reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Dziewczyny mam pytanie. W ciąży brałam acard - jak tylko urodziłam w tym 23 tyd, przestałam go brać. Nigdy wcześniej nie miałam problemu z pobieraniem krwi, a jak byłam ostatnio żeby ją pobrać w pewnym momencie przestała lecieć i pielęgniarka musiała mnie ponownie kuc... Dodatkowo mam lekkie bóle w sercu. Myślicie że to jest spowodowane tym że przestałam go brac?? Coś się z żylami stało czy jak? Dodatkowo w szpitalu jak leżałam po porodzie na infekcje dawali mi 3 antybiotyki dozylnie, w dwóch ostatnich dniach miałam zapchane żyły i też nie chciało mi już lecieć nic z tej kroplowki. (przeżyłam tam horror bo ciągle mnie kuli) Trochę się boję że jakieś zatory mi się porobiły. Wizytę u gin mam za tydzień. Hematolog miał być na maj, ale może uda mi się go szybciej ogarnąć.

Dziewczyny mam pytanie. W ciąży brałam acard - jak tylko urodziłam w tym 23 tyd, przestałam go brać. Nigdy wcześniej nie miałam problemu z pobieraniem krwi, a jak byłam ostatnio żeby ją pobrać w pewnym momencie przestała lecieć i pielęgniarka musiała mnie ponownie kuc... Dodatkowo mam lekkie bóle w sercu. Myślicie że to jest spowodowane tym że przestałam go brac?? Coś się z żylami stało czy jak? Dodatkowo w szpitalu jak leżałam po porodzie na infekcje dawali mi 3 antybiotyki dozylnie, w dwóch ostatnich dniach miałam zapchane żyły i też nie chciało mi już lecieć nic z tej kroplowki. (przeżyłam tam horror bo ciągle mnie kuli) Trochę się boję że jakieś zatory mi się porobiły. Wizytę u gin mam za tydzień. Hematolog miał być na maj, ale może uda mi się go szybciej ogarnąć.
Z tego co wiem to acard ma za zadanie rozrzedzac krew. Moze masz problem z krzepnięciem? Prywatna wizyta u hematologa nie zaszkodzi. Możesz zbadać aptt

Z tego co wiem to acard ma za zadanie rozrzedzac krew. Moze masz problem z krzepnięciem? Prywatna wizyta u hematologa nie zaszkodzi. Możesz zbadać aptt
Ja mam acard zalecony nawet przed ciaza, ale to ze wzgledu na trombofilie wrodzona. Tak czy tak mysle, ze nie zaszkodzi. Dzis mi babka pobrala krew z palca na beta hcg (u mnie ciezko pobrac krew najczesciej robia to z dloni a ze juz mam cale poklute to wziela z palca.. krew przez kilka min nie chciała sie zatrzymac ;p biore acard i heparyne. Zanim bralam to tez mialam problemy, czasem z laboratorium dzwonili, zeby ponowic wyniki bo zrobily sie skrzepy czyli krew gesta...

Ehh przed ciąża nie miałam nigdy problemów z krwią i jakimiś bólami a teraz się coś porobiło.. A jakie najlepiej badania sobie zrobić?

Ehh przed ciąża nie miałam nigdy problemów z krwią i jakimiś bólami a teraz się coś porobiło.. A jakie najlepiej badania sobie zrobić?
Trombofilia wrodzona najlepiej z testdna.pl najtansza opcja i masz rozne mutacje, to zobaczysz czy genetycznie jestes obciążona problemem zakrzepowym i czy masz problemy z przyswajaniem kwasu foliowego i witamin z gr B

Ja bym zbadala tez homocysteine , i zespol antyfosfolipidowy,
Czas krzepniecia jest tez istotny , ale to @Zzzzzz zapytaj jakie to dokladnie badanie, bo ja nie robilam jeszcze

Mutacje kiedyś robiłam, mam mthfr dlatego był ten acard, w ciazy wszystkie badania zawsze ok, od tego szpitala i antybiotyków się coś porobiło i nie wiem czy organizm się do tego acardu nie przyzwyczaił. Ale homocysteine to chyba zrobię, już o niej myślałam... Dzięki :*

Mutacje kiedyś robiłam, mam mthfr dlatego był ten acard, w ciazy wszystkie badania zawsze ok, od tego szpitala i antybiotyków się coś porobiło i nie wiem czy organizm się do tego acardu nie przyzwyczaił. Ale homocysteine to chyba zrobię, już o niej myślałam... Dzięki :*
Ale robilas te wszystkie tzn pai vleiden itp? I to bylo ok??

reklama
Do góry