G_Dominika
Fanka BB :)
dokładnie, mam czasem podobne uczucia jak @Mikasa7Tak to całkowicie normalne wszystko jest tam bardziej spulchnione i ukrwione [emoji4]
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
dokładnie, mam czasem podobne uczucia jak @Mikasa7Tak to całkowicie normalne wszystko jest tam bardziej spulchnione i ukrwione [emoji4]
Nie ma sprawy , musimy się wspierać, każda z nas ma jakieś rozkminki w głowie a po co się samemu czymś zadreczac jak można skonsultowac to z innymi mamami i z reguły uspokoji [emoji4] [emoji123]Dzieki Dziewczyny za podzielenie sie Waszymi odczuciami w tej kwestii
@kluseczka89 Ja brałam no spe forte przez 7 dni po założeniu pessara 3x1, a teraz biorę doraźnie jak coś mnie pobolewa tylko po 1 tabletce.powiedzcie dziewczyny, czy któraś z Was bierze no spe? mi lekarz kazal nie brać, tylko doraźnie ale ze caly czas mi sie stawia to biore 2-3 razy dziennie. Magnez 3×dziennie, luteina2×dziennie.
ja ostatnio czułam cos twardego..tak jakby właśnie coś guzowatego..na drugi dzień nie czułam wcale, dzis czułam rano..wystraszyłam się, ale tak nisko bylo ze musialam przez 2 sekundy jeszcze pomacać i to na pewno nie szyjka te nasze tkanki tam, tak sie zmieniają i wydaje mi się, że to właśnie te tkanki..u mnie ogólnie mokro..bardzo.. nie bój się nie wydaje mi sie zeby to była szyjka kiedy masz wizyte??? ja w czw. to lekarz rozwieje wątpliwości..A mam jeszcze pytanko do dziewczyn, ktore stosuje luteine dopochwowa... czy czasami przy jej wkladaniu czujecie,ze w pochwie jest jakby ciasniej i ogolnie dziwnie..? Sucho... przepraszam za dosc intymne pytanie, jednak to tez nie daje mi spokoju i zastanawiam sie czy to nie jest juz szyjka, bo wyczuwam tez twardsza gule...i dzuen swistaka,wkrecanie na nowo...
Magnez ma to do siebie, ze w duzych ilościach może powodować biegunki..ja przed ciążą duzo magnezu przyjmowałam w bardzo przyswajalnej postaci i właśnie cierpiałam na okropne biegunki..teraz mam problem z zaparciami i zatwardnieniami i nawet magnez mi nie pomaga.. także różnie to bywa.@kluseczka89 Ja brałam no spe forte przez 7 dni po założeniu pessara 3x1, a teraz biorę doraźnie jak coś mnie pobolewa tylko po 1 tabletce.
Luteine przyjmuje od poczatku ciąży 2x1 tabletka 100mg (I ciążę straciłam w 24+5 przez przedwczesny poród, też mialam niewydolność szyjki)
Magnez B6 max 3x2 tabletki i tu mam pytanie czy też macie po magnezie biegunkę? Ja odkąd biorę go w tak dużej dawce nie mogę się normalnie załatwić...
Dodatkowo przyjmuje:
*kwas foliowy 1 tabletkę dziennie,
*DHA 2 × 1 tabletka 500mg
*Wit D3 6000j
*Femibion Natal 2
a zdiagnozowano u Ciebie od czego ta niewydolność? w ktorym jestes tyg? w szpitalu Leżysz czy w domku?@kluseczka89 Ja brałam no spe forte przez 7 dni po założeniu pessara 3x1, a teraz biorę doraźnie jak coś mnie pobolewa tylko po 1 tabletce.
Luteine przyjmuje od poczatku ciąży 2x1 tabletka 100mg (I ciążę straciłam w 24+5 przez przedwczesny poród, też mialam niewydolność szyjki)
Magnez B6 max 3x2 tabletki i tu mam pytanie czy też macie po magnezie biegunkę? Ja odkąd biorę go w tak dużej dawce nie mogę się normalnie załatwić...
Dodatkowo przyjmuje:
*kwas foliowy 1 tabletkę dziennie,
*DHA 2 × 1 tabletka 500mg
*Wit D3 6000j
*Femibion Natal 2
Ja w przyszla srode mam wizyte. Ta gula raz jest wyczuwalna, a raz nie...na ogol z rana mam bardziej mokro,wieczorem luteine aplikuje razem z zelem dopochwowym,bo czuje ogromny dyskomfort...ja ostatnio czułam cos twardego..tak jakby właśnie coś guzowatego..na drugi dzień nie czułam wcale, dzis czułam rano..wystraszyłam się, ale tak nisko bylo ze musialam przez 2 sekundy jeszcze pomacać i to na pewno nie szyjka te nasze tkanki tam, tak sie zmieniają i wydaje mi się, że to właśnie te tkanki..u mnie ogólnie mokro..bardzo.. nie bój się nie wydaje mi sie zeby to była szyjka kiedy masz wizyte??? ja w czw. to lekarz rozwieje wątpliwości..
A mam jeszcze pytanko do dziewczyn, ktore stosuje luteine dopochwowa... czy czasami przy jej wkladaniu czujecie,ze w pochwie jest jakby ciasniej i ogolnie dziwnie..? Sucho... przepraszam za dosc intymne pytanie, jednak to tez nie daje mi spokoju i zastanawiam sie czy to nie jest juz szyjka, bo wyczuwam tez twardsza gule...i dzuen swistaka,wkrecanie na nowo...
Szybko minie zobaczysz [emoji4] nim się obrocimy to już na porodowki pojedziemy [emoji16]