reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Po południu zaczęły łapać mnie skurcze, niebolesne ale intensywne. Magnez, nospa, prysznic, nic nie pomagało. Poczytalam anglojęzyczne badania odnośnie lezenia w ciąży przy skracającej sie szyjce i z tej bezsilności wstałam z lozka i poukładalam pieluchy w szafie. I mi przeszło. Sama juz nie wiem, co myslec o tym leżeniu, bo nauka nie wspiera lezenia, wręcz odradza.

• Antepartum bed rest should not continue to be prescribed because its effectiveness has not been demonstrated and it produces adverse side effects for both mother and infant.

reklama
Mnie bardziej niz szpital to przeraża Izba Przyjęć i to czekanie w kolejce na badania, ktg, lekarza... jakby mnie wysłali na serydy to bym poszła, ale tez szpitala unikam jak moge. Teraz jeszcze dziecko zostawić w domu...
Dobrze ze mam meza ogarniającego wszystko.

Po południu zaczęły łapać mnie skurcze, niebolesne ale intensywne. Magnez, nospa, prysznic, nic nie pomagało. Poczytalam anglojęzyczne badania odnośnie lezenia w ciąży przy skracającej sie szyjce i z tej bezsilności wstałam z lozka i poukładalam pieluchy w szafie. I mi przeszło. Sama juz nie wiem, co myslec o tym leżeniu, bo nauka nie wspiera lezenia, wręcz odradza.

• Antepartum bed rest should not continue to be prescribed because its effectiveness has not been demonstrated and it produces adverse side effects for both mother and infant.
Ja też jak coś robię w ciągu dnia to nie mam skurczy, a nieraz jest tak, że leżę cały dzień, bo np nic mi się nie chce i na wieczór mam serię skurczy [emoji6] a zaczyna się od zmiany pozycji leżenia.. I bądź tu mądry. [emoji6]
Ale ja nie leżę non stop i mam nadzieję że już nie będę musiała tego zmieniać

Ja też zauważyłam, że jak więcej się ruszam, to mniej mi brzuch twardnieje. Za to po dłuższej jeździe samochodem twardnieje na kamień. Ja mam zalecony oszczędny tryb życia. Po ewentualnym założeniu szwu też nie mam leżeć. A prawdę mówiąc w ciąży z młodszym synem chodziłam z rozwarciem już od 26tc i nie oszczędzałam się wcale opiekując się i nosząc dwulatka. Urodziłam w 36tc z powodu infekcji. Także teraz też nie zamierzam cały czas leżeć.

Słuchajcie czy luteina powyższą temperaturę bo zmierzyłam i mam 37 st a nic mi nie dolega i już schiz

ET: 07.04.2017 [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]

W ciąży chyba ogólnie jest wyższa temperatura , właśnie 37 stopni

@Joko86 nie wydaje mi się. 37 to jeszcze norma tym bardziej wieczorem
Ja miałam zawsze 36,7 st wieczorem ale od tygodnia nie mierzyłam (od brania luteiny) i teraz zmierzyłam i 37 i już się zastanawiam czy tam coś się nie dzieje... Jakiś stan zapalny albo coś... Wiem głupia jestem i jeszcze was ta głupotą obarczam...

Ja miałam zawsze 36,7 st wieczorem ale od tygodnia nie mierzyłam (od brania luteiny) i teraz zmierzyłam i 37 i już się zastanawiam czy tam coś się nie dzieje... Jakiś stan zapalny albo coś... Wiem głupia jestem i jeszcze was ta głupotą obarczam...

W ciąży jest wyższa temperatura właśnie przez progesteron, który jest w ciazy niezbędny, a luteina to nic innego jak progesteron.
Także wszystko z Tobą ok [emoji3] bez paniki

reklama
Do góry