reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Hej, kociatko gratuluje drugiej ciazy i podziwiam za odwagę bo mnie narazie przeraża wizja powtórki z rozrywki. Jak u Ciebie? Skurcze są, czy wszystko ok?
U nas w porządku. Mały rośnie jak na drozdzach jest wielki 86 cm! 12 kilo biega, tylko mało mówi. Ogólnie prześciga rówieśników w wielu sprawach. Do 6 mc był wolniejszy rozwój a od 6 miesiąca pedzi:) jedyne co to lekka nietolerancja glutenu, ale wyrośnie z tego:)
wiec kobiety ze skurczami byle do tego 36 a już potem niech sie dzieje co chce. Ale lezec trzeba. Ja miałam skurcze od 18 tyg i tez bym donosiły do 40 ale z innych powodów była cesarka wcześniej nie przez skurcze. Trzymajcie sie. Buziaki

Czesc Wyczekany!!!

Kochana, no i mam powtorke z rozrywki - niniejszym dolaczam do szanownego grona... Wczoraj szyjka miala cale 1,5 cm, skurcze sa i pewnie tak zostana... Poprzednio pozniej mnie dopadly. Widac kolejna ciaza to wieksze ryzyko. Widze, ze u Ciebie tez od 18 tygodnia?
Super, ze synek tak pieknie sie rozwija:-) Nagroda za te wszystkie przelezane przez nas miesiace... Duzy ten Twoj chlopczyk - ale moj tez jest wysoki i ma wieeelkie stopy:-) Chodzi jeszcze za raczke, za to pyskuje strasznie - troche w swoim jezyku, mowi juz coraz wiecej slow.
Zdecydowalam sie, bo...potem bedzie chyba tylko gorzej. Latka leca. Jednak tym razem jestem na zwolnieniu od 7 tc i naprawde uwazam. Niestety zlamalam noge na dodatek i od miesiaca w gipsie:baffled:
Pozdrawiam Cie serdecznie, ucaluj synka

ja miałam tez skurcze od 16 tygodnia,lezałam od 16 tygodnia do 36 a teraz mam wdzieczność "mamo zaraz Cię zbije w dupe" albo " ble ble ble ble ble nic nie słysze!!!"nie mam pojecia skad on tak,wczesniej zawsze mówilam ze mówi dziecko tak jak w domu mówia,ale nigdy w zyciu nie mówiłam blebleble nic nie słysze do nikogo.

Antoś jest niski i chudziutki bo 12 kilo i 88 cm ale bawi się zawsze z dziecmi w wieku 7 8 lat z mniejszymi sie nie dogaduje(mówi pełnymi zdaniami już)

Kociatko kochana

Ja miałam od 18 . Na początku nieregularnie, a od 33 co chwile i dlatego lezalam w szpitalu, ale warto było. Potem to już problemy z łożyskiem doszły, mały przestał dobierać i stad ta cesarka. A u Ciebie nie beda zakładać pessara albo szwu? Ja chciałam starać sie o kolejne dziecko na wiosnę, ale boje sie. A jak radzisz sobie w tej sytuacji z dzieckiem?
buziaki będę trzymała kciuki, żeby wszystko było ok, za co mocno trzymam kciuki, ucaluj synka rownież.

Witajcie dziewczyny,widzę że wątek ruszył na nowo.Ja we wtorek mam wizytę i zapadnie decyzja o passerze,już się denerwuje.Jak na razie skórcze mam nieregularne i tak około 3-4 razy na dzień.Fenoterol mam zapisany tylko 1/2 tab.2x dziennie,ciekawa jestem czy dawka zostanie zwiększona itd...po prostu milion myśli na minute im bliżej wizyty:no:. Kociatka współczuje tej nogi w gipsie..a co do szyjki podobno przy drugim dziecku szyjka jest jeszcze bardziej osłabiona :-(może dlatego wcześniej cię dopadło niż w poprzedniej ciąży.Dostałaś jakieś leki?

Wyczekany, dziekuje za cieple slowa :* nie ukrywam, ze zdecydowalam sie na drugie tylko dlatego, ze mam pomoc. Moja mama przeszla na emeryture i zatrudnilam ja jako nianie:happy: Zaczela zajmowac sie malym jak ja chodzilam do pracy, teraz to ona w zasadzie robi wszystko - bo raz noga w gipsie, dwa nie moge dzwigac, przeciazac sie... Bez niej nie poradzilabym sobie. Potem przy dwojce tez bedzie dla mnie wybawieniem. Zatem nie dziwie sie, ze sie boisz:-( Masz szanse na zorganizowanie sobie pomocy?

Aga, pessar chyba powinien Ci pomoc. Z tego, co widze, moj doc mysli tylko o szwie, a to przy skurczach nie jest optymalne rozwiazanie... Nic, zobaczymy. Nie denerwuj sie w kazdym razie. To prawda, ze szyjka slabsza tym razem, ale z drugiej strony oszczedzam sie i duzo wiecej odpoczywam. Na razie nie dostalam nic oprocz progesteronu i magnezu (w hurtowych ilosciach). Dopiero po 20 tyg wprowadzimy pewnie jakies tokoliki (fenka lub cordafen).

Wyczekany witaj;-)moj tez dlugi ubranka nosi na 86 czasami wieksze, obecnie ma ponad 11kg i rozmiar buta 23;-)nie posluszny jest i to nasz najwiekszy problem, ciagle biega i ucieka nawet przed obcymi sie nie zatrzymuje:sorry:fajnie ze sie odezwalas;-)
Kociatka wlasnie tego bym sie bala w kolejnej ciazy, lezenia poza tym nie mam pomocy przy malym &&&&&& kciuki i wierze ze tym razem rozniez uda sie doczekac do bezpiecznego tyg;-)dobrze zrozumialam, zlamalas noge?znasz juz plec dziedziusia?
Aga glowa do gory musi byc dobrze, zobacz ilu dziewczynom sie udalo wazne zebys lezala:tak:

reklama
To mamy wielkich chlopow, Anula:-) Tak, zlamalam noge 5 tygodni temu, jeszcze jakis tydzien w gipsie... Plci jeszcze nie okreslono na 100%, lekarz w 14 tyg powiedzial, ze prawdopodobnie chlopczyk. Czekamy na potwierdzenie na polowkowym.

Buziaki

Do góry