reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Super, Emilka a ty miasz rozwarcie ? Dobrze pamiętam ? I id którego tygodnia? U Ciebie już piękny tydzień ;) ile waży dzidziys?
Rozwarcie na opuszek od 24. tc, takie samo w dniu zdjecia pessara. Nie wiem ile wazy, nie jest jakas duza bo czasem straszyli mnie hipotrofia. Ale ostatnio wymiary roznych usg wynosily od 2400 do 2800. Wiec co lekarz i sprzet to inny pomiar.

Rozwarcie na opuszek od 24. tc, takie samo w dniu zdjecia pessara. Nie wiem ile wazy, nie jest jakas duza bo czasem straszyli mnie hipotrofia. Ale ostatnio wymiary roznych usg wynosily od 2400 do 2800. Wiec co lekarz i sprzet to inny pomiar.
USG może się mylić :)
Ja urodziłam 2880 pierwszego synka :) malutki był ale szybko nadrobił ! Czyli w którym dokładnie tyg ściągnęli ci pessar ? Ciekawe kiedy mi powie że ściągany ( u mnie narazie za wcześnie ,)i i w którym tyg odstawiłam luteline?

@Emika88 - granica pomiaru błędu usg to 10%. Według literatury hipotrofia to od 10 centyla w dół, ale lekarz powiedział mi, że na prawdę niebezpieczna jest od 3 centyla. No i najważniejsze są przepływy:)

Ja od rana w szpitalu, porobili mi badania, pooglądali itd..odrazu dali zastrzyki na rozwój pluc, pessar założyli i teraz kontrolowanie. Szyjka poszla od wczoraj w dół..i zrobilo sie większe rozwarcie..lekarz powiedział, ze pessar daje wieksze szanse dzidziusiowi, ze po pessarze tez moze byc gorzej i dlatego musza poobserwowac.

Ja od rana w szpitalu, porobili mi badania, pooglądali itd..odrazu dali zastrzyki na rozwój pluc, pessar założyli i teraz kontrolowanie. Szyjka poszla od wczoraj w dół..i zrobilo sie większe rozwarcie..lekarz powiedział, ze pessar daje wieksze szanse dzidziusiowi, ze po pessarze tez moze byc gorzej i dlatego musza poobserwowac.
Trzymam kciuki oszczędzaj się i będzie dobrze [emoji123]

Ile ma teraz twoja szyjka i jakie rozwarcie ?
Będzie dobrze
U mnie też nie ciekawie ;/

reklama
Trzymam mocno kciuki!!!

Do góry