reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Ja pessar mialam w 29 tc na szyjke 26 mm, wczesniej zanim zwalczylam bakterie miala tylko 18 mm wiec moj lekarz nie chcial ryzykowac. W szpitalu bylam tylko jak szyjka skrocila sie tak drastycznie i wtedy nikt sie jakos nie przejmowal skurczami i nawet ktg nie mialam. Teraz jestem pod stala opieka lekarza i wysyla mnie poprostu prywatnie na ktg, pierwsze bylo ok, teraz mam wizyte w piatek.
A ty na kiedy masz termin przypomnij mi proszę!?!

ET: 07.04.2017 [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]

reklama
No to my w tym samym terminie mniej więcej. Ja termin 28.12 i modlę sie żeby wszystko było dobrze do końca listopada chociaż.

Pessar może prowokować skurcze no i rośnie ryzyko infekcji. Także jeśli jest stabilnie no i jeszcze mimo wszystko w normie to moim zdaniem warto się wstrzymać... żeby założyć pessar szyjka musi mieć przynajmniej 0.5cm więc masz jeszcze zapas żeby reagować [emoji6] poza tym ciąża już wysoka, ja bym się raczej na Twoim miejscu nie zdecydowała.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Wlasnie to samo mowi moj gin, ale wuesz jak jest czlowiek ciagle mysli i się boi zeby się nue pogorszylo. Ale to taka sytuacja ze naprawde nie wiadomo co zrobic zeby bylo dobrze. Naprawdę muszę zaufac mojemu ginowi. Dzięki za slowa wsparcia :blink:

Joko i Doris ooo to czejamy razem na bożonarodzeniowe prezenty hihi

Wlasnie to samo mowi moj gin, ale wuesz jak jest czlowiek ciagle mysli i się boi zeby się nue pogorszylo. Ale to taka sytuacja ze naprawde nie wiadomo co zrobic zeby bylo dobrze. Naprawdę muszę zaufac mojemu ginowi. Dzięki za slowa wsparcia :blink:

Joko i Doris ooo to czejamy razem na bożonarodzeniowe prezenty hihi
Może jeszcze się na porodowce wszystkie spotkamy...

Pytanie do dziewczyn ktore maja zalozony szew.Jak u Was wyglada temat uplawow, czy zauwazylyscie jego zwiekszona ilosc?pytam bo mam wrazenie ze u mnie to sie caly czas zmienia.Po zabiegu byla lekko podbarwiona krwia, potem raz byla jakby sluzowata, potem wodnista( na wizycie sprawdzono ze to nie wody), a teraz kremowa, biala,nie ma jakiegos dziwnego zapachu, ale jest jej wiecej.Ja oczywiscie juz zaczynam sobie wkrecac ze pewnie sie cos dzieje. Chyba oszaleje....

Mi sie zawsze najbardziej dluzy koncowka miesiaca.. mam nadzieje ze jak przyjdzie 1 listopada to juz ten miesiac mi szybko poleci :) mi dokuczaja strasznie uplawy :/ raz wodniste raz zoltawe, wszystko przez ten pessar i globulki :/ a czlowiek zaraz schizuje ze to wody ;) dziewczyny czemu mamy taka nature ze zamiast myslec pozytywnie wkrecamy sobie te negatywne mysli?

Widocznie taka nasza natura,zbyt dużo do stracenia ,St
Pytanie do dziewczyn ktore maja zalozony szew.Jak u Was wyglada temat uplawow, czy zauwazylyscie jego zwiekszona ilosc?pytam bo mam wrazenie ze u mnie to sie caly czas zmienia.Po zabiegu byla lekko podbarwiona krwia, potem raz byla jakby sluzowata, potem wodnista( na wizycie sprawdzono ze to nie wody), a teraz kremowa, biala,nie ma jakiegos dziwnego zapachu, ale jest jej wiecej.Ja oczywiscie juz zaczynam sobie wkrecac ze pewnie sie cos dzieje. Chyba oszaleje....

U mnie dokładnie z wodnistej przeszlo na lekko kremowa.

U mnie z pessarem jest podobnie, raz tak raz tak. Tez mam schizy ze wody albo ze cos innego. A globulki jakies przyjmujesz? Bo u mnie po clortimazolum i lactovaginalu tez zwiekszona wydzielina..

reklama
Ja mam szew założony. Ale ciężko mi ocenić, bo biorę luteine dopochwowo 2x1
Ale zazwyczaj kremowa, parę incydentow było co śluz był wodnisty i prawie zeszlam na zawał

Do góry