reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

możliwe że te kłucia są od ułożenia maluszka, przy okazji wizyty lepiej podpytaj lekarza a tymczasem odpoczywaj.
Asia super że szyjka trzyma :) usg ma zawsze granicę błędu, może się różnić nawet o 500 g z tego co słyszałam, także to orientacyjne mocno jest ;)

reklama
Ja po wizycie. Szyjka trzyma, czyli ostatnie skurcze na nia nie wpłynęły. Uff :) leżakuje dalej, ale chociaż po domu nieco sie pokrece.
Za to dziecko co lekarz, to mniejsze. W ciagu 3 tygodni miałam 3 usg i różnica 300g, przy czym dzis wyszła najmniejsza. Ciekawe, jaka sie urodzi :)
Dobrego tygodnia dziewczyny!!!
Asia super że jest dobrze to najważniejsze!!!.a waga to Moj mały też u każdego lekarza inna ma wagę na dwa tygodnie przed nadaniem u mojej dr miał 100 gr więcej niż u niej po 2 tyg... Także nie wiadomo jak to jest... Ważne że szyjka ok i się nie skraca i nie ma rozwarcia...

Ja dziś za to byłam na echo serca, bo moja doktor podczas usg połówkowego zaleciła jeszcze konsultacje, ale wszystko u nas Ok:) serduszko zdrowe ❤️ Twardnienia brzucha mi się wyciszyły, nie wiem czy kto kwestia luteiny, czy tego, ze już wszystkie stresy, które miałam związane z praca i przyszłością się skończyły i wszystko jest po naszej myśli :) w każdym razie ostatnie dni nam sprzyjają :) pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie :)

Ja dziś za to byłam na echo serca, bo moja doktor podczas usg połówkowego zaleciła jeszcze konsultacje, ale wszystko u nas Ok:) serduszko zdrowe [emoji173]️ Twardnienia brzucha mi się wyciszyły, nie wiem czy kto kwestia luteiny, czy tego, ze już wszystkie stresy, które miałam związane z praca i przyszłością się skończyły i wszystko jest po naszej myśli :) w każdym razie ostatnie dni nam sprzyjają :) pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie :)
To same cudowne informacje tak z poniedziałku!!! Tylko się cieszyć!!!

Ja dzis spakowalam torbę do szpitala. Ogolnie to nie jestem pesymistką, ale patrząc racjonalnie to juz wypada... choc mam nadzieje ze jeszcze tak z 3-4 tyg mi się nie przyda :happy:

reklama
Ja się też zaczynam pakować, żeby być spokojniejszą. Bo mimo wszystko mam nadzieję że urodzę max 10dni a nie 10tyg przed terminem [emoji16]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry