reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Jouliettka
Ty tez już jesteś całkiem daleko w tej ciazy. Wiem, ze to się dłuży ale mimo wszystko jakos ten czas leci i nagle się okazuje, ze już prawie koniec ciazy.
Ja tez jestem panikara i wszystko mnie stresuje, a najbardziej skurcze i różne bóle w okolicy blizny. Staram się nie popadać w paranoje ale czasem popadam;)
Teraz dla odmiany przeraża mnie coraz bliższa cesarka...i tak zle i tak niedobrze ;)

reklama
Część dziewczyny:) czy, któraś z was ma założony pesser? Ja mam od od 2 tygodni dodatkowo mam grzybice i od czwartku aplikuje sobie globulki... dziś zauważyłam, że pesser jest niżej niż był, czy to normalne. Boję się , ze się zsunał.

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom
Pessar sie rusza. Czasem mialam go tak nisko ze ledwo palec wsadzilam i go czułam . Za pare dni był wyrzej i tak w kołko. Pessar tak łatwo sie nie zsuwa . Niestety takie wrażenie jest. Jakby sie zsunal to bys na pewno wiedziała. [emoji4]

Madzien wczorajsza gimnastyka nic nie dala, chorobcia [emoji12]..... Trzeb troche przymusic malucha... Albo nawachaj się pieprzu by zacząć kichac, może pęcherz Ci peknie i wody pójdą [emoji12].
Wczoraj rodzice byli i jak kichnęłam to mama sie śmiała bym uważala bo wody odejda jak ptmrzy synu [emoji23][emoji23][emoji23]

f2w3krntoibfzvtv.png

relgx1hpxnktoe3t.png
Nic nie dała. Tance z synkiem tez nic nie daja. Sprzatanie [emoji23] nawet herbatka z lisci malin . Mały chyba sam musi sie zdecydowac. Zaczynam to olewac. Zacznie sie kiedy bedzie miało daje sobie na luz bo tylko sie denerwuje i to tez moze mnie jakos blokuje [emoji41]
Jednego jestem pewna. Na dwojce dzieci koncze swoj okres rozrodczy [emoji23][emoji23][emoji23]

Jouliettka glowa do góry. Zleci nim się obejrzysz. Wierz mi.....
Madzien ja zawsze mówiłam dwoje to optimum-jedno jest samotne a troje to za dużo..... [emoji6].... A co do porodu To jest chyba tak samo jak z zajściem w ciążę, że im bardziej się chce to gorzej-są jakieś blokady fizyczne. Tu może też jest podobnie.

f2w3krntoibfzvtv.png

relgx1hpxnktoe3t.png

Jouliettka glowa do góry. Zleci nim się obejrzysz. Wierz mi.....
Madzien ja zawsze mówiłam dwoje to optimum-jedno jest samotne a troje to za dużo..... [emoji6].... A co do porodu To jest chyba tak samo jak z zajściem w ciążę, że im bardziej się chce to gorzej-są jakieś blokady fizyczne. Tu może też jest podobnie.

f2w3krntoibfzvtv.png

relgx1hpxnktoe3t.png
Ciekawe jak ty jutro po zdjeciu pessara. Daj znac jak tam sytuacja na dole [emoji23] tylko wez no czekaj na mnie . Jeszcze ty mi sie wypakujesz pierwsza i juz serio zwatpie [emoji8][emoji8][emoji8][emoji8]

Ja syna rzeczy prałam w płynie jelp i chyba do płukania tez Jelp. Teraz nie było akurat jelpa wiec mamy lovelle i do płukania i do prania. Ja proszkow nie lubie bo nie zawsze się wypłukują, płynów używam. Płukałam zawsze raz i było ok.

Moja mała jest alergiczką i stosuje bobini bo to jej akurat spasowalo ( płyn do prania i płyn do płukania tkanin ale ten drugi w minimalnych ilościach ) i pranie zawsze załączam na podwojne płukanie.

reklama
Ja już poruszałam ten temat. My jestesmy alergikami. Ja jestem uczulona na takie konserwanty jak methylizothiasolinon. I niestety lovela te izotiasoliny ma, mimo że jest płynem hipoalergicznym... ajest to jeden z popularniejszych alergenów w płynach do płykania. Juz się przyzwyczaiłam, że spotykam go w płynach w super marketach z napisem "dla skóry wrażliwej", ale coś z przeznaczeniem dla nowowrodków i niemowląt było dla mnie zaskoczeniem.
My mamy tez zapas Jelpa. Tam jest inny środek konserwujący. Oprócz proszków i płynów jest też w ofercie odplamiacz. Uzywałam już przy dwójce dzieci i byłam zadowolona. I przeważnie tez płuczę podwójnie.

Do góry