BaskaW
Fanka BB :)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Bo mozna rozlozyc w 4 dawkach a ja mowie o kolejnej turze czyli np po 5 tyg. Mi w szpitalu nie chcieli dac. Pytalam lekarza i mowil jak to wyglada ze on ma sens do jakiegos czasu po podaniu. Co lekarz to opinia ale trzeba tez czytac.Ja miałam podany steryd w 30tc i był w 4 dwakach w odstępie po 12h. Lekarz mówił że on juz zadziała bez terminu że tak się wyraze. @Kleo83 badz spokojna, lekarze wiedzą co robią. Jesteś pod dobrą opieką
Dziewczyny może pomożecie. W grudniu 2017 r po poronieniu wyszła mi tarczyca coś koło 5, ginekolog kazał brać letrox. W kolejnej ciąży bralam cały czas badając oczywiście tsh. I bylo różne. Ale teraz miesiąc po miesiącu po przedwczwsnym porodzie badalam i mam 0.683. A ft4 1.26 gdzie norma jest do 1.2. Wydaje mi się ze nie powinnam tego brać. Słyszałam że kobiety po ciąży odstawialy. I nie wiem co zrobić . Co myślicie?
Dostałam dziś steryd na rozwój plucek, jestem załamana, dopiero mam 24tc, dlaczego tak wcześnie mi podali?. Pocieszające, że moja szyjka od wczoraj się nie skróciła, ale cały czas czuję te swoje skurcze, choć na ktg nic nie wychodzi.
Dostałam 2 kroplowy z magnezem, dostaje jakiś antybiotyk, asparagin i nospe. Zapomniałam dziś zapytać o wynik wymazu. Czuję, że brzuch pomału mi się uspokaja, ale dopóki będą skurcze nic nie mogą założyć na szyjkę:-/@Kleo83 Kiedy będzie wynik wymazu? Kiedy planuja Ci cos zalozyc? I mowia co? Caly czas masz te skurcze czy tylko w nocy? Bolace czy spinanie sie brzucha? Trzymaj sie będzie dobrze masz dluzsza szyjke niz ja mialam. Daja Ci jeszcze kroplowki? Powodzenia
Dostałam 2 kroplówki z magnezem, aspargin i nospa, dziś czuję poprawę z brzuchem, może wchłonęło się do organizmu i zaczyna działać
Mi tylko lekarka powiedziała, że on zaczyna działać tydzień po podaniu. A w necie naczytałam się różnych rzeczy na ten temat. Jakby zapytali mnie o zgodę to bym odmówiła, ze względu na w zeznaniu ciążę, koło 30 tygodnia tak. Przy najbliższej okazji zapytam o to swojego lekarza, bo każdy twierdzi inaczej. Ale na logikę biorąc jak lek na doprowadzić do dojrzałości płucek, i jak nie dojdzie do porodu w odpowiednim czasie to plucka znowu będą niedojrzałe? To bez sensu według mnie. Mi tylko lekarka powiedziała, że podaje się ten steryd jednorazowo dla bezpieczeństwa maluszka, ale niektórzy zalecają kolejną dawkę.Tak bo sterydy daje sie od 25 do bodajze 32 tc. A w szczególnych przypadkach kozna juz podac w 24 tc. Jest fajny artykul o sterydach w necie. Ale tak jak mowie 2 tury juz lepiej nie brac.