reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
powiedzcie dziewczyny, czy któraś z Was bierze no spe? mi lekarz kazal nie brać, tylko doraźnie ale ze caly czas mi sie stawia to biore 2-3 razy dziennie. Magnez 3×dziennie, luteina2×dziennie.
@kluseczka89 Ja brałam no spe forte przez 7 dni po założeniu pessara 3x1, a teraz biorę doraźnie jak coś mnie pobolewa tylko po 1 tabletce.
Luteine przyjmuje od poczatku ciąży 2x1 tabletka 100mg (I ciążę straciłam w 24+5 przez przedwczesny poród, też mialam niewydolność szyjki)
Magnez B6 max 3x2 tabletki i tu mam pytanie czy też macie po magnezie biegunkę? Ja odkąd biorę go w tak dużej dawce nie mogę się normalnie załatwić...
Dodatkowo przyjmuje:
*kwas foliowy 1 tabletkę dziennie,
*DHA 2 × 1 tabletka 500mg
*Wit D3 6000j
*Femibion Natal 2

A mam jeszcze pytanko do dziewczyn, ktore stosuje luteine dopochwowa... czy czasami przy jej wkladaniu czujecie,ze w pochwie jest jakby ciasniej i ogolnie dziwnie..? Sucho... przepraszam za dosc intymne pytanie, jednak to tez nie daje mi spokoju i zastanawiam sie czy to nie jest juz szyjka, bo wyczuwam tez twardsza gule...i dzuen swistaka,wkrecanie na nowo...
ja ostatnio czułam cos twardego..tak jakby właśnie coś guzowatego..na drugi dzień nie czułam wcale, dzis czułam rano..wystraszyłam się, ale tak nisko bylo ze musialam przez 2 sekundy jeszcze pomacać i to na pewno nie szyjka te nasze tkanki tam, tak sie zmieniają i wydaje mi się, że to właśnie te tkanki..u mnie ogólnie mokro..bardzo.. nie bój się nie wydaje mi sie zeby to była szyjka kiedy masz wizyte??? ja w czw. to lekarz rozwieje wątpliwości..

@kluseczka89 Ja brałam no spe forte przez 7 dni po założeniu pessara 3x1, a teraz biorę doraźnie jak coś mnie pobolewa tylko po 1 tabletce.
Luteine przyjmuje od poczatku ciąży 2x1 tabletka 100mg (I ciążę straciłam w 24+5 przez przedwczesny poród, też mialam niewydolność szyjki)
Magnez B6 max 3x2 tabletki i tu mam pytanie czy też macie po magnezie biegunkę? Ja odkąd biorę go w tak dużej dawce nie mogę się normalnie załatwić...
Dodatkowo przyjmuje:
*Wit D3 6000j
*Femibion Natal 2
Magnez ma to do siebie, ze w duzych ilościach może powodować biegunki..ja przed ciążą duzo magnezu przyjmowałam w bardzo przyswajalnej postaci i właśnie cierpiałam na okropne biegunki..teraz mam problem z zaparciami i zatwardnieniami i nawet magnez mi nie pomaga.. także różnie to bywa.

Dodatkowo przyjmuje:
*Wit D3 6000j
*Femibion Natal 2
a zdiagnozowano u Ciebie od czego ta niewydolność? w ktorym jestes tyg? w szpitalu Leżysz czy w domku?

ja ostatnio czułam cos twardego..tak jakby właśnie coś guzowatego..na drugi dzień nie czułam wcale, dzis czułam rano..wystraszyłam się, ale tak nisko bylo ze musialam przez 2 sekundy jeszcze pomacać i to na pewno nie szyjka te nasze tkanki tam, tak sie zmieniają i wydaje mi się, że to właśnie te tkanki..u mnie ogólnie mokro..bardzo.. nie bój się nie wydaje mi sie zeby to była szyjka kiedy masz wizyte??? ja w czw. to lekarz rozwieje wątpliwości..
Ja w przyszla srode mam wizyte. Ta gula raz jest wyczuwalna, a raz nie...na ogol z rana mam bardziej mokro,wieczorem luteine aplikuje razem z zelem dopochwowym,bo czuje ogromny dyskomfort...

A mam jeszcze pytanko do dziewczyn, ktore stosuje luteine dopochwowa... czy czasami przy jej wkladaniu czujecie,ze w pochwie jest jakby ciasniej i ogolnie dziwnie..? Sucho... przepraszam za dosc intymne pytanie, jednak to tez nie daje mi spokoju i zastanawiam sie czy to nie jest juz szyjka, bo wyczuwam tez twardsza gule...i dzuen swistaka,wkrecanie na nowo...

Ja mam spostrzeżenia takie, że raz jest dużo miejsca jakby, można włożyć głębiej, a czasem jest nagle opór już bardzo płytko i napotykam także coś twardszego - myśle ze to właśnie szyjka z tym pesarem. Nawet pomyślałam, ze to chyba niezbyt dobrze bo jakby się obniżyła ta szyjka. Ogólnie od kilku dni jest tak płytko, w czwartek kontrola to zobaczymy czy wszystko ok, i dam też znać.

reklama
Do góry