reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Dziewczyny dzis mam koszmarny wieczor.. caly czas mi sie napina brzuch i boli podbrzusze :( tez macie takie gorsze dni? Pocieszcie!
Też mamy gorsze dni. U mnie ostatnio w nocy była akcja... miałam już zbierać się na IP bo brzuch cały czas twardnial, napinal się. Musiałam wziąść druga nospe i dopiero wtedy puścilo :)

Dziewczyny dzis mam koszmarny wieczor.. caly czas mi sie napina brzuch i boli podbrzusze :( tez macie takie gorsze dni? Pocieszcie!
tak. Czasem się cieszę z jednego dnia że całkiem fajnie i mniej skurczy...a na drugi dzień d...a i dół. Zauważyłam, że w te dni kiedy czesciej i bardziej się stawia córcia jest bardziej aktywna...pobudza macicę.

Wiecie co mi dzis polozna powiedziala ze trzeba pic duuuuzo wody bo skurcze mogą tez byc z odwodnienia. Do tego jak wstajemy to poooowoli. Jesli z plecow to najpierw na bok potem schodzą nogi a potem rękami odpychamy tułowie i dopiero wstajemy. Powiedziala ze przy szybkich ruchach brzuch sie wlasnie stawia. I zero dotykania, glaskania brzucha.
Ja takie" kamienie " odczuwam po poludniu glownie jak siedzę.

Wiecie co mi dzis polozna powiedziala ze trzeba pic duuuuzo wody bo skurcze mogą tez byc z odwodnienia. Do tego jak wstajemy to poooowoli. Jesli z plecow to najpierw na bok potem schodzą nogi a potem rękami odpychamy tułowie i dopiero wstajemy. Powiedziala ze przy szybkich ruchach brzuch sie wlasnie stawia. I zero dotykania, glaskania brzucha.
Ja takie" kamienie " odczuwam po poludniu glownie jak siedzę.
Mi gin na każdej wizycie mówi, żebym pamiętała o odpowiednim nawodnieniu.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ufff... Ja tydzień temu, wieczorem w dniu wypisu ze szpitala, po krótkiej drodze do samochodu i potem 2 piętra po schodach, dostałam takiej bolesnej serii że mąż tylko torbę pakował w popłochu. Miałam takie skurcze że zlewały sie w jeden, do tego takie bolesne promieniowanie w krzyżu... Porównanie juz mam i to były skurcze 100% jak na poród. I co? Leżałam uparcie, powoli przeszło, nospę juz miałam zakazaną wiec tylko magnez, a rano jak gdyby nigdy nic brzuszek mięciutki. U mnie nawet wycieczka do toalety czy do kuchni po wodę konczy się skurczem lub co najmniej mocnym napięciem. Dlatego teraz leżę niemal plackiem ;)
ALE nie można lekceważyć mocnych serii, tym bardziej narastających czy z coraz mniejszymi odstępami w czasie. Gdyby mi nie przeszło to bym na pewno skończyła na IP, bo z tym nie ma żartów. A z drugiej strony, często nasze odczucia bólowe są tak niejednoznaczne i trudne do sklasyfikowania, że jak to już któraś z Was pisała ostatnio- trzeba się bardzo wsłuchiwać w swoje ciało.
Daj znać jak sie masz.

reklama
Do góry