reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Milly pocieszające jest to, że medycyna wciąż idzie na przód. Są lepsze wyposażenia oddziałów neonatologicznych. Jest więcej możliwości by podtrzymać ciążę. Aż wreszcie jesteś w tej kwestii niestety tragicznie ale doświadczona i dzięki temu lepiej zabezpieczona :* poprzednią ciążę donosiłaś więc i z tą wszystko zakończy się dobrze tym bardziej, że jesteś pod stałą opieką lekarza :*

Ja rano bylam jakos pozytywnie nastawiona, a teraz coś mnie brzuch pobolewa.. Od południa częściej mi brzuch twardnieje, bo z rana było spokojniej. W ogóle czasami mam wrażenie jakby mały dosłownie wychodzić chciał. Czuję taki ucisk jakby mi na nerw coś naciskało.

Ostatnia edycja:
reklama
Milly, mój ówczesny tez nie robił, mimo że mówiłam mu ze mam bóle jak na @ . Dlatego w 21 tygodniu zmienialam lekarza na poznanego w szpitalu.

Też miałam zmienić ale nie zdążyłam.

Fajnie że jest mas więcej. jakoś tak raźniej się czuje, mogę na Was liczyć, pozalic się. A w takim momencie to mega ważne.

Ja też miewam bóle jak na @ ale slabsze. Miewalam je odkąd pamiętam i nigdy nic się nie działo. Teraz nawet one wywołują we mnie lęk. Powiedzie czy takie mocne wybrzuszenie z jednej strony to dziecko? Bo już schizuję. Od kilku dni brzuch twardnieje mi z jednej strony, robi się taka duża kulka. I czasami nawet boli bo mam wrażenie jakby mi brzuch miało rozsadzić. Myślałam, że to mały, a teraz już mam jakieś czarne wizje. W dodatku zabolało mnie kilka razy w pochwie i przestraszyłam się.. Czarno widzę tą moją szyjkę na piątkowej wizycie :(

Ewelina, tez mi sie wydaje,ze to dziecko

Milly ta sytucja z lekarzami,szpitalami jest chora...ja moze tez powinnnam chodzic tu do ordynatora...

Ale wybralam lekarza i szpital 80 km od miejsca zamieszkania bo to najlepszy szpital,
a teraz boje sie,ze te dojazdy mi skracaja szyjke :(
Jak myślicie? Jeździć leżąc ? Dopiero teraz o tym pomyslalam

Klucie w pochwie tez mam, lek.kazał sie nie martwić,a mnie sie wydaje,ze to szyjka :(

Ewellina pytalam gina o te kulke z jednej strony i powiedzial, ze to dziecko. Takze spokojnie :). A tez myslalam, ze to moze macica tak sie prezy... U mnie po wizycie w porzadku, zmniejszamy dawki leków, ale nadal mam duzo lezec i wypoczywac. Dzidzia wazy 381 g ;).
Milly współczuję przeżyć ... Najwazniejsze, ze teraz jesteś w pewien sposob zabezpieczona.

Smutno sie tu porobilo:( nie ma co ukrywac, trudne te ciaze dla nas.. Milly bardzo Ci wspolczuje tego co musialas przezyc. Sama tez stracilam dzidziusia, ale bylo to znacznie wczesniej niz Ty.
Jup Ty naprawde porozmawiaj z lekarzem o szwie albo chociaz ten pessar niech Ci zaloza. Przeciez przy blizniakach ryzyko jest wieksze.
Melomanka jak lekarz zmniejsza leki to znaczy, ze idzie wszystko w dobrym kierunku:)
A ja dzisiaj mam wizyte.. Cos nie jestem optymistycznie nastawiona:(

reklama
MarTha, powodzenia i pisz zaraz po, bo my tu będziemy czekać.

Dziewczyny, ja zwariuję. Znów miałam sen. Nie muszę mówić czym zakończony :-( czuje się jak jakaś nimfomanka, a nigdy nie miałam wysokiego libido. Jestem bezradna.

Do góry