reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Ja jestem tydzień po ściągnięciu szwu, kilka dni temu miałam Rozwarcie 1,5 cm ale szyjka jeszcze około 1 cm.
I tak się kulami nadal. 38+4 tc.
W poprzedniej zaszczyt po zdjęciu krążka było Rozwarcie 2-3 cm i tak rowniotko miesiąc chodziłam....

A szyjke teraz masz twarda czy miękka ?

reklama
Cześć dziewczyny!
Jak miło kogoś znaleźć z podobnymi problemami. Chciałabym do was dołączyć...

U mnie dziś 17t4d, też mam niewydolność szyjki macicy.

Pozdrawiam was :)

Cześć dziewczyny :) ja problem szyjkowy mam już za sobą, córa dzisiaj kończy 4 miesiące! Nie wiem, czy są tu jeszcze jakieś dziewczyny, które znałam, ale pisze do was ku pokrzepieniu :) ciężka ciąże da się przeżyć, a dzieciątko wynagradza wszystko :) ja tydzień po porodzie chciałam już drugie :D poza tym mając dziecko często pojawia się dużo innych problemów, które przesłaniają pamięć o ciężkiej ciąży. Także wszystkim wam życzę cierpliwości, a na pewno wszystko będzie dobrze:) a dla pocieszenia lekarz powiedział mi, ze druga ciąże kiedyś będę miała jeszcze gorsza :D (jest coś gorszego od leżenia 7 miesięcy i dwóch miesięcy w szpitalu?;))

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Cześć dziewczyny :) ja problem szyjkowy mam już za sobą, córa dzisiaj kończy 4 miesiące! Nie wiem, czy są tu jeszcze jakieś dziewczyny, które znałam, ale pisze do was ku pokrzepieniu :) ciężka ciąże da się przeżyć, a dzieciątko wynagradza wszystko :) ja tydzień po porodzie chciałam już drugie :D poza tym mając dziecko często pojawia się dużo innych problemów, które przesłaniają pamięć o ciężkiej ciąży. Także wszystkim wam życzę cierpliwości, a na pewno wszystko będzie dobrze:) a dla pocieszenia lekarz powiedział mi, ze druga ciąże kiedyś będę miała jeszcze gorsza :D (jest coś gorszego od leżenia 7 miesięcy i dwóch miesięcy w szpitalu?;))

Nygusek ja jestem ;) i tu i na kwietniowkach :p
a czemu lekarz Ci tak powiedzial? druga ciaza czesto jest bez komplikacji mimo ze w pierwszej szyjka sie skracała

i sto lat na 4 mce Zuzi :)
Amelia w poniedzialek skonczyla 4;)

Nygusek ja jestem ;) i tu i na kwietniowkach :p
a czemu lekarz Ci tak powiedzial? druga ciaza czesto jest bez komplikacji mimo ze w pierwszej szyjka sie skracała

Nawet nie wiedziałam, ze tutaj jesteś :) jakoś to przeoczyłam ;p
Jak byłam na badaniu po porodzie, to stwierdził, ze szyjka popękała i ze ciężej będzie mi donosić ciąże kolejna...
Ale ja jestem dobrej myśli, bo teraz już wiem, ze problem jest i od początku będę szukać sposobu na to, a nie tak jak w teraz żyć z tygodnia na tydzień czy się coś nie stanie... głupia byłam, ze ufałam swojemu lekarzowi, który mi nie chciał założyć żadnego zabezpieczenia i tak leżałam plackiem praktycznie... ile ja łez wylałam, to masakra. A teraz pierwsze co, to poszukam kogoś, kto mi ta szyjkę zabezpieczy :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Nawet nie wiedziałam, ze tutaj jesteś :) jakoś to przeoczyłam ;p
Jak byłam na badaniu po porodzie, to stwierdził, ze szyjka popękała i ze ciężej będzie mi donosić ciąże kolejna...
Ale ja jestem dobrej myśli, bo teraz już wiem, ze problem jest i od początku będę szukać sposobu na to, a nie tak jak w teraz żyć z tygodnia na tydzień czy się coś nie stanie... głupia byłam, ze ufałam swojemu lekarzowi, który mi nie chciał założyć żadnego zabezpieczenia i tak leżałam plackiem praktycznie... ile ja łez wylałam, to masakra. A teraz pierwsze co, to poszukam kogoś, kto mi ta szyjkę zabezpieczy :)

ja tutaj mało zaglądałam ;) moze dlatego nie pamietasz :p

idz gdzies prywatnie. z moją szyjką nie bylo wielkiego dramatu ale na moja prosbe i dla mojego komfortu psychicznego moja gin mi pessar zalozyla. ale gdyby nie on mogloby byc roznie bo w 37 tyg mi sciagneli i mialam rozwarcie na palec a w 39 tyg w dniu cc na dwa palce.

oby wszystko poszlo zgodnie z Twoimi myslami :)
ja juz tez zaczynam myslec o drugim dziecku :p ale troche sie boje ze po cc to za szybko. po nowym roku zaczniemy chyba probowac zaciazyc ;)

Witamy w gronie skracajacych :) a jaka długość szyjki masz? I jaka mialas?
Mialam mierzona szyjke tylko raz... W szpitalu... tydzień temu miała 3 cm. We wtorek byłam teraz u ginekolog mówiła, że wszystko ok :) To chyba się nie skraca jak narazie.

Szewek mam założony profilaktycznie, bo pierwsza ciąża zakończyła się porodem przedwczesnym w 24tc z powodu właśnie niewydolności szyjki macicy. Za późno została wykryta.
Szyjka w 22tc miała 2,5cm a w ciągu tygodnia zrobilo się rozwarcie...

reklama
Mialam mierzona szyjke tylko raz... W szpitalu... tydzień temu miała 3 cm. We wtorek byłam teraz u ginekolog mówiła, że wszystko ok :) To chyba się nie skraca jak narazie.

Szewek mam założony profilaktycznie, bo pierwsza ciąża zakończyła się porodem przedwczesnym w 24tc z powodu właśnie niewydolności szyjki macicy. Za późno została wykryta.
Szyjka w 22tc miała 2,5cm a w ciągu tygodnia zrobilo się rozwarcie...

Szok :o a oszczędzałas się, czy nie wiedziałaś o problemie?

Do góry