reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Dlatego ja triche jesnego odchowalam, teraz chodzi do przedszkola. Maz wozi syna rano i przywozi po pracy, to moge lezec. Wczesniej jak bylo ok,to ja go odbieralam troche szybciej. Bo tez i tesciow i rodzicow nie mam na miejscu. Wszystko sie da zrobic. A mwledycyna idzie do przodu. Dlatego bedziecie mialy na pewno szanse na spokojniejsze ciaze:) tego Wam zycze z calego serca. Bo ja juz koncze "produkcje";););) dzieci to cos wspanialego i najpiekniejszego co sie moze przytrafic:) jednak po drugim takim przebiegu na pewno sie nie zdecyduje...

reklama
Dlatego ja triche jesnego odchowalam, teraz chodzi do przedszkola. Maz wozi syna rano i przywozi po pracy, to moge lezec. Wczesniej jak bylo ok,to ja go odbieralam troche szybciej. Bo tez i tesciow i rodzicow nie mam na miejscu. Wszystko sie da zrobic. A mwledycyna idzie do przodu. Dlatego bedziecie mialy na pewno szanse na spokojniejsze ciaze[emoji4] tego Wam zycze z calego serca. Bo ja juz koncze "produkcje";););) dzieci to cos wspanialego i najpiekniejszego co sie moze przytrafic[emoji4] jednak po drugim takim przebiegu na pewno sie nie zdecyduje...

Mnie się zawsze marzyła 3 [emoji7] dość późno się zabrałam za temat, nie myślałam w sumie, że mogą być jakiekolwiek problemy, kto to wiedział, ze to nie jest takie łatwe [emoji18]zaraz będzie trzy lata od pierwszego pozytywnego testu, a my nadal czekamy na to pierwsze upragnione urodzone dziecko [emoji5] wierze, ze w końcu się uda i zdążę z dwójka kolejnych[emoji28]

Dziewczyny,
A mam pytanie do wszystkich dziewczyn z niewydolnością szyjki, slyszalyscie o zakładaniu taśmy TAC?
Jest to taśma która zakłada się przez powłoki brzuszne lub laparoskopowo przed zajściem w ciążę i ma podobno 95% skuteczności.
Przy tej taśmie można w miarę normalnie funkcjonować i może zostać na kolejne ciążę...minus taki ze ciaza konczy sie CC alw mimo wszystko mysle ze warto!
W USA TAC zakłada się od 1985 u nas od niedawna kilku lekarzy w Polsce ja zakłada, najbardziej znany z tej metody jest profesor Krasiński który pracuje w szpitalu w Łodzi...ja gdybym wiedziała że w kolejnej ciąży będę borykala się z niewydolnością szyjki na pewno bym się na tą metodę zdecydowała, teraz już niestety za późno :(

Profesor nazywa się Krasomski. Byłam u niego na wizycie po stracie syna w 23 tygodniu. Nie zostałam zakwalifikowana do założenia TAC, procedurę kwalifikacji objaśnia profesor na wizycie i warto się z nim skonsultować przed planowana ciążą.

Dlatego ja triche jesnego odchowalam, teraz chodzi do przedszkola. Maz wozi syna rano i przywozi po pracy, to moge lezec. Wczesniej jak bylo ok,to ja go odbieralam troche szybciej. Bo tez i tesciow i rodzicow nie mam na miejscu. Wszystko sie da zrobic. A mwledycyna idzie do przodu. Dlatego bedziecie mialy na pewno szanse na spokojniejsze ciaze:) tego Wam zycze z calego serca. Bo ja juz koncze "produkcje";););) dzieci to cos wspanialego i najpiekniejszego co sie moze przytrafic:) jednak po drugim takim przebiegu na pewno sie nie zdecyduje...
My też chcielibyśmy 3 ale zobaczymy co los przyjedzie , narazie niech synuś się urodzi i będzie wszystko ok a potem będzie się myśleć o kolejnym [emoji4]

No to obyś dotrzymała do terminu to będzie maleństwo miało królewskie warunki :) świeżo odremontowany oddział :) ja chodzę do dr Dębskiej (Debski Clinic), i tez z tegoż powodu chciałabym rodzic w Szpitalu Bielańskim (jest tam i moja dr i fajna Polozna z kliniki), to tez 3 stopień referencyjności na ginekologii i neonatologii. Same badania natomiast typu krew, mocz itp robię z pakietu enelmed z pracy. Generalnie poprzednie ciąże prowadziłam w enelmed, ale z uwagi na braki w terminach w wawie w razie wątpliwości chodziłam do różnych lekarzy, nigdy więcej, co lekarz to opinia... jakoś jak jestem teraz w jednych rękach to się czuje bezpieczniej.. oczywiście korzystam tez awaryjne z IP jak coś się dzieje, to już kartę mam założona w bielańskim, śmieje się ze nie będziemy mieć problemu z trafieniem jak już będzie czas rodzenia
emoji4.png
a to w której części Wawy mieszkasz?:)
O tym szpitalu też słyszałam i też się zastanawialam nad nim ale w końcu pozostała przy tamtych , aczkowiek liczę na Orłowskiego :)
Lekarz i zaufanie do niego to bardzo dużo w zupełności Cię rozumiem że zdecydowałaś się na jednego ;)
Ja mieszkam poza Warszawą, dokładnie 70 km od Wawy obok Garwolina także kawałek do szpitala mam ale nie wyobrażam sobie rodzić tu w okolicy nie uda tym szpitalom ...

Profesor nazywa się Krasomski. Byłam u niego na wizycie po stracie syna w 23 tygodniu. Nie zostałam zakwalifikowana do założenia TAC, procedurę kwalifikacji objaśnia profesor na wizycie i warto się z nim skonsultować przed planowana ciążą.
O jej przykro mi, a co było przyczyną braku kwalifikacji ?

reklama
Do góry