reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Właśnie to powoduje że cały czas brzuch twardnieje tzn są to skurcze które powodują skracanie się szyjki .
Tak cały czas twardnieje ?

U mnie wczoraj też było trochę twardnien, co 16 minut, co 20 minut , nawet zdarzyl się co 7 minut. Więcej jak 10 ich nie było... wyciszylo się po drugiej nospie.

reklama
Ja dostałam relanium na noc, luteinę i magnez. Na nospę źle reaguję. Bardziej mi brzuch twardnieje po niej, więc miałam odstawić. Teraz po tych lekach brzuszek miękki. Idę za dwa tygodnie na kontrolę. Na razie szyjka krótka, ale zamknięta. Mój gin powiedział, że długość jest nie ważna. Ważne, że trzyma [emoji4] potem 8 grudnia do szpitala na kilka dni na kompleksowe badania łącznie z glukozą. No i mam nadzieję, że szew jednak nie będzie konieczny...

Myślę, że wszystkie.. bo czuje wtedy takie napięcie brzucha, sprawdzam brzuch - kamień. Na szczęście w piątek wizyta :)
A wiecie że mi teraz ten brzuch nie twardnieje tak często od kiedy mały jest nóżkami w dół?!?!? Od piątku i nie wiem czy brzuszek mi się szpitala przestraszył czy to dzięki luteinie... Sama nie wiem co myśleć!?!

ET: 07.04.2017 [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]

A wiecie że mi teraz ten brzuch nie twardnieje tak często od kiedy mały jest nóżkami w dół?!?!? Od piątku i nie wiem czy brzuszek mi się szpitala przestraszył czy to dzięki luteinie... Sama nie wiem co myśleć!?!

Trzeba się tylko cieszyć nie ważne z jakiego powodu, ważne że działa

reklama

U mnie jest tak, że parę dni ciszy.. może jakieś pojedyncze twardnienia się zdarzają. A po takiej ciszy przychodzi seria skurczy jak wczoraj :) I później znów cisza... przez parę dni...

Do góry