reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

hej Brzuchy!!

wisienko moze warto sie skonsultowac z innym ginem i dodatkowo pogada z własnym i wylozyc kawe na ławe? i niech ci wytlumaczy co i jak, powiedz ze wyczytałas to i owo i niech on sie do tego ustosunkuje.
slonko bedzie dobrze, ja tez biore cordafen, moze ci troche po nim serducho kołatac.
andrewa moze macic juz bardzo intensywnie przygotowuje sie do porodu? mnie macicia nie dokucza, gorzej z kroczem - bo pika strasznie.
wyczekany super wiesci Kochana!! spokojnie wytrwasz do rozwiazania!! i nareszcie mozesz troszke sie poruszac!!!

wzucam wyreczko i kacik rózinki - brakuje tylko kilku drewnianych obrazków kubusia puchatka -czekamy na kuriera:)

Ostatnia edycja:
reklama
maqnio ja własnie miałam na myśli krocze..źle się wyraziłam...a w takim razie dlaczego krocze boli??/konsultowałaś to może z ginem???
łożeczko śliczne a powiedz mi ile kosztuje tego typu baldachim, jest śliczny :-)

andrewa konsultowalam, moj gin powiedzial, ze to bol spojenia łonowego, czyli ze kosci sie rozchodza, naciskaja na nerwy i stad ten bol. mnie boli czasem naprawde bardzo, ani wstac, ani siedziec, chodzic, lezec, - mega to meczace. gin mowil ze to fizjonomia i niestety trzeba to wytrzymac. co do baldachimu to kupilam razem z calym kompletem poscieli plus lozeczko, moge podac ci stronke na allegro, zawsze mozesz zadzwonic do producenta spytac czy sam baldachim by sprzedał:)

andrewa konsultowalam, moj gin powiedzial, ze to bol spojenia łonowego, czyli ze kosci sie rozchodza, naciskaja na nerwy i stad ten bol. mnie boli czasem naprawde bardzo, ani wstac, ani siedziec, chodzic, lezec, - mega to meczace. gin mowil ze to fizjonomia i niestety trzeba to wytrzymac. co do baldachimu to kupilam razem z calym kompletem poscieli plus lozeczko, moge podac ci stronke na allegro, zawsze mozesz zadzwonic do producenta spytac czy sam baldachim by sprzedał:)

kochana no to nic nam nie zostaje jak tylko to wytrzymać :)
inny mój problem to taki, że maleństwo strasznie noaciska na przepone co już raz skończyło się omdleniem...jestem już w 36 tc więc teoretycznie już powinno mi się chyba lepiej oddychać...

andrewa o kurka to nie zazdroszcze, moze po prostu maluszek jest spory i tak naciska na przepone? mnie sie brzucho juz bardzo obnizyl, ale tez nie czuje zeby jakos specjalnie lepiej sie oddychało i zeby zgaga byla mniejsza, nic z tych rzeczy meczy mnie tak samo jak brzucho byl wyzej. Musimy sie chyba po prostu przemeczyc:-)juz niewiele nam zostalo:)

Witajcie, osłabionam jakoś dzisiaj... Kilka godzin spędziłam z mamą, może to mnie osłabiło :). Wyprasowała wszystkie rzeczy Mateuszka, łącznie z ręcznikami, pokryciami na przewijak, itp., a ja segregowałam wielkościowo i upychałam w komodzie. No i zapchałam wszystkie szuflady, a jeszcze kilka rzeczy mam do schowania :(.

maqnio, podoba mi się pojemnik pod łóżeczkiem, super sprawa na dodatkową pościel i inne drobiazgi, przydałby mi się taki. Literki są śliczne, zamówiłam też dla Matiego :).

Mam pytanie odnośnie komody - nie przewraca Ci się, kiedy otworzysz wszystkie szuflady? Kupiliśmy podobną w Ikei, ale szuflady są ciężkie, a sama obudowa komody lekka i leci do przodu po wysunięciu szuflad. Chyba trzeba ją przykręcić do ściany, bo jak Młody wyjdzie z łóżeczka i pogmyra przy niej, to może się to źle skończyć!

Co to znaczy, ze brzuch się obniżył? Między nami 4 tyg. różnicy, a mnie się jeszcze nie podniósł!

Dziewczyny po 34 tygodniu - macie już przygotowane torby do szpitala? Kiedy czas się za to brać?

Dzisiaj czuję się jakbym była na lekkim rauszu, nie mam siły myśleć, może to od upału. Napisałam długą odpowiedź, ale zamiast wyślij dałam "odpowiedz na temat" i mi wszystko wcięło. Idę na balkon, poczytam gazetę, może zasnę.

mondy ja kupowalam ta komode w black red white i jak otworze wszystkie szuflady to stoi stabilnie, ja chowam w niej tylko takie lekkie rzeczy. co do brzucha to ja caly czas miala go az pod piersiami, zeby wsunac tam rece musialam piersi unosic a teraz mam swobodny dostęp pod piersi - ze sie tak wyraze. co do torby to moja spakowanan od 32 tygodnia:) super, ze mamcia tyle "czarnej" roboty za ciebie wykonała:)

Dzięki za info :).
Pewnie czas i na mnie, abym zaczęła rzeczy zbierać do torby.
Z tym brzuchem to dalej nie mam pewności, ale przecież u każdej z nas inaczej to wygląda...

reklama
mondy ja jakos specjalnie nie przejmuje sie tym czy jest wysoko czy nisko, dzidzia sama najlepiej wie kiedy opuscic brzuszek, nie ma co sie sugerowac wysokoscia brzucholi:-)
slonko szczerze? ja jakos szczegolnie nie czuje zeby cordafen działal. czestotliwosc skurczy jakos sie specjalnie nie zmienila. ale moim przypadkiem jakos specjalnie sie nie sugeruj, bo ja biore go profilaktycznie.

Do góry