reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

@Audia20 Super mieć pod ręką taki szpital. Ja byłam na Śląsku w Katowicach zrobić amniopunkcję, bo mój lekarz bardzo ufał tamtejszym specjalistom, ale nie w szpitalu tylko w prywatnej klinice, choć na nfz. U mojego lekarza W Krakowie wizyta normalna 180zł, + usg 100 lub 80. Ale w Warszawie wczoraj zapłaciłam za samą wizytę 400, plus trochę za badania.
O matko!!!! Szok jakie ceny :O
Ja za wizyte z Usg place 80 zł, jak mam dodatkowe badanie no szyjke albo cos więcej niż standard to 120 zł a doktor konkretny bo na prenatalne to jezdza do niego kilkaset km.
Masakra to nie zazdroszczę cen :( uroki dużego miasta

reklama
@Audia20 Ja place za normalna wizyte z usg 190 zl ktg dodatkowo 50..jak z cytologia to 300. Ale cytologia wynik w tydzien. Prenatalne 300. Dolicz dojazd 110 km w 1 strone. Taniej mam u tego lekarza co mnie szyl bo 120 zl. Licza sie lekarze nie ma co. Pytanie za co ja place składki??

@Naysan jaka dawke bierzesz heparyny? I czemu nie bierzesz neoparin?? O wiele tanszy. Moj lekarz mowi ze nie ma co przeplacac jak ma takie same dzialanie. U mnie wyniki po nim super. A z refundacja za 10 zastrzykow place ok 4 zl a nie 159 zl.

To nie pozostało mi nic innego jak się cieszyć, że ja mam w takich cenach.. pierwsze i drugie prenatalne nie płaciłam nic bo miałam z jakiegoś unijnego projektu, trzecie prenatalne to kosz 270 zł, za cytologie płaciłam 200 zł- wynik też w tydzień, ktg jeszcze nie miałam robionego więc nie wiem.. ostatnio za wizytę z usg + usg 3d gdzie dostałam takie słodkie zdjęcie profilu buźki zapłaciłam 100 zł.
Dokładnie, składki płacimy takie duże, a jak przyjdzie co do czego to i tak wszędzie trzeba iść prywatnie. :(

@BaskaW biorę 0.6, wiem właśnie, że Neoparin znacznie tańszy, ale mój lekarz się nie zgadza, raz się zdenerwował, jak mi dali w aptece jako zamiennik. A szczerze mówiąc, nawet lepiej było mi się tym kłuć, mniej bolało. Muszę go dopytać następnym razem, czemu tak obstaje przy Clexane, które jest 10 razy droższe

Moze ma profity od sprzedazy? Niektorzy sie tak tlumacza ze to nowy zamiennik nie zna sie skutkow itp bajery. Tez slyszalam takie sciemy. Moj na szczescie sam powiedzial ze neoparin bo nie ma co przeplacac. A w szpitalu dawali mi fraxipine cos takiego jeszcze inny zamiennik.

Ja zauważyłam że neoparin nie wyplywa po otwarciu, sama biorę i mam na szczęście refundacje. Ja też prenatalne mialam za free za te 3cie będę musiala placic.
Moja gin bierze 150zl za pelna wizyte za posiew dodatkowo 40zl. Za samo badanie szyjki z posiewem 50zl. Zdarzało się ostatnio ze ze chodzilam co tydzień i nie wziela ode mnie nic albo za pelna wizyte zaplacilam 50 zl. Takie mi robi promocje.
Wszystkie badania robie prywatnie wiec koszt ciąży to jakieś 1000zl mc. Mysle ze z 20 000 mi juz poszlo na badania sprzed ciąży i w ciąży.

Dwadzieścia tysięcy :O omg
Ja nie liczę ile płacę i chyba dobrze :p bo bym sie dodatkowo jeszcze stresowała, że tyle pieniędzy wydaję :O
Jastrzębie Zdrój - myślałam o porodzie w prywatnym w katowicach albo o Rudzie Śl. ale jednak zostane przy Jastrzębiu :)
Ja tez chce uderzać do Rudy albo Świętochłowic :) jeszcze czaaaasu a czasu.

reklama
Pisalyscie wczoraj o tanich aptekach i kesli chldzi o doz(kiedys myslalam, ze jest najtanszy) to niestety wiele razy sie przejechalam. Np w dozie dopegyt na cisnienie w ciazy kosztuje 37zl... w innej aptece 24... duphaston w dozie 29zl a w innej aptece 20zl... takze czasem warto sprobowac podzwonic po aptekach i sie popytac. ;)
I o dziwo mimo, ze w Chorzowie i Katowicach sa apteki tzw Super Niskie Ceny, Centrum Niskich cen to ja najtańsze ceny znalazlam w Aptece Slonecznej ;)

Do góry