reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Ja tez sie przeraziłam moja ostatnia morfologia, ale na mojej doktorce nie zrobiła wrażenia. Potem porównałam wyniki z tego okresu w pierwszej ciąży i w sumie tez było tak licho. Do pewnego stopnia to normalne, ze wyniki „świecą” sie na czerwono.
A jak hemoglobina u Ciebie?
Wiesz co kochana?!? Mi płytki też poleciały przy anemii ale na pewno z biegiem ciąży płytki lecą
ja wiem ze w ciąży sa inne normy, ale jak w tym tempie będą leciały to nie zrobią mi znieczulenia zzo, a się nastawiłam czytam że znieczulenia poniżej 100 plytek juz nie dają.
Anemii nie mam 11,8.

reklama
Dziewczyny czy mozna w ciąży Tantum Rosa? Albo to moja głowa, albo ta Luteina tyle tygodni podrażnia, albo cos lekko zaczyna swędzieć. W poniedziałek wizyta, wiec akurat dobrze, ale do tego czasu cos bym chciala zrobic, zeby w razie czego sie nie rozwijało...
ja oczywiście nie polecam bo z lekarzem nie konsultowałam ale mnie jak po luteinie poszczypywało przez 2 dni to trzeciego i czwartego cieniutko z zewnatrz clotrimazolum...;) pomogło

ja oczywiście nie polecam bo z lekarzem nie konsultowałam ale mnie jak po luteinie poszczypywało przez 2 dni to trzeciego i czwartego cieniutko zzewnatrz clotrimazolum...;) pomogło

Ja niestety wczoraj dostalam globulki dpch.tantum rosa nie pomoglo, provag w tabletkach odlonowy tez nie i przybląkalo się jakies dziadostwo. 6 dni globulek potem dopiero mogę zrobbic gbs. Gin mowil ze jak cis podswędziwuje itp. To moze zaburzyc wynik gbs takze wezcie to pod uwage.
Stosowanie dluzsze luteiny całkowicie zmienia ph w pochwie i są skutki ale są rzeczy wazne i ważniejsze

Hej,Też musze przed porodem załatwić uznanie ojcistwa . Jakie są procedury? Co należy mieć przy sobie i w jakim wydziale trzeba to zrobić?
Pozdrawiam
Poszłam do Urzędu w miejscowości gdzie jest zameldowany i mieszka mój nie mąż do wydziału stanu cywilnego. Ponieważ ja jestem zameldowania w zupełnie innej miejscowości to urzędniczka wystąpiła do mojego urzędu wg miejsca urodzenia po mój akt urodzenia i do Urzędu gdzie odbywał się ślub o akt ślubu, ale w moim przypadku z orzeczeniem o rozwodzie. Teraz urzędy mają jakiś jeden system, więc po kilku dniach mogliśmy już przyjść podpisać dokumenty dot. Uznania ojcostwa. Jedyne co musiałam ze sobą zabrać to karta ciąży ( zrobili kopię). Prawdopodobnie w każdym urzędzie wygląda to podobnie. Ew. Zadzwoń żeby się upewnić.

Ostatnia edycja:
A ja ostatnio zaczęłam czuć jakieś swędzenie, pieczenie i gin wypisał mi globulki Clotrimazolum i jakaś dziwna sprawa - miałam je wypisane już gdzieś 2 miesiące temu, wszystko ok, wzięłam do końca. A teraz? Użyłam jednej i tak mnie piekło. Myślałam, że nieba liznę. Kolejnego dnia było to samo. Wyczytałam, że to może być uczulenie, ale tak nagle? 2 miesiące temu było w porządku :crazy:

reklama
Do góry