reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Figowa,
Może warto skonsultować to z lekarzem...
Po co się zastanawiać i martwić, lepiej sprawdzić czy wszystko ok.

A ja nam juz wpisane w kartę, ze 19.06 mam cesarke mieć wiec wszystko wskazuje na to, ze za tydzien o tej porze Będę już krojona;)
I powoli zaczynam się bać...
Jak do niedzieli nie urodze to 19 już szpital. Wiec moga mi wywolac . To tego samego dnia bd rodzic [emoji23][emoji4][emoji4][emoji4]

Figowa a może to rwa kulszowa. Właśnie się z nią zmagam. Boli kręgosłup w odcinku lędźwiowym. Ból idzie przez pośladek do nogi. Boli przy poruszaniu. Najlepsze na to są ćwiczenia.

Napisane na XT1572 w aplikacji Forum BabyBoom

Tego właśnie nie wiem czy Ci wolno. Ja w poprzedniej ciąży gdyby nie ćwiczenia, to bym w ogóle nie chodziła.
Podstawowe, które u mnie pomogło.
Należy położyć się na twardym, np. dywanie. Nogi zgięte położyć na krzesełku pod kątem 90 stopni. Trzeba dociskać częścią lędźwiowa kręgosłupa do podłogi, na kilka sekund i przerwa. Samo ćwiczenie do przyjemnych nie należy, ale jest skuteczne.
Tylko najpierw skontaktuj się z lekarzem czy to na pewno rwa kulszowa bo może przyczyna jest zupełnie inna.

Napisane na XT1572 w aplikacji Forum BabyBoom

lekarz mówi, że mi dziecko naciska na jakieś nerwy i od tego ten ból. Kazał brac w takich momentach, gdy aż płaczę z bólu paracetamol, ale to nic nie daje. On po prosu nie działa. jakbym nospe na migrene brała...

Ale cisza.... Kathleen jak u Was?
Aga jak w szkole u syna?
Madzien jak sytaucja z porodem?
Ja jutro na 18 do gin i wyjmowanie krążka..... Z jednej strony nie mogę sie doczekać a z drugiej niepokój. Szczegolnie, ze brzuch coraz bardziej twardy, spięty i bole szyjki itp...... Chodzę jak pokraka.... [emoji23][emoji23][emoji23]

f2w3krntoibfzvtv.png

relgx1hpxnktoe3t.png

Ale cisza.... Kathleen jak u Was?
Aga jak w szkole u syna?
Madzien jak sytaucja z porodem?
Ja jutro na 18 do gin i wyjmowanie krążka..... Z jednej strony nie mogę sie doczekać a z drugiej niepokój. Szczegolnie, ze brzuch coraz bardziej twardy, spięty i bole szyjki itp...... Chodzę jak pokraka.... [emoji23][emoji23][emoji23]

f2w3krntoibfzvtv.png

relgx1hpxnktoe3t.png

Hej u nas nawet w porządku musimy tylko opanować cykl karmienia i laktacji co 3h. Oprócz tego byłam dziś u internisty i jak zobaczyła cięcie to powiedziała tylko uuu bluznowiec będzie a tak to zapewniali mnie ze blizna ładnie się goi :/ nie wiem czy to efekt braku pasa poporodowego czy dużo chodzenia jakos mnie to nie pocieszyło

Na szczęście psychicznie jyz lepiej

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry