reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
W czwartek mam usg zobacze ile maly wazy . On raczej nie bedzie z tych malutkich wiec jak mi zdejmie pessar w 36.3 to do tego 38 dotrwam mam nadzieje ze maks . [emoji23] nie chce tylko przenosić bo serio juz padam. Czekam na porod jak na zbawienie .
U mnie raczej by to nie przeszło. Syn sie urodził po tygodniu od odstawienia leków. Tu moze byc podobnie albo szybciej.

xnw4krnt83prf1c3.png

U mnie raczej by to nie przeszło. Syn sie urodził po tygodniu od odstawienia leków. Tu moze byc podobnie albo szybciej.

xnw4krnt83prf1c3.png
Mam nadzieje ze moj lekarz wie co robi i nie wyjmie mi za wczesnie czy cos. O dziwo teraz mam mniej skurczy niz mialam wczesniej a cala ciaze mialam . Teraz brzuch miekki . Jestem tylko na magne b6 i luteinie. W 1 ciazy od 8 msc to ja mialam rozwarcie na 2 palce. Urodzilam w 40 tyg rownym . ( porod trwał 2 i pol h - 3 parte , synek 3600)
Potem mialam konizacje szyjki wiec roznie moze byc . Troche sie boje ze albo za szybko urodze i mi szyjke rozwali. Albo przestanie sie rozwierac przez blizne i cc. Nakrecam sie sama z tego siedzenia w domu. [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Wazne bysmy im ufaly. Każdy zna swoją pacjentke i wie co robi widząc jak jest.
W pierwszej ciąży mialam miesiac wczesniej rozwarcie na palec i szybko poszlo przez co popekalam na szyjce plus naciecie. Teraz tez tego sie boje ze bedzie za szybko i powtorka z rozrywki z pekaniem. A wolalabym by mi zdjal w 37,3. To tylko kilka dni roznicy.

Mojego meza na wieczor nagralo na robote [emoji43]
xnw4krnt83prf1c3.png

Marcysia to nie daleko, pamietam jak bylam na ostatniej wizycie i niby spotkanie za 3 tyg wydawalo sie odlegle. A tu juz w czwartek mam wizyte, w piątek mina 3 tyg jak Aga na IP wyladowala ze skurczami i jest w szpitalu. Czas leci jak szalony choc wydaje sie inaczej

xnw4krnt83prf1c3.png

Marcysia to nie daleko, pamietam jak bylam na ostatniej wizycie i niby spotkanie za 3 tyg wydawalo sie odlegle. A tu juz w czwartek mam wizyte, w piątek mina 3 tyg jak Aga na IP wyladowala ze skurczami i jest w szpitalu. Czas leci jak szalony choc wydaje sie inaczej

xnw4krnt83prf1c3.png
Zdecydowanie czas leci szybko. Wam dziewczyny zostało już na prawdę mało czasu. Jeszcze trochę i będziecie tulić swoje maleństwa. Tyle już przeszłyście, że kilka tygodni minie błyskawicznie.

Napisane na XT1572 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny jak to jest z szałwia w ciąży? Mała wyciągnęła nas na kolację do restauracji i chciała makaron z kurczakiem. Oczywiście nie zjadła wszystkie więc mamusia częściowo dojadla. Makaron posypany był świeżą szałwia, której co prawda mało zjadłam ale jednak. Później poczytałam, że szałwi nie powinno się stosować w ciąży. Myślicie, że może zaszkodzić? Zdenerwowałam się tylko

Napisane na XT1572 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry