kluseczka89
Fanka BB :)
a ja mam męża Daniela a syna Dominika, teraz czekamy na EmilkeU mnie Dominik w brzuchu
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
a ja mam męża Daniela a syna Dominika, teraz czekamy na EmilkeU mnie Dominik w brzuchu
U mnie TymekU mnie Dominik w brzuchu
Dziewczyny ! Ja miałam w 22tc szyjkę 0,5 mm z rozwarciem miękka a skończyło się tym że poród trzeba było wywolywac
Przy mnie długie macie te szyjki na prawdę !
Leżałam od 22 do 36 na początku miałam pessar ale się nie sprawdził potem od 28 tc szew i to był strzał w 10! Od 36 bez szwu chodziłam po schodach żeby urodzić i nic... Szew szwystko zamknąpewnie musialas lezec plackiem... podziwiam! ja leze juz tydzien i bokiem mi to wychodzi...
He he też się zastanawiałam nad TymkiemU mnie Tymek
Na prawdę myślę że 34 tc to ładnie. Może uda się jeszcze dwa? no i waga super. IdealnaByłam u dr, powiedział, ze szyjki to w zasadzie nie ma..jest tak miekka..ze to juz nawet nie istotne jaką ma długość, ze cud ze jeszcze nie urodziłam, ze bez pessara to na bank już bym byla po porodzie.. powiedział, ze musze troche chodzić, żeby skrzepy sie nie porobily. Ze to juz jest sukces ten 34 tydzień i w zasadzie jeszcze tydzień i by bylo super, ale oczywiscie staramy sie wytrzymać do terminu za 2 tyg do kontroli. Jestem szczesliwa jakoś mimo wszystko..tyle dałam rade Mala niecałe 2600g
Najważniejsze, że wiesz, że masz dodatni GBS, będą mogli reagować, podadzą Ci antybiotyk przed porodem.Dziewczyny właśnie odebrałam wynik posiewu na GBS. Wynik dodatki i to liczebność kolonii bardzo duża. Tylko mam wątpliwości, bo lekarz pobrał mi posiew miałam wrażenie z samego odbytu...W dodatku już byłam po 4 globbulkach dopochwowych... wszędzie w necie jest napisane,żeby globulki odstawić przed pobraniem... Ja pytałam lekarza o to,ale mówił że to nie szkodzi...pobrał tak szybko oczywiscie z obawy przed porodem przedwczesnym..