reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Ja dziewczyny jutro jednak wybiorę się do szpitala. Niech mnie porządnie zbadają, zrobią ktg i zobaczą dlaczego mam te twardnienia. Przecież jakiś powód musi być. Zobaczymy czy mnie zostawią czy nie

Mi powiedzieli ze twardnienia moga byc od tego, ze jestem bardzo szczupła (33tc i mam +5kg, czyli 61kg wazę), wiec czuje bardziej niz jakby było troche tłuszczu. Plus Izka bardzo sie rusza i to tez moze generować skurcze. To tez chyba kwestia dość osobnicza, komu jak macica reaguje i jak to odczuwa.
Ale Ktg nie zaszkodzi, jak sie przejedziesz bedziesz przebadana i możesz pogadać zawsze z jakims innym lekarzem czy polozna podpytac.

A mi przełożyli wizytę na jutro... Kurde a nie ma mnie komu zawieźć...
Współczuję... bo ja ostatnio miałam samochód u mechanika i jak musiałam się prosić... ehhh, dobrze że już samochód sprawny [emoji1] bo nie wyobrazam sobie tak na każdą wizytę i badania kolowac transport. A Tz pracuje

Mi powiedzieli ze twardnienia moga byc od tego, ze jestem bardzo szczupła (33tc i mam +5kg, czyli 61kg wazę), wiec czuje bardziej niz jakby było troche tłuszczu. Plus Izka bardzo sie rusza i to tez moze generować skurcze. To tez chyba kwestia dość osobnicza, komu jak macica reaguje i jak to odczuwa.
Ale Ktg nie zaszkodzi, jak sie przejedziesz bedziesz przebadana i możesz pogadać zawsze z jakims innym lekarzem czy polozna podpytac.
No ja w sumie też nie należę do okrągłych mam. Ważę teraz 55 kg przy wzroście 160. przy cukrzycy ciążowej łatwiej schudnąć niż przytyć

Mi lekarka to samo powiedziała, że to, że jestem tak szczupła wpływa na to, że wszystko odczuwam bardziej. Jak miałam echo serca płodu, to Pani kardiolog mówiła, że jestem wyjątkowo szczupła i poprosiła mnie żebym zgodziła się na zrobienie usg przez lekarkę, która się uczy, bo tak dobrze wszystko u mnie widać, więc może coś w tym być.

Współczuję... bo ja ostatnio miałam samochód u mechanika i jak musiałam się prosić... ehhh, dobrze że już samochód sprawny [emoji1] bo nie wyobrazam sobie tak na każdą wizytę i badania kolowac transport. A Tz pracuje
No pracuje i załatwił sobie wolne na czwartek a tu mi przełożyli na jutro... I pros się nie wiadomo kogo. Ja auto mam ale nie chce jechać tyle km w korkach...

Mi lekarka to samo powiedziała, że to, że jestem tak szczupła wpływa na to, że wszystko odczuwam bardziej. Jak miałam echo serca płodu, to Pani kardiolog mówiła, że jestem wyjątkowo szczupła i poprosiła mnie żebym zgodziła się na zrobienie usg przez lekarkę, która się uczy, bo tak dobrze wszystko u mnie widać, więc może coś w tym być.
Oooo na moim brzuchu też się uczyla młoda lekarka usg robić w szpitalu bo powiedziała że wszystko pięknie widać...

Mi doktorka też tak mówiła [emoji1]
Ale z drugiej strony... nie każda szczupła kobieta ma takie problemy , moja koleżanka chodzący szkielet nie wie co to twardnienia, odpowiada "A ja wiem czy miałam ? Może miałam " .
A z drugiej strony jak ktoś jest okragly jak drzewo to wcale mnie nie dziwi, że nie czuje twardnien , bo pewnie ledwo co czuje kopniaki pod tym tluszczykiem , a co dopiero jakieś twardnienia [emoji1]

reklama
Mi doktorka też tak mówiła [emoji1]
Ale z drugiej strony... nie każda szczupła kobieta ma takie problemy , moja koleżanka chodzący szkielet nie wie co to twardnienia, odpowiada "A ja wiem czy miałam ? Może miałam " .
A z drugiej strony jak ktoś jest okragly jak drzewo to wcale mnie nie dziwi, że nie czuje twardnien , bo pewnie ledwo co czuje kopniaki pod tym tluszczykiem , a co dopiero jakieś twardnienia [emoji1]
Wiesz co, gdyby mi brzuch nie stwardniał podczas wizyty prawdopodobnie nie zwróciłabym na to uwagi, bo myślałam, że to dziecko sie wypina :p

Do góry