reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

no ja wlasnie zawsze lekko wkładałam..bo dalej sie nie dało, od jakiś paru dni wchodziło mi lekko ale dużo głębiej, a teraz to sama nie wiem ale chyba przeszedł prze pessar i to tak lekko..ze odrazu wyciągnęłam bo sie wystraszyłam.. no zobaczymy w poniedziałek. Nie bede wszczynać paniki, moze tak ma być w sumie ona taka miekka..to moze dlatego nie mam pojecia:/

Teraz dzidzia ma mniej miejsca więc ta główka jest przy samej szyjce i w zależności od tego jak maleństwo się ułoży tak ty będziesz czuć pessar czasem pod takim katem czasem pod innym i co za tym idzie różnie bedzie "wchodzic " palec i możesz mieć rozne wrażenie a wyobraźnia dziala. ;)
Oj ja sobie tyle wkręcalam jak miałam pessar:-D

reklama
Teraz dzidzia ma mniej miejsca więc ta główka jest przy samej szyjce i w zależności od tego jak maleństwo się ułoży tak ty będziesz czuć pessar czasem pod takim katem czasem pod innym i co za tym idzie różnie bedzie "wchodzic " palec i możesz mieć rozne wrażenie a wyobraźnia dziala. ;)
Oj ja sobie tyle wkręcalam jak miałam pessar:-D
obyś miała racje:) zobaczymy w poniedzialek moze jest wszystko ok:) dobrej nocki❤

Ja też wczoraj przy aplikacji priobiotyku w tabletce spanikowalam.. szyjka jakby taka rozpichlniona, Poza tym poczułam dziwny opór i tabletkę wsunelam nawet nie na pół placa..nie chcialam pchać na siłę bo się wystraszyłam i szybko poszlam do łóżka. Mam nadzieję że mi się tylko wydaje że ona jakoś dziwnie rozpulchniona..tez mam wizytę jutro więc zobaczymy co powie lekarz.

A Dziewczyny czy ta szyjka czuć po bokach palca przy aplikacji czy gdzie? Bo jak mówiłam lekarzowi ostatnio,że szyjka była ostatnio chwilę twarda to się śmiał że niemożliwe żebym wiedziała czy to ona...

A Dziewczyny czy ta szyjka czuć po bokach palca przy aplikacji czy gdzie? Bo jak mówiłam lekarzowi ostatnio,że szyjka była ostatnio chwilę twarda to się śmiał że niemożliwe żebym wiedziała czy to ona...
Kurczę sama kiedyś się zastanawiałam bo czasami czytałam że dziewczyny same sobie " badaly "szyjke , a ja albo jakąś niedouczona albo niewiem bo nigdy nieumialam jej wyczuć

Kurczę sama kiedyś się zastanawiałam bo czasami czytałam że dziewczyny same sobie " badaly "szyjke , a ja albo jakąś niedouczona albo niewiem bo nigdy nieumialam jej wyczuć
Ja czuje ogólnie jak wsadzam tabletkę czy jest twardo w środku czy miękko.i jak przestałam czuć twarde guzki, tylko był luz, to lekarz powiedział że szyjka miękka się zrobiła...A wczoraj znowu jakby twardo...

ja kiedyś sobie badałam..bo dlugo staraliśmy sie o tą ciąże i spr wszystko w trakcie cyklu w tym i szyjke. Ciężko ogólnie stwierdzić czy ona akurat miekka, twarda czy zamknieta/otwarta..dopiero po wielu badaniach można wyciągnąć jakieś wnioski. W ciąży tym bardziej ciężko zwlaszcza, ze jest pessar..a szyjka nie jest jakas wielka, wyglada jak penis schowany w naszej pochwie. Wydaje mi sie, ze u mnie jest ona bardzo rozpulchniona np.. chociaż wiem to też od lekarza mojego. Nie moge pojać jak to może sie trzymać na rozpulchnionej szyjce..

Ja czuje ogólnie jak wsadzam tabletkę czy jest twardo w środku czy miękko.i jak przestałam czuć twarde guzki, tylko był luz, to lekarz powiedział że szyjka miękka się zrobiła...A wczoraj znowu jakby twardo...
ja mam takie uczucie twardości jak dlugo sie nie załatwiam..ostatnio codziennie bez problemu chodze do wc to i wszystko jest tam mięciutkie:) Ogólnie nie chce tam grzebać..i szybciutko aplikuje i wyciągam palucha. Wczesniej wchodzilo mi moze 2 cm palucha i byl opór a od kilku dni całego palucha wkladam lekko i bez oporu.

reklama
ja mam takie uczucie twardości jak dlugo sie nie załatwiam..ostatnio codziennie bez problemu chodze do wc to i wszystko jest tam mięciutkie:) Ogólnie nie chce tam grzebać..i szybciutko aplikuje i wyciągam palucha. Wczesniej wchodzilo mi moze 2 cm palucha i byl opór a od kilku dni całego palucha wkladam lekko i bez oporu.
Hmm...nie zauważyłam zależności pomiędzy tym,że twardo w środku jak pęcherz czy tez jelita pelne. Bo tabletki wsadzam po kąpieli i siusiu już wcześniej,a wyprozniam sie tez prawie cidziennie. Chociaz ostatnio 2 dni nie robilam... hmm...No nic, pozostaje żyć nadzieja,że szyjka się utwardzila:D

Do góry