reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Ja przy twardnieniu brzucha czuje takie napięcie jakby, taki dyskomfort. No i ten brzuch jest twardy jak skala , czasem też mi twardnieje punktowo np. Pół brzucha.
A jak maluszek się rozpycha czy wypycha i dotykam brzucha to zaraz ucieka :) wtedy wiem, że na pewno to nie był skurcz
Mam dokładnie takie same objawy... Lekarz nie powiedział co to jest?

reklama
No właśnie nie powiedział ile szyjka ma a ja z tego stresu nie zapytałam. Mamy już 30 tydzień ale daleko jeszcze do końca
Mój gin zawsze mówił mi ile ma szyjka itd. Dodatkowo zawsze ta informacja była zapisana na wyniku z badania, który otrzymuję na każdej wizycie. Może też taki wynik dostałaś, zerknij może tam jest info o dł. Szyjki i czy jest zamknięta, twarda/miękka itd.

Mój gin zawsze mówił mi ile ma szyjka itd. Dodatkowo zawsze ta informacja była zapisana na wyniku z badania, który otrzymuję na każdej wizycie. Może też taki wynik dostałaś, zerknij może tam jest info o dł. Szyjki i czy jest zamknięta, twarda/miękka itd.
Ja nie dostaje od lekarza nic na wizycie. Wpisuje mi tylko położna wyniki do książeczki i to wszystko. Eh chyba na prawdę prowadzi mnie lekarz któremu nie bardzo się chce

Dzisiaj rozmawiałam z siostrą co prawda ma tylko jedno dzieciątko ale twierdzi że skurcz powinien być dosyć odczuwalny żeby można było go nazwać skurczem. A mi poprostu twardniej brzuszek i tyle.
Mi bezbolesne skurcze czyli wlasnie te twardnienia skracały bez mojej wiedzy szyjkę wiec nie do konca to co piszesz to prawda.

reklama
Cześć dziewczyny .Dzisiaj miałam badania potwierdziło się wielowodzie 26 tc szynka tylko.1.4 .Cały.czas nam te twardnienie brzucha niestety i zalecenie jak najdłużej wytrzymać Lienka a co u Ciebie ?
hej @KasiaK1909 ja leze też w szpitalu...a Ty z Wawy? Jakie masz afi wiesz juz? Mi mierzą codziennie obwód brzucha, jestem po sterydach, usg mam miec w czwartek, czasem mam problemy z oddychaniem, cisnienie 90/50. Na ktg poza tym jedny co miałam w piatek 1 godzinne ok 8 skurczy sporych to ok. Uspokoiły się skurcze trochę. Siedze i czekam przynajmniej tu bezpiecznie. ..mała strasznie ruchliwa ale to też przez wielowodzie...i niestety te wody i ciśnienie nie wpływają dobrze na szyjke.

Do góry