reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Tez tak mam... juz jedna ciaza z 3,5 miesiecznym lezeniem za mna...wtedy bylo jeszcze ciezej, bo maz mial inna prace,dluzej poza domem. Mieszkalam z rodzicami, nie wychodzilam z pokoju, nie mialam tv... myslalam,ze w tej ciazy bedzie inaczej. No coz. Udalo sie zajsc w I cyklu staran, 20 tygodni ciazy bylo super, nie czulam sie zle, cwiczylam:) wieeec...chyba nie mozna narzekac, bo moglo byc gorzej;) kazda z nas ma slabsze chwile,ale damy rade:) ja czuje sie bardzo wspierana od kiedy moge sie tu Wam "wypisac":) i wiem,ze wszystkie razem bedziemy silniejsze:) bo w koncu nikt nie rozumie tak dobrze, jak osoby w podobnej sytuacji. Fajnie,ze jestescie:):):) milej niedzieli:*
Czasem wpadnie dużo daje. Wiem po sobie :) przestaję być wtedy taką marudą.

Z zupełnie innej beczki. Dziś przeraził mnie wpis na popularnym blogu pełen bzdur, np. że biorąc w ciąży witaminy można zminimalizować ryzyko zespołu Downa. I pod tym same pozytywy... Dlatego tak myślę, że konieczna jest filtracja wszystkich informacji, które czytamy.
Z taką refleksją Was zostawiam na niedzielę. Odpoczywajcie :)

reklama
Hej kobitki u mnie po lezeniu szpitalu szyjka z 2,5 wydłuzyła do 3.3 jestem uratowana! Jutro mam iść do poradni przyszplitalnej po odbiór wyników z posiewu bo już weekend nie chcieli przytrzymać. Lureina i magnez robią swoje a ja będę leżeć jak księżniczka i niech się wali cały świat nic nie będę robić.
supeeer!!! to bedziesz tez spokojniejsza

Ja dziś o 4 pobudka na siku i nie mogłam spać do 6. Jak zasnęłam, to dopiero o 9;30 wstałam. :( Dzisiaj jedziemy na kawę do mojej kuzynki, potem mąż ma mnie zabrać gdzieś na obiad. :) A potem dalej odpoczynek :p zaczęłam na Netflix oglądać serial "Żona idealna' i się skręciłam. :)

Tez tak mam... juz jedna ciaza z 3,5 miesiecznym lezeniem za mna...wtedy bylo jeszcze ciezej, bo maz mial inna prace,dluzej poza domem. Mieszkalam z rodzicami, nie wychodzilam z pokoju, nie mialam tv... myslalam,ze w tej ciazy bedzie inaczej. No coz. Udalo sie zajsc w I cyklu staran, 20 tygodni ciazy bylo super, nie czulam sie zle, cwiczylam:) wieeec...chyba nie mozna narzekac, bo moglo byc gorzej;) kazda z nas ma slabsze chwile,ale damy rade:) ja czuje sie bardzo wspierana od kiedy moge sie tu Wam "wypisac":) i wiem,ze wszystkie razem bedziemy silniejsze:) bo w koncu nikt nie rozumie tak dobrze, jak osoby w podobnej sytuacji. Fajnie,ze jestescie:):):) milej niedzieli:*
Dokładnie damy radę [emoji4] wzajemnie spokojnego dnia [emoji8] [emoji8] [emoji8] [emoji8]

Hej kobitki u mnie po lezeniu szpitalu szyjka z 2,5 wydłuzyła do 3.3 jestem uratowana! Jutro mam iść do poradni przyszplitalnej po odbiór wyników z posiewu bo już weekend nie chcieli przytrzymać. Lureina i magnez robią swoje a ja będę leżeć jak księżniczka i niech się wali cały świat nic nie będę robić.
Dokładnie jeszcze przyjdzie czas że będziemy wszystko robic

Ja dziś o 4 pobudka na siku i nie mogłam spać do 6. Jak zasnęłam, to dopiero o 9;30 wstałam. :( Dzisiaj jedziemy na kawę do mojej kuzynki, potem mąż ma mnie zabrać gdzieś na obiad. :) A potem dalej odpoczynek [emoji14] zaczęłam na Netflix oglądać serial "Żona idealna' i się skręciłam. :)
Ja też dziś sporo sikalam w nocy [emoji3] miłej niedzieli przynajmniej na chwilę się odpręż[emoji123]

No i oczywiście gratuluję

A mam jeszcze pytanko do dziewczyn, ktore stosuje luteine dopochwowa... czy czasami przy jej wkladaniu czujecie,ze w pochwie jest jakby ciasniej i ogolnie dziwnie..? Sucho... przepraszam za dosc intymne pytanie, jednak to tez nie daje mi spokoju i zastanawiam sie czy to nie jest juz szyjka, bo wyczuwam tez twardsza gule...i dzuen swistaka,wkrecanie na nowo...

reklama
A mam jeszcze pytanko do dziewczyn, ktore stosuje luteine dopochwowa... czy czasami przy jej wkladaniu czujecie,ze w pochwie jest jakby ciasniej i ogolnie dziwnie..? Sucho... przepraszam za dosc intymne pytanie, jednak to tez nie daje mi spokoju i zastanawiam sie czy to nie jest juz szyjka, bo wyczuwam tez twardsza gule...i dzuen swistaka,wkrecanie na nowo...
Tak to całkowicie normalne wszystko jest tam bardziej spulchnione i ukrwione [emoji4]

Do góry