reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

@Emilly30 powtórzyłabym wymaz. Ja miewam bole (nie wiem czy jak na miesiaczke bo przed okresem nie bolał mnie brzuch tylko w sam okres i to było nie do zniesienia):
A. Uczucie rozpychania w brzuchu
B. Uczucie tępego dretwienia na dole po lewej i prawej stronie jak tylko dotknę tego bolacego miejsca to twardnieje mi brzuch i to piekielnie boli.
C. Twardnienie brzucha i chec siusiania
D. Tlenie brzucha w dole

Do tej pory nie wiem czy sa fizjologiczne :p
Decyzja nalezy do Ciebie ze szpitalem nie chce źle doradzić.
Kurde, mam cały ten zestaw :(

reklama
Moze to bole zoladkowe??? Ja mam czesto tak i sa tez skurczowe. I trwaja 2-3 godziny. Sprobuj wtedy wypic miete albo siemie lniane jak pomoze to masz przyczynę. Chyba ze masz twardnienia przy tym i ciagniecie brzucha.

@BaskaW osobiście uważam że jak masz samo APS to nie jest to potrzebne. Poza tym żeby przejsc na diete musiałabyś sie adaptować a do tego czasu zdążysz urodzić ;) bądz spokojna i bierz grzecznie heparynke a urodzisz zdrodzisz duze i zdrowe bobo.
@Naysan wydaje mi sie ze zdrowo bedzie przy hasimoto zrezygnować przynajmniej z produktow mlecznych (krowich) i pszennych.

@BaskaW osobiście uważam że jak masz samo APS to nie jest to potrzebne. Poza tym żeby przejsc na diete musiałabyś sie adaptować a do tego czasu zdążysz urodzić ;) bądz spokojna i bierz grzecznie heparynke a urodzisz zdrodzisz duze i zdrowe bobo.
@Naysan wydaje mi sie ze zdrowo bedzie przy hasimoto zrezygnować przynajmniej z produktow mlecznych (krowich) i pszennych.
Też mam Hashimoto, w ciąży nie mogę się zmusić do odstawienia glutenu (wcześniej robiłam swój chleb, kupowalam makaron kukurydziany itp), moja endo powiedziała ze wystarczy jak ograniczę nabiał. I w sumie tsh mi spadło przy tej samej dawce, nie mam też większych objawów Hashimoto. Da się z tym żyć :)

Ja mam takie Hashimoto niepotwierdzone, minimalnie podwyższone tsh, czasem jakieś guzki w tarczycy, ale anty tpo i anty tg w normie, tarczyca nienaruszona. Zrobiłam sobie pełen panel Imu-Pro Complete i wyszło mi trochę ciężkich nietolerancji - np. jajka (ponoć u 80% ludzi z hashi) i je odstawiłam kompletnie, ale wyszła mi też masa lekkich nietolerancji, w tym mleka krowiego nieprzegotowanego i jego przetworów, ale gotowane już ok, więc trzymam się rozpiski, którą od nich dostałam. Gluten i pszenica - spoko. Mimo to zrobiłam sobie kilka miesięcy eliminacji całkowitej nabiału i glutenu, nic to nie poprawiło, więc lekarka mi powiedziała, żebym to olała.

Dziewczyny, proszę poradzcie mi coś bo zwariuje zaraz ... jestem w 22 tc, od 17 tc mam bóle brzucha, silne takie typowo miesiaczkowe trwające nawet i kilka godzin a czasem cały dzień. Byłam dwa razy w szpitalu na obaerwacji . Szyjka jest długa i zamknieta. Co dwa tygodnie chodzę do lekarza... wszyscy lekarze patrzą na mnie jak na hipochondryczke a mnie naprawdę bardzo boli. Jest to raczej taki tępy ciagly bol... Od wczoraj bole znowu się nasilily (ostatnim razem miałam takie miesiąc temu w szpitalu), nie wiem co robić czy jechać na pogotowie czy zaufać lekarza, którzy twierdzą ze wszystko jest ok A bole są fizjologiczne. Dodam że na kontroli byłam we wtorek, wówczas szyjka miała ponad 4 cm. Biorę nospe scopolan i luteine, nic nie pomaga ;(
A miałaś kontrolowane jajniki? Może nerki? Jeśli masz ból moesiaczkowy taki jak ja miałam to to bym sprawdziła.

Kurde jak mnie dzisiaj strasznie boli szyjka przy ruchach malego. A do tego czasami jak kopnie to az dol brzucha boli..bardzo to nieprzyjemne.

@BaskaW to nasze dzieci polaczyly sie dzis telepatycznie. Dzis Zuza ma dzien uciskania na pęcherz. Boli mnie szyjka, wejście do pochwy. Sikam co 5 min

reklama
Do góry