reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Ja miałam krzywą cukrową 2 lata temu w szpitalu i kazali mi po wypiciu wrócić na salę - czyli do łóżka, więc chyba nie ma znaczenia pozycja.

@Kleo83 jeśli chodzi o skórę na brzuchu, to często o tym wspominają w necie, w szczególności jak się macica napina, więc chyba to nie jest jakiś rzadki objaw, ale wspomnij lekarzowi na wizycie najlepiej

reklama
Wiecie, ile się czeka na wynik posiewu z moczu? Też bym zrobiła, @Zzzzzz mam podobne objawy do Twoich - ból i częste sikanie. Ale przy samym sikaniu nic nie piecze.
Ostatnio przy badaniu ogólnym moczu wyszły mi liczne bakterie, ale lekarz nic z tym nie zrobił, myślicie, że ruszać ten temat?

Wlasnie bo chyba z tym wymazem jest tak ze jak nic nie wyhoduja to ejst ok 3 dni a jak hoduja to 4-5. Tez tak slyszalyscie? Chociaż probuje sie pocieszyc ze może to przez weekend.
Ostatnio miałam pobrany w czwartek a wynik (wyszła bakteria) był w poniedziałek. To było w szpitalu, nie wiem czy to ma jakieś znaczenie gdzie?

Dziewczyny a czy któraś z Was odczuwa bol podbrzusza po oddaniu moczu ? Jo dosłownie nie mogę się wyprostować zaraz po. Bardzo często r0bie badanie moczu które nic nie wykazuje. Bol trwa krótko do minuty i jest bardzo intensywny klujacy.

Wiecie, ile się czeka na wynik posiewu z moczu? Też bym zrobiła, @Zzzzzz mam podobne objawy do Twoich - ból i częste sikanie. Ale przy samym sikaniu nic nie piecze.
Ostatnio przy badaniu ogólnym moczu wyszły mi liczne bakterie, ale lekarz nic z tym nie zrobił, myślicie, że ruszać ten temat?
Jasne ze tak! Dzialaj bo bakterie w moczu nie sa niczym dobrym. Ja mam wizyte u gin teraz w czw i nie bede miala jeszcze wynikow posiewu moczu ale cos czuje ze ze dostsne duomox. Tak nie da sie zyc z tym siusianiem. Żurawinę teraz odstawilam przed posiewem moczu i do czw nie będę jej brać bo chce jeszcze posiew z szyjki zrobic.
@Teresa32 mialam tak na początku 2 trym i czytalam ze jezeli wyniki moczu sa ok to nie ma sie czym martwic. Samo przeszlo

Dziewczyny a czy któraś z Was odczuwa bol podbrzusza po oddaniu moczu ? Jo dosłownie nie mogę się wyprostować zaraz po. Bardzo często r0bie badanie moczu które nic nie wykazuje. Bol trwa krótko do minuty i jest bardzo intensywny klujacy.
Ja tak jakos od 14 tc. Po siusianiu odczuwam bol w dole brzucha. I trwa to jakie 2 min. Tlumacze to sobie tym ze moze na pecherz juz macica uciska i po oproznieniu zmienia ksztalt.

Też czasem mam takie bóle, ale one pojawiają się też przy innych okazjach - kichanie, kupka, czy jak się zbyt gwałtownie przekręcę w łóżku. Jak dzieje się tak przy każdym sikaniu, to pewnie trzeba by się zainteresować tematem

Dziewczyny, w ogóle wczoraj byłam na IP, bo już mnie wszystko tak bolało, że nie wiedziałam, co się dzieje, a szpital mam (jak się okazało) 750m od domu. Lekarz mnie zbadał i stwierdził, że ciążowo nic się nie dzieje, "szyjka długa jak u żyrafy". Tylko że potem zobaczyłam na wypisie, że 33mm, a 6 dni wcześniej było 39mm - badane na innym aparacie. Myślicie, że taka różnica może wynikać z aparatu usg? Wizytę u swojego ginekologa mam za 6 dni. Czekać spokojnie i zapytać go wtedy?

reklama
Tak około 4 dni. W tej ciąży borykam się z tym od początku. Po wyleczeniu biorę profilaktycznie żuravit i piję kilka szklanek herbaty pokrzywowej. W poprzedniej ciąży gdy wyszły mi po prostu liczne bakterie ( bez szczegółowego posiewu) lekarz zapisał mi Monural.

Do góry