reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Szyjka skróciła się o 2mm. Jest na szczęście w pozycji T. W pochwie mam pełno masy tabletkowej, nie do końca rozpuszczonej luteiny. Mam na razie jej nie brać, czyścić pochwę tantum rosa a za dwa tygodnie jak juz będzie czysto- pessar. Mam też infekcje w moczu ale antybiotyk który brałam na bakterie w szyjce działa też i na to, wiec dwie pieczenie upieczone na jednym ogniu ;-) aha, od ostatniej wizyty nie przytyłam ;-)

Dobrze, ze u Ciebie wszystko w porządku :*

A ja znów do szpitala muszę jechać ;( mam tak ogromnego hemoroida, że nie mogę siedzieć , chodzić, leżeć.. Maści i tabl nie pomagają ;( Wdał się stan zapalny. Lekarz rodzinny mnie skierował w trybie pilnym do chirurga, ten do szpitala ;(

Nieee, współczuję. Kiedy jedziesz? Co będą robić?
Ja na szczęście w pochwie nie mam żylaków. To zgrubienie to masa tabletkowa. Dzisiaj gin ładną kulkę ze mnie wyciągnął ;-)

Mitaginka super wiadomości. 2 mm to moze byc jakis blad pomiarowy lub cos tam sie napielo i troszke inaczej wyszlo. Niezle musialas sie tam zapchac w srodku:)
ewellina wspolczuje, mam nadzieje, ze obejrza daja leki i Cie wypuszcza. Nie ma to jak hemoroidy.. Uroki ciazy po prostu.. Tez posiadam:-D
U mnie po wizycie tak se, ani lepiej ani gorzej. Szew trzyma, troche sie skrocilo, napiecia sa. Lezymy dalej, nie ma wyjscia.

MarTha, no leżymy, leżymy ;-) i pomyśleć, że rok temu byłam w klubie na Sylwestra ;-)
Wiecie co jest moim hobby? Oglądanie zdjęć z czasów kiedy już Martynka była z nami a ja po okresie ciąży i leżenia znów byłam sobą ;-) relaksuje mnie to. KupiłAbym sobie coś ładnego, ale przez internet to tak nie do końca ;-)

reklama
Okazało się, że tworzy się zakrzep. W moim szpitalu mnie nie przyjęli, ordynator spanikował bo w ciąży jestem. Odesłali mnie 60 km dalej i tu okazało się, że mam lekkie rozwarcie, od razu ze mną jechali na porodówkę. Tam dostałam jakieś leki plus dla maluszka coś żeby płuca się szybciej wykształciły w razie porodu przedwczesnego ;( teraz muszą zapanować nad skurczami. Mały mnie tak nisko kopie, że juz mam wizję porodu ;( a najgorsze, że położyli mnie pokój obok kobiety, która rodziła. Chyba mam traumę. Boże jak ona krzyczała coś okropnego ;( wypuszczą mnie dopiero za kilka dni

Do góry