reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Ja dzis spakowalam torbę do szpitala. Ogolnie to nie jestem pesymistką, ale patrząc racjonalnie to juz wypada... choc mam nadzieje ze jeszcze tak z 3-4 tyg mi się nie przyda :happy:
Ja już też wczoraj na gotowe spakowałam torbę, ale mam nadzieję, że jeszcze nie będzie mi potrzebna w środę zaczynam 36 tc.
Dziewczyny do którego tygodnia macie przyjmować luteinę?? Czy lekarz coś Wam o tym wspominał?

Ostatnia edycja:
reklama
Ja już też wczoraj na gotowe spakowałam torbę, ale mam nadzieję, że jeszcze nie będzie mi potrzebna w środę zaczynam 35 tc.
Dziewczyny do którego tygodnia macie przyjmować luteinę?? Czy lekarze coś wam o tym wspominali??

Mi lekarz mowil ze luteine do 37tc. Ja biore duze dawki 100 - 2x2. W czw.mam wizyte to jeszcze podpytam co z magnezem i nospa i w moim przypadku acardem. W pt.zaczne 35tc

Mi lekarz mowil ze luteine do 37tc. Ja biore duze dawki 100 - 2x2. W czw.mam wizyte to jeszcze podpytam co z magnezem i nospa i w moim przypadku acardem. W pt.zaczne 35tc
O to termin porodu mamy podobny :)
W takim razie chyba dobrze zapamiętałam, że mam ja brać do 36 tc. (Ja przyjmuję 2x100). Wizytę mam 24.11 też dopytam o resztę leków.

Ostatnia edycja:
A powiedzcie mi Kochane bo ja juz czasem sie w tym gubie.. dzisiaj mam 34tc+2dni, czyli w sobote to bedzie juz skonczony 35tc?

Fajnie, ze jest ktoś w podobnym tygodniu ciąży, bo większość dziewczyn tu jest dużo wyżej :) napiszesz cos więcej o swoich problemach,jak to u ciebie wyglada i kiedy się zaczęło ?
Ja też się cieszę, bo dziewczyny faktycznie dużo wyżej [emoji4] u mnie szyjka ok. 2 cm, twarda, zamknięta od 20 tc. Nagle się skróciła. Prawdopodobnie po infekcji pęcherza, bo wtedy strasznie stawiał mi się brzuch. No i czekam na kolejną wizytę w przyszłym tygodniu. Trochę jeszcze pracuję po kilka godzin dziennie, a resztę dnia leżę. Brzuszek stawia się rzadziej, więc jestem dobrej myśli [emoji4]

reklama
Ja o luteinę pytałam jak jeszcze szyjka była w normie, to mowila, ze do 35tc. Teraz obstawiam; ze do terminu donoszenia, czyli 24/12 :) tylko ze nie jest zbyt dobrze rodzic pomiędzy świetami, mało personelu w szpitalu. Wiec minimum magnez bym sobie łykała do nowego roku (z optymistycznym akcentem, ze nie urodze wczesniej :) ).

Do góry