reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Hej. U mnie nienajlepiej. Jutro jeszcze konsultacja z innym lekarzem i decyzja, czy szpital, czy leżing w domu. Szczegóły napiszę jutro, dziś już nie mam siły.

a mialam pisać co u Ciebie, ze sie nie odzywasz:) z tymi szyjkami to czasami tak jest..mi też tak skakała..wiele razy..i na tych samych sprzętach..jak skacze bez przyczyny to trzeba chuchać.. mi ostatecznie tak zmiękła i się rozwarła a długość nie byla aż tak zła cos kolo 23mm, po tym wieczorze gdy sie musialam spakować do szpitala itd..ból był straszny i to ciągniecie w dół..rano poniżej 15mm.. w ciągu kilku godzin..bo wstałam zeby sie spakować.. 32tydz to juz bardzo ładnie:) aby do 34tyg dotrwać a na pewno dasz rade:) dali Ci sterydy? czasami szyjka jest krótka ale jej konsystencja i rozwarcie w miare i wtedy w tych końcowych tyg. juz nic nie robią, bo uważają ze sie spokojnie donosi:)
Tak dostaliśmy 4 dawki sterydow I kroplowki z magnezem. Konsystencja szyjki jest niby ok, głęboko chce wierzyć że taka jej uroda i dotrwamy do terminu.

Wystarczy ze głębiej wsunie głowice i naciśnie na szyjkę. Z niecałych trzech miałam ponad cztery. I na tym samym sprzęcie inny lekarz tez wymierzył cztery :)
O popatrz. A mój zawsze wkłada tylko troszeczkę, to może z niecałych 2 cm okazałoby się,że mam 3?:D dlatego nie spina się tak bardzo jak w pierwszej ciąży. Czekam do skonczonego 36 tc żeby posprzątać chatę:D A teraz powolutku pranie, prasowanie:)

O popatrz. A mój zawsze wkłada tylko troszeczkę, to może z niecałych 2 cm okazałoby się,że mam 3?:D dlatego nie spina się tak bardzo jak w pierwszej ciąży. Czekam do skonczonego 36 tc żeby posprzątać chatę:D A teraz powolutku pranie, prasowanie:)

Tylko ze ten większy wynik to przekłamanie i potem można np miesiąc sobie chodzić z myślą ze szyjka super a jest skrócona ...

reklama
Aha, w te strone;) no ja też wolę dmuchać na zimne i wolę wiedzieć,że szyjka krótka i się oszczędzać, jak w druga strone;)

No ja się tak przeszłam do lekarza pare dni po wizycie u innego. O jaka piękna szyjka wszystko wolno , chłopa używać , spacerować ... hm no dobra z niecałych trzech się zrobiło cztery przez pare dni ? No ok . Trzy tyg później wracam do pierwszego wynik ten sam co był 2.9. Mówię mu o pomiarze i zaleceniach tamtego. Mówi ze dobrze ze podeszłam z rozsądkiem do tego bo jakbym olała oszczędzanie się itd to już bym mogła się rozpakować ... także trzeba uważać kogo się słucha.

Do góry