reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Nie jestem po cesarce, pierwszy poród sn. Kurde nie wiem co mam robic dalej boli . Ale tragedii nie ma. Chodz juz sil nie mam . Jak w dzien bd to samo to jade do szpitala. Albo niech mi dadza cos rozkurczowego albo niech porod popedza . Mam nadzieję że niedlugo zobacze malego [emoji173] łobuz straszy matke ciągle [emoji23][emoji23][emoji23] ja mu dam.
Madzien pewnie pojedź i sprawdź czy to już, czy mały tylko Cię straszy[emoji4]

Napisane na XT1572 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Czesc dziewczyny.Aga mam nadzieje ze będzie dobrze ze współlokatorka.
Jouliettka u mnie do tej pory jest tak,ze jak syn dostaje temp albo wymiotow w nocy to z nim spie a raczej czuwam a maz spi i nic nie słyszy-a syn 8 lat. Jak mała?
Marcysia dobrze ze Twoj prowadzacy ma dyzur to jestes spokojniejsza.
Madzien daj znac jak z tymi skurczami u Ciebie.
Ja w nocy dzis często sie budzilam a to toaleta a to troche twardnienia brzucha i klucia w szyjce. A tylko 3 godz u tesciowej na grillu by przywitac nowego kudlatego czlonka rodziny (owczarek kaukaski) a takie skutki....

xnw4krnt83prf1c3.png
Mała po nocnej przerwie na oglądanie teraz śpi. Ale nie ma gorączki, a syrop można podać już za 1,5 godz. W nocy po 7 godzinach od podania miała już 39 stopni.

Ja juz nie wiem jak to z tymi pessarami . Jednym zdejmuja w 38.0 innym w 37.0 . Ja mam w srode 36 i 3. Dla mojego lekarza to 37 tydz i mi go zdejmuje( chodz jak urodze np to w szpitalu w srode to licza 36 tydz). Luteine i magnez mam brac do 36.6 potem lekarz mowi ze ciaza donoszona.
W poprzedniej ciąży fenoterol brałam do skończonego 36 tygodnia. Później odstawiają wszystkie leki.
Urodziłam mała w 38 tygodniu 4 dniu i też wpisane, że w 38. Lekarze liczą skończone tygodnie, przynajmniej większość z nich. Ja też mówię np. że skończyłam 23 tydzień, ale jestem w 24 tygodniu [emoji4]

Dziewczyny co można w ciąży stosować na kaszel? Coś mnie męczy. Zalega mi po nocy coś na krtani i przez to kaszlę.

Jouliettka,
Nic nie można na kaszel w ciazy, tylko ten pre nalen, który gó...o daje. Ja się strasznie męczyłam w lutym, pytałam kekarza wtedy co na kaszel mogę i powiedział, ze nic...no to leczyłam się naturalnymi metodami, imbir, miód, syrop z cebuli, pomagały mi bardzo inhalacje z soli fizjologicznej i picie wody w dużych ilościach.
Ja sie mocno przejęłam ta sytuacja koleżanki, teraz mam skurcze ale już się nafaszerowałam nospa i scopolanem, mam nadzieje, ze się nie rozkręci.

Ostatnia edycja:
A syrop stodal czy drosetux też nie wolno? Spróbuję z inhalacjami. Boje się, że kaszel nasili mi skurcze. Chyba wezmę dziś dodatkowy magnez. Za dwa dni mam wizytę u mojego ginekologa to się dobrze składa.
Aga musisz skupić się na sobie i swoim maleństwu. Trzymam kciuki aby się uspokoiło.

reklama
W necie są informacje, ze niby te syropy co podałaś mozna ale lepiej spytaj lekarza. Moja internistka i gin na moje pytanie ci mogę na kaszel zgodnie powiedzieli " w ciazy na kaszel nic nie można". A ja byłam w strasznym stresie bo mam to rozejście blizny+ skurcze wiec kaszel to dla mnie bardzo duze ryzyko.

Ja już chce żeby ten dzień się skończył i żeby był nowy tydzień. W środę skończę 34 tc i wejdę w 35. Mam nadzieje, ze nic złego się nie wydarzy ale cos czuje, ze druga porcja sterydow mnie nie ominie...

Do góry