reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Ja dzis spakowalam torbę do szpitala. Ogolnie to nie jestem pesymistką, ale patrząc racjonalnie to juz wypada... choc mam nadzieje ze jeszcze tak z 3-4 tyg mi się nie przyda :happy:
Ja już też wczoraj na gotowe spakowałam torbę, ale mam nadzieję, że jeszcze nie będzie mi potrzebna w środę zaczynam 36 tc.
Dziewczyny do którego tygodnia macie przyjmować luteinę?? Czy lekarz coś Wam o tym wspominał?

Ostatnia edycja:
reklama
Ja już też wczoraj na gotowe spakowałam torbę, ale mam nadzieję, że jeszcze nie będzie mi potrzebna w środę zaczynam 35 tc.
Dziewczyny do którego tygodnia macie przyjmować luteinę?? Czy lekarze coś wam o tym wspominali??

Mi lekarz mowil ze luteine do 37tc. Ja biore duze dawki 100 - 2x2. W czw.mam wizyte to jeszcze podpytam co z magnezem i nospa i w moim przypadku acardem. W pt.zaczne 35tc

Mi lekarz mowil ze luteine do 37tc. Ja biore duze dawki 100 - 2x2. W czw.mam wizyte to jeszcze podpytam co z magnezem i nospa i w moim przypadku acardem. W pt.zaczne 35tc
O to termin porodu mamy podobny :)
W takim razie chyba dobrze zapamiętałam, że mam ja brać do 36 tc. (Ja przyjmuję 2x100). Wizytę mam 24.11 też dopytam o resztę leków.

Ostatnia edycja:
A powiedzcie mi Kochane bo ja juz czasem sie w tym gubie.. dzisiaj mam 34tc+2dni, czyli w sobote to bedzie juz skonczony 35tc?

Fajnie, ze jest ktoś w podobnym tygodniu ciąży, bo większość dziewczyn tu jest dużo wyżej :) napiszesz cos więcej o swoich problemach,jak to u ciebie wyglada i kiedy się zaczęło ?
Ja też się cieszę, bo dziewczyny faktycznie dużo wyżej [emoji4] u mnie szyjka ok. 2 cm, twarda, zamknięta od 20 tc. Nagle się skróciła. Prawdopodobnie po infekcji pęcherza, bo wtedy strasznie stawiał mi się brzuch. No i czekam na kolejną wizytę w przyszłym tygodniu. Trochę jeszcze pracuję po kilka godzin dziennie, a resztę dnia leżę. Brzuszek stawia się rzadziej, więc jestem dobrej myśli [emoji4]

reklama
Ja o luteinę pytałam jak jeszcze szyjka była w normie, to mowila, ze do 35tc. Teraz obstawiam; ze do terminu donoszenia, czyli 24/12 :) tylko ze nie jest zbyt dobrze rodzic pomiędzy świetami, mało personelu w szpitalu. Wiec minimum magnez bym sobie łykała do nowego roku (z optymistycznym akcentem, ze nie urodze wczesniej :) ).

Do góry