reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Aha będzie dobrze. Jeśli muszą niech podają sterydy, Twoja pupa to wytrzyma [emoji4] nie martw się na zapas, bądź dobrej myśli.
Wysłałam SMS z pytaniem do mojego ginekologa.

Napisane na XT1572 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny co można w ciąży stosować na kaszel? Coś mnie męczy. Zalega mi po nocy coś na krtani i przez to kaszlę.

Napisane na XT1572 w aplikacji Forum BabyBoom
Drosetux mozna. Mi na kaszel super pomagal w ciazy sok z bzu mojej mamy . Powiem wam ze cuda robil . Dodatkowo sok z cebuli i jakos to szlo . [emoji5]

W necie są informacje, ze niby te syropy co podałaś mozna ale lepiej spytaj lekarza. Moja internistka i gin na moje pytanie ci mogę na kaszel zgodnie powiedzieli " w ciazy na kaszel nic nie można". A ja byłam w strasznym stresie bo mam to rozejście blizny+ skurcze wiec kaszel to dla mnie bardzo duze ryzyko.

Ja już chce żeby ten dzień się skończył i żeby był nowy tydzień. W środę skończę 34 tc i wejdę w 35. Mam nadzieje, ze nic złego się nie wydarzy ale cos czuje, ze druga porcja sterydow mnie nie ominie...
U Was dawkę sterydow ponawiaja? U nas jedna dawkę 2 razy i mówią że już więcej nie można tak samo jak pompy

Ja dzisiaj mało nie wylądowałam na stole operacyjnym. Rano miałam ktg coś wyszlo podejrzane więc miałam nie jeść śniadania i po usg miałam iść ew. na salę operacyjna. Po usg wyszlo niby wszystko ok, więc jestem z powrotem w pokoju. Brzuch mnie lekko boli pewnie po wczorajszych skurczach i czuję jakby chciało mi się wymiogowac. Okropny dzień. Jestem słaba i źle się czuję

Napisane na F3211 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja dzisiaj mało nie wylądowałam na stole operacyjnym. Rano miałam ktg coś wyszlo podejrzane więc miałam nie jeść śniadania i po usg miałam iść ew. na salę operacyjna. Po usg wyszlo niby wszystko ok, więc jestem z powrotem w pokoju. Brzuch mnie lekko boli pewnie po wczorajszych skurczach i czuję jakby chciało mi się wymiogowac. Okropny dzień. Jestem słaba i źle się czuję

Napisane na F3211 w aplikacji Forum BabyBoom

Marcysia, 3maj się dzielnie. Oby zaraz Ci przeszło :-)

Marcysia,
mam nadzieje, ze wszystko sie u ciebie unormuje. A co na tym Ktg wyszło? Skurcze?Mogliby ci włączyć leki jakies porządne, a nie operacja straszyć, pewnie już bylas niezle zestresowana.

Mnie tez brzuch boli dziś i mam skurcze. Trochę pochodzilam po korytarzu bo lodówka była rozmrażana i trzeba było rzeczy do pokoju wziąć, sporo tego wiec na dwa razy, a potem jeszcze odnieść. I brzuch od razu napięty, bolesny...
Dziś chyba naprawdę byla jakaś pechowa noc bo tu u nas większość dziewczyn narzeka, ze je cos bolało albo skurcze albo spać nie mogły.

Jazka,
Ponawiają jeśli jest potrzeba bo sterydy działają tylko 10-14 dni.

Marcysia,
mam nadzieje, ze wszystko sie u ciebie unormuje. A co na tym Ktg wyszło? Skurcze?Mogliby ci włączyć leki jakies porządne, a nie operacja straszyć, pewnie już bylas niezle zestresowana.

Mnie tez brzuch boli dziś i mam skurcze. Trochę pochodzilam po korytarzu bo lodówka była rozmrażana i trzeba było rzeczy do pokoju wziąć, sporo tego wiec na dwa razy, a potem jeszcze odnieść. I brzuch od razu napięty, bolesny...
Dziś chyba naprawdę byla jakaś pechowa noc bo tu u nas większość dziewczyn narzeka, ze je cos bolało albo skurcze albo spać nie mogły.

Jazka,
Ponawiają jeśli jest potrzeba bo sterydy działają tylko 10-14 dni.
Wiem, że tyle działają. U nas nie podają kolejnej dawki, nawet ze mną na sali leżała dziewczyna, której w 31 tygodniu zrobili cc a w 28 miała podane sterydy i mówili, że tylko raz podaje się je.

reklama
Do góry