reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Jestem już po wizycie. Szyjka ma 17-18 mm, wiec nie skróciła się jakoś znacznie, natomiast zaczęło mi się formować ujście wewnętrzne i wpuklac do niego pęcherz płodowy. Z zaleceń mam dalej lezec, możliwe ze podjade do szpitala na kroplówkę z magnezu, bo macica się często stawia, a mimo ze biorę dużo magnezu to jego poziom mam na dolnej granicy normy. Kolejna kontrola we wtorek i wtedy decyzja czy kładziemy się do szpitala na sterydy, czy uda się donosić ciąże w domu. Jestem kłębkiem nerwów :( posiew wyszedł mi czysty- a dziś doktor powiedziała ze występuje u mnie niewydolnosc cieśniowo- szyjkowa połączona z czynnością skurczową macicy. Nie wiem tylko czemu nie chce się zdecydować na pessar w tym przypadku :(

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Hej dziewczyny. U nas dziewczyna na kwietniówkach na FB ma juz malenstwo na swiecie. 28tc 1400g i 34cm. Na szczescie silny i zdrowy

w57ve6hhinlv2nr8.png

qb3cj44jybur1noz.png

@Agula_1991 hej, bez paniki i martwienia sie! Masz piekny wynik, prawie donosilas ciaze! Zalozenie pessaru potrafi pobudzic skurcze, tak samo ze szwem. To przeciwwskazanie. Zobaczysz, czy w domu czy w szpitalu dolezysz ile sie da i bedziesz miala super donoszone dziecko!

Wazne, ze to juz 28 tydzien byl. U mnie wiecie jak sie skonczylo w 23 tygodniu za pierwszym razem...
Zdrowka dla Malego :)

Agula_1991

Kochana bedzie dobrze moja siostra miała założony Pessar 32 tyg wyjęli jej w 37 a urodziła pod koniec 39

Hej dziewczyny. U nas dziewczyna na kwietniówkach na FB ma juz malenstwo na swiecie. 28tc 1400g i 34cm. Na szczescie silny i zdrowy

w57ve6hhinlv2nr8.png

qb3cj44jybur1noz.png
Wow no nieźle ,dobrze że silne a dlacEgo tak wcześnie urodziła
Już wiem doczytałam
Boże jak ja się boije a tu dooieron18 a do 28 całe.10 tygodni

reklama
Do góry