reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Figowa,
Może warto skonsultować to z lekarzem...
Po co się zastanawiać i martwić, lepiej sprawdzić czy wszystko ok.

A ja nam juz wpisane w kartę, ze 19.06 mam cesarke mieć wiec wszystko wskazuje na to, ze za tydzien o tej porze Będę już krojona;)
I powoli zaczynam się bać...
Jak do niedzieli nie urodze to 19 już szpital. Wiec moga mi wywolac . To tego samego dnia bd rodzic [emoji23][emoji4][emoji4][emoji4]

Figowa a może to rwa kulszowa. Właśnie się z nią zmagam. Boli kręgosłup w odcinku lędźwiowym. Ból idzie przez pośladek do nogi. Boli przy poruszaniu. Najlepsze na to są ćwiczenia.

Napisane na XT1572 w aplikacji Forum BabyBoom

Tego właśnie nie wiem czy Ci wolno. Ja w poprzedniej ciąży gdyby nie ćwiczenia, to bym w ogóle nie chodziła.
Podstawowe, które u mnie pomogło.
Należy położyć się na twardym, np. dywanie. Nogi zgięte położyć na krzesełku pod kątem 90 stopni. Trzeba dociskać częścią lędźwiowa kręgosłupa do podłogi, na kilka sekund i przerwa. Samo ćwiczenie do przyjemnych nie należy, ale jest skuteczne.
Tylko najpierw skontaktuj się z lekarzem czy to na pewno rwa kulszowa bo może przyczyna jest zupełnie inna.

Napisane na XT1572 w aplikacji Forum BabyBoom

lekarz mówi, że mi dziecko naciska na jakieś nerwy i od tego ten ból. Kazał brac w takich momentach, gdy aż płaczę z bólu paracetamol, ale to nic nie daje. On po prosu nie działa. jakbym nospe na migrene brała...

Ale cisza.... Kathleen jak u Was?
Aga jak w szkole u syna?
Madzien jak sytaucja z porodem?
Ja jutro na 18 do gin i wyjmowanie krążka..... Z jednej strony nie mogę sie doczekać a z drugiej niepokój. Szczegolnie, ze brzuch coraz bardziej twardy, spięty i bole szyjki itp...... Chodzę jak pokraka.... [emoji23][emoji23][emoji23]

f2w3krntoibfzvtv.png

relgx1hpxnktoe3t.png

Ale cisza.... Kathleen jak u Was?
Aga jak w szkole u syna?
Madzien jak sytaucja z porodem?
Ja jutro na 18 do gin i wyjmowanie krążka..... Z jednej strony nie mogę sie doczekać a z drugiej niepokój. Szczegolnie, ze brzuch coraz bardziej twardy, spięty i bole szyjki itp...... Chodzę jak pokraka.... [emoji23][emoji23][emoji23]

f2w3krntoibfzvtv.png

relgx1hpxnktoe3t.png

Hej u nas nawet w porządku musimy tylko opanować cykl karmienia i laktacji co 3h. Oprócz tego byłam dziś u internisty i jak zobaczyła cięcie to powiedziała tylko uuu bluznowiec będzie a tak to zapewniali mnie ze blizna ładnie się goi :/ nie wiem czy to efekt braku pasa poporodowego czy dużo chodzenia jakos mnie to nie pocieszyło

Na szczęście psychicznie jyz lepiej

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry