reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Co lekarz to opinia inna to prawda, ja czytalam ze nawet przy 30mm lekarze zakładają krążek mi nie chciała , nawet sama sugerowała ze może bezpieczniej byłoby założyć nawet mąż mówił ze wolałaby żebym go miała bo psychicznie nie zdawałam rady, ale mówiła ze nie widzi potrzeby zakładania i podrażniania szyjki skoro sie wydłuzyla i zamknęła. Mimo tego ciągle mam obawy czy jeśli postoje trochę dłużej albo pojde na spacer dookoła domu czy mi sie nie skróci. Narazie wizyte mam za 4tygodnie... i też ciągle myślę czy jest ok. Jutro jeszcze jade do szpitala (mieszkam w irl i tutaj sa takie zasady ze usg robia w szpitalu) i szpital mam 65km od mojego domu także wysiłek jest też , a tam nie badaja szyjki :( i weź tu człowieku sie nie martw ...

reklama
Merlin a nie możesz zasugerowac lekarzowi częstszych wizyt, np. co 2 tyg i próbować po mału ile jesteś w stanie zrobić żeby się z szyjką nic nie działo? Mój lekarz zakłada pessar poniżej 2,5 cm, ale ja podobnie jak Kindziorek miałam też inne wskazania ( w poprzedniej ciąży tez miałam skracanie szyjki i urodziłam w 36 tyg.), no i mój lekarz wziął pod uwagę to że raczej nie będę leżeć za dużo( 2 latek w domu a mąż w delegacji).

Merlin a nie możesz zasugerowac lekarzowi częstszych wizyt, np. co 2 tyg i próbować po mału ile jesteś w stanie zrobić żeby się z szyjką nic nie działo? Mój lekarz zakłada pessar poniżej 2,5 cm, ale ja podobnie jak Kindziorek miałam też inne wskazania ( w poprzedniej ciąży tez miałam skracanie szyjki i urodziłam w 36 tyg.), no i mój lekarz wziął pod uwagę to że raczej nie będę leżeć za dużo( 2 latek w domu a mąż w delegacji).

Wiesz co nie to ze kasa dla mnie najwazniejsza ale co wizyte place około 150€ dla mnie jest to bardzo dużo dosyc ze jestem na zwolnieniu i dostaje duzo mniej niz wypłatę i tak na wizyte staram sie jeŹdzić co 3-4 tygodnie. Mi dała wytyczne zero zakupów, spacerów długich, stania za długo, w ogóle wysiłku fizycznego. Ale do szpitala kazala mi jechać bo tutaj musze takie prawo, tam gdzie rodze tam musze przychodzić na wizyty. Z tego co ona mi mówiła to jest tak Z moja szyjka ze jak nic nie robie wieszkosc dnia leżę sobie wszystko jest ok i takoe wytyczne mam. Zobaczymy , wizyte mam 18 lipca..

Moj w ogóle nie zakłada pesserow. Jest przeciwnikiem. Ale u mnie w poprzedniej ciąży nie było problemu. Od 34 tygodnia szyjką się skróciła i rozwarła ale dalej nic się nie działo. Wtedy tak na prawdę miałam tylko raz USG szyjki. A jak się teraz okazuje na badaniu na fotelu jest ok, cały czas bez zmian.
Ale u Ciebie szyjka zaczęła się skracać bardzo wcześnie. Ja teraz mam wizyty co 2 tygodnie i cieszę się z tego bo 4 tygodnie bym nie wytrzymała.

Napisane na XT1572 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczynki. Ja czekamnna ktg. Ciekawe co wyjdzie. Szczegolnie że pół nocy nie spałam z powodu bóli, o 2 robiłam sobie gorącą kąpiel. Przespalam sie ze 3-4 godzinki i od nowa. Teraz też są. Ale znając życie nic nie wyjdzie.

f2w3krntoibfzvtv.png

relgx1hpxnktoe3t.png

reklama
Do góry