kluseczka89
Fanka BB :)
spokojnie, dotrwasz do swojego terminu Ty i tak bedziess mieć kondycjeWiele bym dała zeby dopiero od 32tyg leżeć..bo to w sumie tylko 5tyg..a nie jak wiekszość z nas..od ok. 20 tyg..leżymy i to tylko z wstawaniem na siku, jedzenie i mycie.. Twoja lekarka albo sie bardziej troszczy o Ciebie co uwazam za plus, albo kondycja Twojej szyjki nie jest za dobra.. Bo no. lepiej mnieć krótsza ale twarda i nie rozwartą, aniżeli troszkę dłuższą, a rozpulchnioną i rozwierającą się. Glowa do góry, wszystko bedzie ok a zakładanie pessaru nic nie boli, ja w pierwszej ciazy troche poczułam a obecnie jak mi zakladali to kompletnie żadnego bólu.Dziękuję dziewczyny za wsparcie. Ja mam wrażenie, że ta moja doktor to trochę przesadza. Reżim lożkowy niestety mam,pytałam ją o to. Musiałam też przez to zrezygnować ze szkoły rodzenia bo powiedziała, że mam leżeć i już.Dla mojego organizmu to ogromny szok ta zmiana z bardzo aktywnego trybu życiu, gdzie jeszcze dwa tygodnie temu normalnie ćwiczyłam (oczywiście ćwiczenia z piłką dla kobiet w ciąży -uwielbiam je) a teraz mam tylko leżeć. Zastanawiam się jak ja poród przetrwam po takim czasie leżenia -kondycja zerowa. Nie wiem ile tak jeszcze wytrzymam. Prędzej odleżyn się nabawie.Jestem szczupła osobą i strasznie biodra mnie już bolą, bo na plecach nie pozwolono mi leżeć. Jak wstaje do toalety albo żeby zjeść to czuję takie ciągnięcie w dół, czasami też kłuje mnie w pochwie jak wstanę, od razu się niepokoje i wracam do łóżka.Byc może ta szyjka rzeczywiście się skróciła,bo ostatnio miałam bardzo intensywny czas w pracy. Miałam iść na zwolnienie dopiero od dzisiaj,ale wyszło inaczej. Staram się myśleć pozytywnie, moja lekarka tez powinna bo jak od niej ostatnio wychodzę to tylko doła łapie i znów drże o to by poród się nie zaczął.Boje się porodu jak cholerka,ale bardziej przeraża mnie fakt, że może się on zacząć wcześniej.