reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Hej laseczki:) od dzisiaj w domku. Brzuch w koncu dobrze reaguje na szew. Robili mi dzisiaj usg szew trzyma. Zalecenie oszczednego zycia i nie dzwigac..ale ja zamierzam jak najwiecej lezec. Za 12 dni wizyta u gin i wtedy zobaczymy jak bedzie dobrze to może sie odwaze wiecej chodzic.

reklama
@ForgetMeeNot czekasz na wynik czy na wymaz?? Do mnie tez do pokoju trafila dziewczyna co miala ladna szyjke z rana na sor 4.5 cm. Poszła bo bolal ja brzuch. Powiedzieli ze wszytsko ok. Pozniej znowu wrocila na sor bo bolal ja dalej brzuch i juz miala 18 mm. Masakra pare godzin.. I dalej lezy w szpitalu bo czekaja na wyniki wymazu.

Hej laseczki:) od dzisiaj w domku. Brzuch w koncu dobrze reaguje na szew. Robili mi dzisiaj usg szew trzyma. Zalecenie oszczednego zycia i nie dzwigac..ale ja zamierzam jak najwiecej lezec. Za 12 dni wizyta u gin i wtedy zobaczymy jak bedzie dobrze to może sie odwaze wiecej chodzic.
Świetne wiadomości. Oszczędzaj się jak najwięcej, z tym chodzeniem też uważaj :)
Ja po poniedziałkowej wizycie dowiedziałam się że już mam rozwarcie na palec. W niedziele będzie ciąża donoszona więc myślę że za jakiś tydzień postaram się powoli wstawać i troszke chodzić chociaż po domu :)

@ForgetMeeNot czekasz na wynik czy na wymaz?? Do mnie tez do pokoju trafila dziewczyna co miala ladna szyjke z rana na sor 4.5 cm. Poszła bo bolal ja brzuch. Powiedzieli ze wszytsko ok. Pozniej znowu wrocila na sor bo bolal ja dalej brzuch i juz miala 18 mm. Masakra pare godzin.. I dalej lezy w szpitalu bo czekaja na wyniki wymazu.

Super, ze jesteś już w domu. Czekam na wynik wymazu. Pobrany został w poniedziałek i jeszcze go nie ma.
Biore tylko leki poki co dodatkowe: nospe, scopolan i luteinę, no i Macmiror.
Naczytałam się i tej nospie i już mam czarne myśli.

Hej :) miło ze pytasz :)
U mnie nadal cisza... byłam w poniedziałek na ktg, zero skurczy. Szyjki mi nie badali bo stwiedzili, ze skoro skurczy żadnych nie było to nie będą mnie męczyć. :) a na usg wszystko wyszło prawidłowo.
Mam zaplanowane cięcie cesarskie na poniedziałek (ułożenie miednicowe) i jak się dalej nic nie zacznie (a jakoś przestaje wierzyć żeby się zaczęło wcześniej :p) to najpierw przed cc podadzą mi oksytocynę, żeby trochę przygotować dziecko, ze czas pożegnać się z cieplutkim, milutkim brzuszkiem :)
Także najpierw ciąża zagrożona, jedni lekarze wróżyli mi ze pochodzę max do 36tc, inni ze mogę rodzic lada dzień, moja lekarka była nieco bardziej optymistyczna i mówiła tylko, ze raczej do 40tc nie dotrwamy i na każdej wizycie cieszyła sie, ze jestemy dalej w dwupaku, a tu teraz 39+3 i cisza [emoji85]
Pewnie gdyby nie planowa cc to jeszcze bym tę ciąże przenosiła :)

No i swietnie! [emoji4] czyli ostatni weekend w dwupaku.. naciesz sie ciszą i spij ile tylko dasz radę [emoji6]
Będę trzymać kciuki! Odezwij sie po i pochwal sie dzieciaczkiem [emoji7]Powodzenia[emoji4]

Super, ze jesteś już w domu. Czekam na wynik wymazu. Pobrany został w poniedziałek i jeszcze go nie ma.
Biore tylko leki poki co dodatkowe: nospe, scopolan i luteinę, no i Macmiror.
Naczytałam się i tej nospie i już mam czarne myśli.
Kochana nie czytaj..ja tez mam nospe. W szpitalu dawali mi 3x2. Teraz ona mi czesto ratuje zycie. Czasami lapie mnie skurcz. A wczesniej bralam ja rzadko wiec na pewno od tego nic sie nie stalo. Wspomne ze zazywalam.ja profilaktycznie od kiedy dowiedziałam sie o problemie z szyjka a wczesniej nie.

Dziewczyny tez czujecie jakby Wasza pochwa caly czas sie spinala.?? Nie wiem co o tym myslec juz jestem w domu i juz wariuje.

@BaskaW hmm spinała to nie raczej to takie uczicie klucia u mnie
@ForgetMeeNot jak sie stresujesz to moze popros o badanie
Jestem pewna że jest ok ale dla swietego spokoju.
Jak masz skurcze to lepiej wziąć coś rozkurczowo bo inaczej mozess doprowadzić do skrócenia się szyjki ale jak nic Cie nie boli to mysle ze nie warto brać bo moze przynieśc gorszy skutek. Spokojnie

reklama
To leż, lez Basiu póki co nie spaceruj. Ja 2gi dzien nie czuje sie najlepiej bo dziecko kopie i wierci się niemal non stop. Kopania mialy być jak muskanie rybki lub dotyk motylka tymczasem czuję jakby ktoś wsypal mi kamienie o nieregularnych kształtach i mieszał w dole brzucha. Słodkie...

Do góry