reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
No wlasnie tez tak mi sie wydaje.W szpitalu przy wypisie jak zapytalam, to lekarz mi powiedzial ze jak cos wychodzi w posiewach to wtedy sie daje.Kurcze ostatni raz kiedy widzialam sie z moim lekarzem to bylo chwile po tym jak zalozyl mi szew.Potem poszedl na operacje i ma wrocic do pracy na poczatku listopada. Tak jak pisalam zadzwonie do niego jutro powiem co mnie niepokoi i poprosze o interwencje u tej babki do ktorej jezdze na kontrole.W koncu to on mnie do niej skierowal.Rozmawialam z niana temat tych uplawow, ale jedyne co zrobila to sprawdzila papierkiem czy to nie wody.ANa moje pytanie o prewencyjne globulki, powiedziala"im mniej sie tam grzebie tym lepiej".To jest straszne ale czasem mam wrazenie ze wiecej wiem od tych lekarzy.
Ja mam szewek od 16 tc i też nic nie przyjmowalam zapobiegawczo. Ale co miesiąc mam robiony wymaz z szyjki. No chyba, że mówię mojej doktorce że coś mnie tam piecze / swędzi... ostatnio przepisala mi clocrimazolum dwa opakowania I mam brać co drugi dzień

Oby...najbardziej boje sie ze moja glowa zacznie fiksowac.Ze bede widziala/czula cos czego nie ma i sama bede sie nakrecac.
Wiesz co chyba to jest właśnie najgorsze. To że same się nakręcamy mimo iż lekarze mówią że jest ok. Ja strasznie się boję o Małego, aż za bardzo. Lekarze mówią że jest dobrze a ja schizuje

ET: 07.04.2017 [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]

Wydaje mi sie ze profilaktycznie powinnas przyjmowac cos przeciwko ewentualnej infekcji. Ja co 4 dzien mam clortimazolum i co 2 dzien lactovaginal. Dopytaj koniecznie, lepiej sie zabezpieczyc bo mi bakterie zwalczyl dopiero 2 antybiotyk. Mozesz sie domyslac co przeszlam i ile łez wylałam ze zaszkodzi to mojemu dzidziusiowi.
Ja osobiście nie dostalam żadnych globulek po szwie i nie miałam żadnych infekcji tylko naprawdę bardzo uwazalam na wszystko,osobny papier toaletowy nawet w domu,ręcznik wiszący z dala od innych codziennie zmieniany,żadnych kąpieli w wannie na siedząco tylko prysznic itp.ale warto było bo ani razu żadnej infekcji.Nawet jak w szpitalu lezalam to tez wszystko swoje a widziałam kobietki tak nie robiły i ciągle musiały brać globulki antybiotyki itp.Także na prawdę warto uważać i to czasami aż za bardzo bo infekcje w ciąży tez bardzo szkodzą na szyjkę i przedwczesny poród.

Chciałam Was jeszcze zapytać jak u Was z przybieraniem na wadze? Bo ja od poczatku ciazy przytylam tylko 6 kg i nie wiem czy to normale. Przez pierwsze 3 miesiace wymiotowalam potem jak bylo lepiej troche przytylam potem szpital i znow schudlam a teraz jak leze to tez roznie z apetytem.
Ja 20 kg na plusie:-)

Chciałam Was jeszcze zapytać jak u Was z przybieraniem na wadze? Bo ja od poczatku ciazy przytylam tylko 6 kg i nie wiem czy to normale. Przez pierwsze 3 miesiace wymiotowalam potem jak bylo lepiej troche przytylam potem szpital i znow schudlam a teraz jak leze to tez roznie z apetytem.
Ja start 50kg teraz 61 hihi a jeszcze troche zostalo (aktualnie 31t3d) dogadzam sobie oj dogadzam. Z corką przytylam 17kg i moment wszystko wrocilo do poczatkowej wagi. Teraz mysle ze do 15 moge dobic :-) :)

Po luteinie tez są zwiekszone uplawy wiec gin zalecil mi probiotyk doustny np provag i duuuzo maslanek i kefirow zeby flora byla wlasciwa i nic się nie przyplątalo. Do tego do podmywania w ciągu dnia tantum rosa.

Ostatnia edycja:
No właśnie ale od którego tc może się skracać

Tak normalnie po 30 pomału,chociaż każda z nas jest inna i u każdej jest inaczej ale za wcześnie nie może się skracać wtedy trzeba interweniować,ja od 14 tyg chodzilam na cotygodniową kontrole szyjki bo rok temu miałam poronienie w 19 tyg i teraz lekarz od razu powiedział ze będziemy badać szyjkę co tydzień i b.dobrze ze tak bylo bo w pewnym momencie zaczęła mi skracać się b.szybko z dnia na dzień a była długa.I gdybym chodziła na wizytę raz w mcu to na pewno byśmy przeoczyli ten moment a najgorsze jest to ze ta szyjka nie daje żadnych objawów.

Tak normalnie po 30 pomału,chociaż każda z nas jest inna i u każdej jest inaczej ale za wcześnie nie może się skracać wtedy trzeba interweniować,ja od 14 tyg chodzilam na cotygodniową kontrole szyjki bo rok temu miałam poronienie w 19 tyg i teraz lekarz od razu powiedział ze będziemy badać szyjkę co tydzień i b.dobrze ze tak bylo bo w pewnym momencie zaczęła mi skracać się b.szybko z dnia na dzień a była długa.I gdybym chodziła na wizytę raz w mcu to na pewno byśmy przeoczyli ten moment a najgorsze jest to ze ta szyjka nie daje żadnych objawów.
No mi się właśnie 29+1 tc stwierdzono krótsza szyjkę

reklama
Do góry