reklama
lienka
Fanka BB :)
ja wczoraj też na scopolanie skończyłam...dobrze że pomógł :/ Mam jakies zaćmienia umysłu, zawsze rano prysznuc, luteina...juz 3 raz z rzędu zapominam czy aplikowałam luteine...i tym sposobem być może dziś mam 2 poranne...chyba jakiś system odchaczania tabletek wdrożę.O matulu, cała noc skurczy bardzo czesto, ale niebolesne i krótkie. No spa, magnez, prysznic, chodzenie, nic nie pomogło. Od północy jazda. W aptece czeka na mnie Scopolan, chyba o 8 otwierają. A było tak dobrze z tym brzuchem.
hmmm trudno powiedzieć, sprawdzaj co i jak w ciagu dnia.Ja rano jak wstałam siku to miałam taką ciemniejsza żółta moxe bardziej pomarańczową kropkę na Wkładce wielkości kropki w zdaniu tj "." może jak dwie kropki... Myślicie że to od luteiny?!
Ja tak raz spanikowalam...mierzę sobie cukier naczczo ukłuciem w palec, poszłam się wysikać, patrze na papier, o matko krew!!!!....no z palca.....
Nic tam teraz się nie dzieje... Tylko taka pomarańczowa kropka luteiny... Zobaczymy...ja wczoraj też na scopolanie skończyłam...dobrze że pomógł :/ Mam jakies zaćmienia umysłu, zawsze rano prysznuc, luteina...juz 3 raz z rzędu zapominam czy aplikowałam luteine...i tym sposobem być może dziś mam 2 poranne...chyba jakiś system odchaczania tabletek wdrożę.
hmmm trudno powiedzieć, sprawdzaj co i jak w ciagu dnia.
Ja tak raz spanikowalam...mierzę sobie cukier naczczo ukłuciem w palec, poszłam się wysikać, patrze na papier, o matko krew!!!!....no z palca.....
Oooo to wczoraj jakiś ciężki dzień był skurczowy
Lovi23
Ja też miałam beznadziejna noc, wczoraj miałam stan podgoraczkowy 37,7. Czytałam że należy duzo pic i tak się opilam na noc, że co godzinę leciałam do kibelka. Do tej pory nie zdazaly mi się takie atrakcje [emoji14] żeby się budzić przez pęcherz...
___Asia...
Scopolan pomógł tylko częściowo. Skurcze nadal sa, ale moze rzadziej i lzejsze. W pierwszej ciąży tez mi sie trafiały bezsenne noce, ale w ciagu dnia skurcze mijały. Chciałabym wytrwać bez IP do poniedziałku, bo mam wizyte u lekarza, a godziny siedzenia ja krześle i oczekiwanie na doktora w szpitalu mnie dołują. Ktg tez mnie stresuje, bo zawsze wychodzi wysokie tętno i piszczy ten sprzęt. A potem i tak mowia, ze zapis dobry.
@lienka ile mozna brać scopolanow na dobę? Dostałam receptę, ale w sumie bez wskazówek co do dawkowania. Tyle ze doraźnie. Mam tylko 6 sztuk wiec i tak nie poszaleje
@lienka ile mozna brać scopolanow na dobę? Dostałam receptę, ale w sumie bez wskazówek co do dawkowania. Tyle ze doraźnie. Mam tylko 6 sztuk wiec i tak nie poszaleje
lienka
nawet nie wiem tez mam doraźnie...mi już 4 zostały poproszę chyba o receptę...Scopolan pomógł tylko częściowo. Skurcze nadal sa, ale moze rzadziej i lzejsze. W pierwszej ciąży tez mi sie trafiały bezsenne noce, ale w ciagu dnia skurcze mijały. Chciałabym wytrwać bez IP do poniedziałku, bo mam wizyte u lekarza, a godziny siedzenia ja krześle i oczekiwanie na doktora w szpitalu mnie dołują. Ktg tez mnie stresuje, bo zawsze wychodzi wysokie tętno i piszczy ten sprzęt. A potem i tak mowia, ze zapis dobry.
Edit Scopolan jest lekiem powodującym zmniejszenie napięcia mięśni gładkich w jelicie, czyli działa rozkurczowo. Jest skutecznym lekiem przy bólach brzucha na różnym tle np. przy kolce jelitowej, kolce żółciowej i kolce nerkowej. Jego działanie jest jednak krótkotrwałe. Działa od 4 do 6 godzin. Przy większych dawkach może spowodować spadek ciśnienia. To jest dość częsty skutek uboczny.
Jak bierzesz regularnie nospe to tylko doraźnie a jak nie bierzesz nispy to widzę na forach ze 3 razy dziennie przepisuja.....
kasia2309
Chyba się nie daJak sie usuwa post bo mi sie zdublowal
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
___Asia...
Dzieki do tej pory brałam nospe raczej doraźnie, ale od północy biore 1 max co 8h. To moze na noc wezmę drugi scopolan, zeby choc troche aie zdrzemnąć, w dzien nic nie urwalam snu. Scopolan dziala na mnie lepiej niz nospa. Ciekawe jaki ma wplyw na dziecko...nawet nie wiem tez mam doraźnie...mi już 4 zostały poproszę chyba o receptę...
Edit Scopolan jest lekiem powodującym zmniejszenie napięcia mięśni gładkich w jelicie, czyli działa rozkurczowo. Jest skutecznym lekiem przy bólach brzucha na różnym tle np. przy kolce jelitowej, kolce żółciowej i kolce nerkowej. Jego działanie jest jednak krótkotrwałe. Działa od 4 do 6 godzin. Przy większych dawkach może spowodować spadek ciśnienia. To jest dość częsty skutek uboczny.
Jak bierzesz regularnie nospe to tylko doraźnie a jak nie bierzesz nispy to widzę na forach ze 3 razy dziennie przepisuja.....
reklama
Współczuję Wam skurczy, ja tej nocy też się męczyłam. A dziś zauważyłam taki upław, który był jak białko jaja kurzego i zaczęłam się bać. Na razie obserwuję. Ja muszę nogi zaciśnięte mieć do stycznia. Wcześniejsze akcje nie wchodzą w grę. Święta zamierzam spędzić w postaci betoniarki w dwupaku. To samo sylwester. Tak postanowiłam
Podziel się: