reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Ja rano jak wstałam siku to miałam taką ciemniejsza żółta moxe bardziej pomarańczową kropkę na Wkładce wielkości kropki w zdaniu tj "." może jak dwie kropki... Myślicie że to od luteiny?!

reklama
O matulu, cała noc skurczy :( bardzo czesto, ale niebolesne i krótkie. No spa, magnez, prysznic, chodzenie, nic nie pomogło. Od północy jazda. W aptece czeka na mnie Scopolan, chyba o 8 otwierają. A było tak dobrze z tym brzuchem.
ja wczoraj też na scopolanie skończyłam...dobrze że pomógł :/ Mam jakies zaćmienia umysłu, zawsze rano prysznuc, luteina...juz 3 raz z rzędu zapominam czy aplikowałam luteine...i tym sposobem być może dziś mam 2 poranne...chyba jakiś system odchaczania tabletek wdrożę.
Ja rano jak wstałam siku to miałam taką ciemniejsza żółta moxe bardziej pomarańczową kropkę na Wkładce wielkości kropki w zdaniu tj "." może jak dwie kropki... Myślicie że to od luteiny?!
hmmm trudno powiedzieć, sprawdzaj co i jak w ciagu dnia.
Ja tak raz spanikowalam...mierzę sobie cukier naczczo ukłuciem w palec, poszłam się wysikać, patrze na papier, o matko krew!!!!....no z palca.....

ja wczoraj też na scopolanie skończyłam...dobrze że pomógł :/ Mam jakies zaćmienia umysłu, zawsze rano prysznuc, luteina...juz 3 raz z rzędu zapominam czy aplikowałam luteine...i tym sposobem być może dziś mam 2 poranne...chyba jakiś system odchaczania tabletek wdrożę.

hmmm trudno powiedzieć, sprawdzaj co i jak w ciagu dnia.
Ja tak raz spanikowalam...mierzę sobie cukier naczczo ukłuciem w palec, poszłam się wysikać, patrze na papier, o matko krew!!!!....no z palca.....
Nic tam teraz się nie dzieje... Tylko taka pomarańczowa kropka luteiny... Zobaczymy...

Oooo to wczoraj jakiś ciężki dzień był skurczowy

Ja też miałam beznadziejna noc, wczoraj miałam stan podgoraczkowy 37,7. Czytałam że należy duzo pic i tak się opilam na noc, że co godzinę leciałam do kibelka. Do tej pory nie zdazaly mi się takie atrakcje [emoji14] żeby się budzić przez pęcherz...

Scopolan pomógł tylko częściowo. Skurcze nadal sa, ale moze rzadziej i lzejsze. W pierwszej ciąży tez mi sie trafiały bezsenne noce, ale w ciagu dnia skurcze mijały. Chciałabym wytrwać bez IP do poniedziałku, bo mam wizyte u lekarza, a godziny siedzenia ja krześle i oczekiwanie na doktora w szpitalu mnie dołują. Ktg tez mnie stresuje, bo zawsze wychodzi wysokie tętno i piszczy ten sprzęt. A potem i tak mowia, ze zapis dobry.

@lienka ile mozna brać scopolanow na dobę? Dostałam receptę, ale w sumie bez wskazówek co do dawkowania. Tyle ze doraźnie. Mam tylko 6 sztuk wiec i tak nie poszaleje :)

Scopolan pomógł tylko częściowo. Skurcze nadal sa, ale moze rzadziej i lzejsze. W pierwszej ciąży tez mi sie trafiały bezsenne noce, ale w ciagu dnia skurcze mijały. Chciałabym wytrwać bez IP do poniedziałku, bo mam wizyte u lekarza, a godziny siedzenia ja krześle i oczekiwanie na doktora w szpitalu mnie dołują. Ktg tez mnie stresuje, bo zawsze wychodzi wysokie tętno i piszczy ten sprzęt. A potem i tak mowia, ze zapis dobry.

@lienka ile mozna brać scopolanow na dobę? Dostałam receptę, ale w sumie bez wskazówek co do dawkowania. Tyle ze doraźnie. Mam tylko 6 sztuk wiec i tak nie poszaleje :)
nawet nie wiem tez mam doraźnie...mi już 4 zostały poproszę chyba o receptę...

Edit Scopolan jest lekiem powodującym zmniejszenie napięcia mięśni gładkich w jelicie, czyli działa rozkurczowo. Jest skutecznym lekiem przy bólach brzucha na różnym tle np. przy kolce jelitowej, kolce żółciowej i kolce nerkowej. Jego działanie jest jednak krótkotrwałe. Działa od 4 do 6 godzin. Przy większych dawkach może spowodować spadek ciśnienia. To jest dość częsty skutek uboczny.

Jak bierzesz regularnie nospe to tylko doraźnie a jak nie bierzesz nispy to widzę na forach ze 3 razy dziennie przepisuja.....

nawet nie wiem tez mam doraźnie...mi już 4 zostały poproszę chyba o receptę...

Edit Scopolan jest lekiem powodującym zmniejszenie napięcia mięśni gładkich w jelicie, czyli działa rozkurczowo. Jest skutecznym lekiem przy bólach brzucha na różnym tle np. przy kolce jelitowej, kolce żółciowej i kolce nerkowej. Jego działanie jest jednak krótkotrwałe. Działa od 4 do 6 godzin. Przy większych dawkach może spowodować spadek ciśnienia. To jest dość częsty skutek uboczny.

Jak bierzesz regularnie nospe to tylko doraźnie a jak nie bierzesz nispy to widzę na forach ze 3 razy dziennie przepisuja.....
Dzieki :) do tej pory brałam nospe raczej doraźnie, ale od północy biore 1 max co 8h. To moze na noc wezmę drugi scopolan, zeby choc troche aie zdrzemnąć, w dzien nic nie urwalam snu. Scopolan dziala na mnie lepiej niz nospa. Ciekawe jaki ma wplyw na dziecko...

reklama
Współczuję Wam skurczy, ja tej nocy też się męczyłam. A dziś zauważyłam taki upław, który był jak białko jaja kurzego i zaczęłam się bać. Na razie obserwuję. Ja muszę nogi zaciśnięte mieć do stycznia. Wcześniejsze akcje nie wchodzą w grę. Święta zamierzam spędzić w postaci betoniarki w dwupaku. To samo sylwester. Tak postanowiłam:yes:

Do góry