reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Cześć dziewczyny. Wczoraj wieczorem przyjechałam do szpitala na ktg i magnez- na ktg pisały mi się skurcze i to takie porządne, mimo kroplówki. Zadecydowano, ze zostawiają mnie na oddziale, podłączyli kolejny magnez, który leciał cała noc i pewnie niedługo znowu będę mieć ktg. Czeka mnie dziś również badanie usg- chcą zobaczyć jak te skurcze wpływają na szyjkę.
Najgorsze ze kompletnie nie byłam przygotowana na pozostanie w szpitalu, wiec w nocy teściowa przywoziła mi najpotrzebniejsze rzeczy. Mąż uziemiony w pracy 100 km ode mnie kończy rano o 8:00. Moi Koszmar jakiś. Strasznie przeżywał ze go ze mną nie ma. Mam nadzieje, ze uda im się jakoś uspokoić ta macice, chociaż słabo podatna jest na te leki. No i oby po tych skurczach szyjka jeszcze jakoś się trzymała. Wstrzymuja się z decyzja o podaniu sterydów- podobno ich podanie wzmaga akcje skurczową, ale po usg podejmą konkretna decyzje. A co do samych skurczy to cały czas mam takie wiec liczę ze może mnie jednak wypiszą do domu jak szyjka będzie znośna- tak powiedział lekarz. Trzymajcie kochane za nas mocno kciuki

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Aga będzie dobrze!! Podasdza ci parę razy magnez i się wszystko uspokoi, trzyma mocno kciuki za Ciebie i wszystkie nas tu !!!pisz nam tu jak się czegoś dowiesz po badaniu

Dziewczyny, melduje się już po porannym badaniu i ktg. Skurcze się wyciszyły- wczoraj miały amplitudę ponad 100 dziś praktycznie było płasko. Wiec jednak kroplówka zadziałała :) a co do badania usg to badało mnie dwóch lekarzy- wg nich szyjka ma 23 mm a nie 17 i pęcherz się wcale nie wpukla! Nawet nie wiecie jak mi ulżyło. Zostaje jeszcze na monitoringu, ale może jutro wieczorem puszcza mnie do domu :)! Zastanawia mnie tylko taka różnica w badaniu miedzy moja ginekolog a szpitalem, może ma znaczenie pozycja w które byłam badana- u ginekolog na fotelu, a tu na leżąco na plecach z ugiętymi nogami. W każdym razie leżę już spokojna, i wodze szanse ze uda nam się jeszcze trochę pobyć w dwupaku.

@Agula_1991 super wiadomosc. Trzymajcie tak dalej[emoji110]

w57ve6hhinlv2nr8.png

qb3cj44jybur1noz.png

Dziewczyny, jak lekarz robi wam usg dopochwowo to robi to na fotelu ginekologicznym czy kozetce? Zastanawia mnie cały czas skąd ta różnica w pomiarach

Mi właśnie jak statnio byłam to na płasko może jak pójdę teraz to na fotelu będą inne pomiary jak myślicie ?

reklama
Mi właśnie jak statnio byłam to na płasko może jak pójdę teraz to na fotelu będą inne pomiary jak myślicie ?

Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie, No ale mi na fotelu wyszło gorzej niż na kozetce. Szukam przyczyny takiego "polepszenia" stanu, w ciągu dwóch dni, nie wiem czy sama kroplówka z magnezu była w stanie tak szybko wydłużyć szyjkę o 0,5 cm i jeszcze to ze pęcherz się w nią nie wpukla.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry