reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Cześć dziewczyny. Wczoraj wieczorem przyjechałam do szpitala na ktg i magnez- na ktg pisały mi się skurcze i to takie porządne, mimo kroplówki. Zadecydowano, ze zostawiają mnie na oddziale, podłączyli kolejny magnez, który leciał cała noc i pewnie niedługo znowu będę mieć ktg. Czeka mnie dziś również badanie usg- chcą zobaczyć jak te skurcze wpływają na szyjkę.
Najgorsze ze kompletnie nie byłam przygotowana na pozostanie w szpitalu, wiec w nocy teściowa przywoziła mi najpotrzebniejsze rzeczy. Mąż uziemiony w pracy 100 km ode mnie kończy rano o 8:00. Moi Koszmar jakiś. Strasznie przeżywał ze go ze mną nie ma. Mam nadzieje, ze uda im się jakoś uspokoić ta macice, chociaż słabo podatna jest na te leki. No i oby po tych skurczach szyjka jeszcze jakoś się trzymała. Wstrzymuja się z decyzja o podaniu sterydów- podobno ich podanie wzmaga akcje skurczową, ale po usg podejmą konkretna decyzje. A co do samych skurczy to cały czas mam takie wiec liczę ze może mnie jednak wypiszą do domu jak szyjka będzie znośna- tak powiedział lekarz. Trzymajcie kochane za nas mocno kciuki

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Aga będzie dobrze!! Podasdza ci parę razy magnez i się wszystko uspokoi, trzyma mocno kciuki za Ciebie i wszystkie nas tu !!!pisz nam tu jak się czegoś dowiesz po badaniu

Dziewczyny, melduje się już po porannym badaniu i ktg. Skurcze się wyciszyły- wczoraj miały amplitudę ponad 100 dziś praktycznie było płasko. Wiec jednak kroplówka zadziałała :) a co do badania usg to badało mnie dwóch lekarzy- wg nich szyjka ma 23 mm a nie 17 i pęcherz się wcale nie wpukla! Nawet nie wiecie jak mi ulżyło. Zostaje jeszcze na monitoringu, ale może jutro wieczorem puszcza mnie do domu :)! Zastanawia mnie tylko taka różnica w badaniu miedzy moja ginekolog a szpitalem, może ma znaczenie pozycja w które byłam badana- u ginekolog na fotelu, a tu na leżąco na plecach z ugiętymi nogami. W każdym razie leżę już spokojna, i wodze szanse ze uda nam się jeszcze trochę pobyć w dwupaku.

@Agula_1991 super wiadomosc. Trzymajcie tak dalej[emoji110]

w57ve6hhinlv2nr8.png

qb3cj44jybur1noz.png

Dziewczyny, jak lekarz robi wam usg dopochwowo to robi to na fotelu ginekologicznym czy kozetce? Zastanawia mnie cały czas skąd ta różnica w pomiarach

Mi właśnie jak statnio byłam to na płasko może jak pójdę teraz to na fotelu będą inne pomiary jak myślicie ?

reklama
Mi właśnie jak statnio byłam to na płasko może jak pójdę teraz to na fotelu będą inne pomiary jak myślicie ?

Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie, No ale mi na fotelu wyszło gorzej niż na kozetce. Szukam przyczyny takiego "polepszenia" stanu, w ciągu dwóch dni, nie wiem czy sama kroplówka z magnezu była w stanie tak szybko wydłużyć szyjkę o 0,5 cm i jeszcze to ze pęcherz się w nią nie wpukla.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry