reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Marcysia,
I mnie po takich skurczach tez zawsze boli macica, na dole.
Dostałaś druga dawkę sterydow? Jeśli sytuacja byłaby poważna to by ci dali, tak mydle, u nas tak robią...

reklama
Sterydy dostałam tydzień temu. Prosiłam wczoraj o coś mocniejszego niż magnez bo mowie ze na mnie magnez nie działa, ale mam wrażenie że oni nic innego nie mają. Nie podłączyli mnie do ktg. Miałam tylko szyjke zbadana. Nie wiem co to będzie

Napisane na F3211 w aplikacji Forum BabyBoom

Marcysia,
Na pewno maja leki tokolityczne, to standard wcszpitalsch.
Jakby sie akcja powtórzyła ( twu twu) to popros od razu o ktg. U nas to jest pierwsza rzecz, która polozne robią jak któraś kobieta powie, ze ma skurcze.
A jak będziesz widzieć lekarza na obchodzie to zapytaj jakie leki tokolityczne maja wyrazie skurczy ( np. Salbutamol, atosiban), magnez to najsłabszy lek, nie u każdej działa.

A teraz jest ok? Nie masz skurczy?

Marcysia,
Na pewno maja leki tokolityczne, to standard wcszpitalsch.
Jakby sie akcja powtórzyła ( twu twu) to popros od razu o ktg. U nas to jest pierwsza rzecz, która polozne robią jak któraś kobieta powie, ze ma skurcze.
A jak będziesz widzieć lekarza na obchodzie to zapytaj jakie leki tokolityczne maja wyrazie skurczy ( np. Salbutamol, atosiban), magnez to najsłabszy lek, nie u każdej działa.

A teraz jest ok? Nie masz skurczy?
U nas o ktg możesz prosić i o coś rozkurczowego. Czasami nie doczekasz się.

Marcysia, to całe szczęście :)
Spokojnie z nim pogadaj, spytaj o te leki tokolityczne.
I nue denerwuj sie. Ja tez msm skurcze od 1 w nich przez akcje z moja współlokatorka, do tej puryzmu nie przeszły, zaraz Ktg to zobaczę czy sie zapisują...
Daj znać po obchodzie i głowa do góry, jeszcze nie jest nasz czas na rodzenie :)

Czesc dziewczyny.Aga mam nadzieje ze będzie dobrze ze współlokatorka.
Jouliettka u mnie do tej pory jest tak,ze jak syn dostaje temp albo wymiotow w nocy to z nim spie a raczej czuwam a maz spi i nic nie słyszy-a syn 8 lat. Jak mała?
Marcysia dobrze ze Twoj prowadzacy ma dyzur to jestes spokojniejsza.
Madzien daj znac jak z tymi skurczami u Ciebie.
Ja w nocy dzis często sie budzilam a to toaleta a to troche twardnienia brzucha i klucia w szyjce. A tylko 3 godz u tesciowej na grillu by przywitac nowego kudlatego czlonka rodziny (owczarek kaukaski) a takie skutki....

xnw4krnt83prf1c3.png

reklama
Czesc Dziewczyny,
Ja wczoraj od ok. 18 do ok.22 mialam takie kopy, prezenia sie malego, ze lzy w oczach mialam. Prysznic, jedzienie, ktore zawsze pomagalo na uspokojenie nie zadzialalo. Na szczescie w koncu sie uspokoil. Balam sie ze cos sie dzieje, juz mielismy jechac na IP ale uspokoil sie. Potem sie odzywal ale delikatniej. Wstalam w nocy tylko raz. Dzis mnie boli cale krocze, ledeo daje kroka
Biedne jestescie ze sie nie wyspalyscie. Sen jest wazny.
Dzis zimniej jest o wiele wedlug wczoraj. Lodowaty wiatr.

Milego dnia ☺

Do góry