reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Zobaczymy jak będzie jutro z tą szyjką. Te twardnienia brzucha nadal są mimo no spy i magnezu. Ale chyba jest ich trochę mniej i są zawsze tylko jak leżę. Jak chodzę zdarzyło mi się może z 5-10 razy do tej pory. A wy macie jak chodzicie!?

ET: 07.04.2017 [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]
Mi się też wydaje, że podczas chodzenia nie mam twardnień. W każdym razie nie jestem w stanie tego.wyłapać, mój brzuch na stojąco jest cały czas napięty.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Zobaczymy jak będzie jutro z tą szyjką. Te twardnienia brzucha nadal są mimo no spy i magnezu. Ale chyba jest ich trochę mniej i są zawsze tylko jak leżę. Jak chodzę zdarzyło mi się może z 5-10 razy do tej pory. A wy macie jak chodzicie!?

U mnie również twardnienia są podczas leżenia do 6 na dobę. Nie biorę magnezu, tylko no spe doraźnie. Teraz głównie leze, ale jak już wstanę to mam identycznie jak @kasia2309 brzuch jest napięty.

U mnie również twardnienia są podczas leżenia do 6 na dobę. Nie biorę magnezu, tylko no spe doraźnie. Teraz głównie leze, ale jak już wstanę to mam identycznie jak @kasia2309 brzuch jest napięty.

Jak u Was wygladaja te skurcze? Bo ja juz sama nie wiem jak to u mnie jest :/ od poczatku napina mi sie tylko dol brzucha a wyzej mieciutki a podobno przy skurczach caly sie napina? Zgłupieć można :/

Jak u Was wygladaja te skurcze? Bo ja juz sama nie wiem jak to u mnie jest :/ od poczatku napina mi sie tylko dol brzucha a wyzej mieciutki a podobno przy skurczach caly sie napina? Zgłupieć można :/
Ja osobiście obserwuję 2 rodzaje skurczy u siebie..twardnienie brzucha całego raczej nie bolesne i wtedy brzuch na chwile 10-15 sek robi się krzywy taki kwadratowy ;) i to chyba BH są skurcze bardziej. Drugie skurcze to spinanie na dole jakby ściskanie spodni plus uczucie parcia na mocz...przechodzą potem wyżej te są bolesne i te mnie martwia bardziej.

U mnie przy chodzeniu brzuch jest taki napięty, sztywny ale to skurcz podobno nie jest. Przy lezeniu latwo u mnie poczuc skurcz jak poloze sie na plecach to moment przyjdzie. Brzuch robi sie krzywy glownie z lewej strony od pępka i czuję takie napięcie, taki dyskomfort. Ale ostatnio po lekach i polegiwaniu naprawde widac duuuzą poprawę. Brzuch przestał tak "ciągnąć" w dol.

Ja osobiście obserwuję 2 rodzaje skurczy u siebie..twardnienie brzucha całego raczej nie bolesne i wtedy brzuch na chwile 10-15 sek robi się krzywy taki kwadratowy ;) i to chyba BH są skurcze bardziej. Drugie skurcze to spinanie na dole jakby ściskanie spodni plus uczucie parcia na mocz...przechodzą potem wyżej te są bolesne i te mnie martwia bardziej.
To ja bolesnych nie mam wcale

ET: 07.04.2017 [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]

reklama
Dziewczyny jak bierzecie jakies preparaty z żelazem to róbcie przerwy w przyjmowaniu między magnezem. Źle się wchłania magnez i żelazo jak bierze się je razem.

Do góry