reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

A z tym ze nawet nie mozna sie podniecic to moze i macie racje..czytam ksiazki i jak sa tam mocno erotyczne sceny to odczuwam brzuch. Ale zauwazylam ze troche mniej odczuwam spinanie i twardnienie brzucha od.kiedy juz leze 5 tyg ale mocno musze uwazac na to co jem bo wzdecia powoduja u mnie twardnienie i bole brzucha.

reklama
@BaskaW mam tak samo. Nie ma mowy o kolacji po 19 bo wieczorem koszmarnie czuje jelita i nie wiem jak to sie dzieje ze macica mnie zaczyna kłuć od tego. Ja juz mam takie dni kiedy ugotuje obiad jak dziś np bo czuje sie naprawde dobrze. Nawet kawki sie napilam (o ile mozna to kawa nazwa: 3 lyzki zaparzonej kawy rozcieńczone z woda i mlekiem sojowym). Posmak byl :)

@BaskaW mam tak samo. Nie ma mowy o kolacji po 19 bo wieczorem koszmarnie czuje jelita i nie wiem jak to sie dzieje ze macica mnie zaczyna kłuć od tego. Ja juz mam takie dni kiedy ugotuje obiad jak dziś np bo czuje sie naprawde dobrze. Nawet kawki sie napilam (o ile mozna to kawa nazwa: 3 lyzki zaparzonej kawy rozcieńczone z woda i mlekiem sojowym). Posmak byl :)
To mi Maz robi kawe pol/pol z inka. Wiec jest delikatna i oszukana. A ktory tydzien juz u Ciebie? Mnie tez kuje i boli brzuch przy jelitach z początku myslalam ze cos zlego sie dzieje i lykalam nospe. Ja jeszcze nie wstaje do gotowania ale np rano ubiore corke do przedszkola a wieczorem przygotuję do snu. Największą trudnosc schody. Na gorze mam sypialnie i lazienke. Wiec caly dzien leze na dole.

To mi Maz robi kawe pol/pol z inka. Wiec jest delikatna i oszukana. A ktory tydzien juz u Ciebie? Mnie tez kuje i boli brzuch przy jelitach z początku myslalam ze cos zlego sie dzieje i lykalam nospe. Ja jeszcze nie wstaje do gotowania ale np rano ubiore corke do przedszkola a wieczorem przygotuję do snu. Największą trudnosc schody. Na gorze mam sypialnie i lazienke. Wiec caly dzien leze na dole.
ojj u mnie dopiero 17tc...

Ja dzis wkroczylam w 32 tydzien. Jutro wizyta u lekarza i az sie boje co z tą moją szyjką męża musze wysłać do sklepu po kosmetyki dla maluszka, pampersy, łóżeczko i wanienke, ciekawa jestem jak z tym wszystkim sobie poradzi. Chociaż ostatnimi czasy wszystko w domu robi i nawet go podziwiam. Teraz szczególnie widze ze jest kochanym człowiekiem :)

Ja dzis wkroczylam w 32 tydzien. Jutro wizyta u lekarza i az sie boje co z tą moją szyjką męża musze wysłać do sklepu po kosmetyki dla maluszka, pampersy, łóżeczko i wanienke, ciekawa jestem jak z tym wszystkim sobie poradzi. Chociaż ostatnimi czasy wszystko w domu robi i nawet go podziwiam. Teraz szczególnie widze ze jest kochanym człowiekiem :)
Zamów przez Internet. Taniej i zrobisz to sama. Trzymamy kciuki u Ciebei juz wdac mete.
ojj u mnie dopiero 17tc...
U mnie dopiero 19+4. To będziemy razem sie tutaj wspierac.

reklama
Dziś byłam na wizycie i okazało się ze nie do końca powinnam gotowac. Szyjka skrocila sie o 1cm...
Kochana nic nie powinnas robic. Ja od 14 tyg leze i wstaje tylko do wc i po kanapke. Po 2 tyg byłam na wizycie szyjka bez zmian. Teraz juz 3 tyg bez wizyty zobaczymy w czwartek czy lezenie dalej skutkuje pozytywnie. Lez i nic bie rob. Ile masz teraz szyjki? Ja ostatnio mialam 3.8 cm.

Do góry