reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Mnie się zawsze marzyła 3 [emoji7] dość późno się zabrałam za temat, nie myślałam w sumie, że mogą być jakiekolwiek problemy, kto to wiedział, ze to nie jest takie łatwe [emoji18]zaraz będzie trzy lata od pierwszego pozytywnego testu, a my nadal czekamy na to pierwsze upragnione urodzone dziecko [emoji5] wierze, ze w końcu się uda i zdążę z dwójka kolejnych[emoji28]
Ja też bym chciała 3 ale póki co czekam na pierwsze a dalej zobaczymy :)

reklama
O jej przykro mi, a co było przyczyną braku kwalifikacji ?

To już szczegóły mojej historii medycznej i wolę je zostawić dla siebie. Profesor zalecił mi próbowanie ze szwem okreznym i się nie pomylił, bo dzisiaj jestem w 28 tygodniu i lecimy dalej ;) a wcale leżec nie musiałam, jedynie oszczędzam się od 13 tygodnia. To duża ulga że taśma TAC nie była potrzebna.

To już szczegóły mojej historii medycznej i wolę je zostawić dla siebie. Profesor zalecił mi próbowanie ze szwem okreznym i się nie pomylił, bo dzisiaj jestem w 28 tygodniu i lecimy dalej ;) a wcale leżec nie musiałam, jedynie oszczędzam się od 13 tygodnia. To duża ulga że taśma TAC nie była potrzebna.
Jasne , rozumiem i nie wypytuje :)
Ja niestety mam ostrą niewydolność szyjki i mimo tego że się oszczedzam to od 2 trymestru szyjka się skraca i to bardzo szybko dlatego dla mnie TAC byłaby zbawienna...

Kiedy masz następna wizytę ? Ja też już ,"dopiero" 28 tydzyen i modle się o 32 !!
W przyszla środę kontrol szyjki jeszcze 10 dni ;/
I jak dieta ?

Jasne , rozumiem i nie wypytuje :)
Ja niestety mam ostrą niewydolność szyjki i mimo tego że się oszczedzam to od 2 trymestru szyjka się skraca i to bardzo szybko dlatego dla mnie TAC byłaby zbawienna...

Profesor to dobry specjalista i po zebraniu wywiadu i badaniu szyjki-ręcznie jest w stanie coś zalecic. Taśma TAC to poważna ingerencja i nie proponuje jej dziewczynom z donoszonymi ciążami z pomocą zwykłego szwu. Dawniej trzeba było doświadczyć dwóch wysokich strat ciąż aby zostać zakwalifikowanym. Do niedawna profesor Dębski zakładał też taśmy TAC ale już z tego zrezygnował na rzecz wysoko zakładanych szwów okreznych.

Profesor to dobry specjalista i po zebraniu wywiadu i badaniu szyjki-ręcznie jest w stanie coś zalecic. Taśma TAC to poważna ingerencja i nie proponuje jej dziewczynom z donoszonymi ciążami z pomocą zwykłego szwu. Dawniej trzeba było doświadczyć dwóch wysokich strat ciąż aby zostać zakwalifikowanym. Do niedawna profesor Dębski zakładał też taśmy TAC ale już z tego zrezygnował na rzecz wysoko zakładanych szwów okreznych.
Czekam na szczęśliwe rozwiązanie u mnie i zobaczymy co dalej tak czy inaczej przy kolejnej ciąży będę na pewno chciała pojechać na konsultacje do profesora.
O profesorze Debskim też czytałam im zakładał TAC laparoskopowo z tego co.pamietam nie wiedziałam że już się tym nie zajmuje...

A u nas dzisiaj tetno było takie sobie i się oczywiście martwilam. Teraz niby było ok zobaczymy rano. Właśnie ostatnio zastanawiałam się czemu mam te biegunki i myślałam że już się coś zaczyna a tu może faktycznie to od tego magnezu.

reklama
A u nas dzisiaj tetno było takie sobie i się oczywiście martwilam. Teraz niby było ok zobaczymy rano. Właśnie ostatnio zastanawiałam się czemu mam te biegunki i myślałam że już się coś zaczyna a tu może faktycznie to od tego magnezu.
A czym spowodowana ta zmiana tętna??
U mnie to na pewno magnez nic innego nie ma takich skutków ubocznych a odkąd zwiększyłam dawkę to nie załatwiam się normalnie...

Do góry