reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Aha będzie dobrze. Jeśli muszą niech podają sterydy, Twoja pupa to wytrzyma [emoji4] nie martw się na zapas, bądź dobrej myśli.
Wysłałam SMS z pytaniem do mojego ginekologa.

Napisane na XT1572 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny co można w ciąży stosować na kaszel? Coś mnie męczy. Zalega mi po nocy coś na krtani i przez to kaszlę.

Napisane na XT1572 w aplikacji Forum BabyBoom
Drosetux mozna. Mi na kaszel super pomagal w ciazy sok z bzu mojej mamy . Powiem wam ze cuda robil . Dodatkowo sok z cebuli i jakos to szlo . [emoji5]

W necie są informacje, ze niby te syropy co podałaś mozna ale lepiej spytaj lekarza. Moja internistka i gin na moje pytanie ci mogę na kaszel zgodnie powiedzieli " w ciazy na kaszel nic nie można". A ja byłam w strasznym stresie bo mam to rozejście blizny+ skurcze wiec kaszel to dla mnie bardzo duze ryzyko.

Ja już chce żeby ten dzień się skończył i żeby był nowy tydzień. W środę skończę 34 tc i wejdę w 35. Mam nadzieje, ze nic złego się nie wydarzy ale cos czuje, ze druga porcja sterydow mnie nie ominie...
U Was dawkę sterydow ponawiaja? U nas jedna dawkę 2 razy i mówią że już więcej nie można tak samo jak pompy

Ja dzisiaj mało nie wylądowałam na stole operacyjnym. Rano miałam ktg coś wyszlo podejrzane więc miałam nie jeść śniadania i po usg miałam iść ew. na salę operacyjna. Po usg wyszlo niby wszystko ok, więc jestem z powrotem w pokoju. Brzuch mnie lekko boli pewnie po wczorajszych skurczach i czuję jakby chciało mi się wymiogowac. Okropny dzień. Jestem słaba i źle się czuję

Napisane na F3211 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja dzisiaj mało nie wylądowałam na stole operacyjnym. Rano miałam ktg coś wyszlo podejrzane więc miałam nie jeść śniadania i po usg miałam iść ew. na salę operacyjna. Po usg wyszlo niby wszystko ok, więc jestem z powrotem w pokoju. Brzuch mnie lekko boli pewnie po wczorajszych skurczach i czuję jakby chciało mi się wymiogowac. Okropny dzień. Jestem słaba i źle się czuję

Napisane na F3211 w aplikacji Forum BabyBoom

Marcysia, 3maj się dzielnie. Oby zaraz Ci przeszło :-)

Marcysia,
mam nadzieje, ze wszystko sie u ciebie unormuje. A co na tym Ktg wyszło? Skurcze?Mogliby ci włączyć leki jakies porządne, a nie operacja straszyć, pewnie już bylas niezle zestresowana.

Mnie tez brzuch boli dziś i mam skurcze. Trochę pochodzilam po korytarzu bo lodówka była rozmrażana i trzeba było rzeczy do pokoju wziąć, sporo tego wiec na dwa razy, a potem jeszcze odnieść. I brzuch od razu napięty, bolesny...
Dziś chyba naprawdę byla jakaś pechowa noc bo tu u nas większość dziewczyn narzeka, ze je cos bolało albo skurcze albo spać nie mogły.

Jazka,
Ponawiają jeśli jest potrzeba bo sterydy działają tylko 10-14 dni.

Marcysia,
mam nadzieje, ze wszystko sie u ciebie unormuje. A co na tym Ktg wyszło? Skurcze?Mogliby ci włączyć leki jakies porządne, a nie operacja straszyć, pewnie już bylas niezle zestresowana.

Mnie tez brzuch boli dziś i mam skurcze. Trochę pochodzilam po korytarzu bo lodówka była rozmrażana i trzeba było rzeczy do pokoju wziąć, sporo tego wiec na dwa razy, a potem jeszcze odnieść. I brzuch od razu napięty, bolesny...
Dziś chyba naprawdę byla jakaś pechowa noc bo tu u nas większość dziewczyn narzeka, ze je cos bolało albo skurcze albo spać nie mogły.

Jazka,
Ponawiają jeśli jest potrzeba bo sterydy działają tylko 10-14 dni.
Wiem, że tyle działają. U nas nie podają kolejnej dawki, nawet ze mną na sali leżała dziewczyna, której w 31 tygodniu zrobili cc a w 28 miała podane sterydy i mówili, że tylko raz podaje się je.

reklama
Do góry