reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Ja tez bylam na dworku na huśtawce zamiast lezaczka.
Mala mi coraz bardziej naciska na szyjke bo pessar mnie uwiera i od kilku dni mnie czyści. A nic nie wyprane dla malej zero torby spakowanej. Oby do czwartku-do wizyty i sie okaże

xnw4krnt83prf1c3.png

reklama
Kindziorek, zaciskaj nogi;) Jeszcze niech posiedzi trochę w brzuchu młoda:)

U nas dziś tak gorąco i duszno, ze mi sie pierwszy raz w życiu naprawdę ciężko oddychało, aż sie przestraszyłam. Już teraz lepiej jest. Nie wiem co będzie jak prawdziwe upały przyjdą...wiatrak będę mieć w tym tygodniu to może pomoze.

Weekend się kończy, od jutra nowy tydzień, oby do środy bo wtedy będzie u mnie 33 tc skończony i początek 34. A jak sie uda i skończę 34 tc to chyba imprezę na oddziale zrobię i wypije szampana piccolo:D

Kindziorek,
twój suwak pokazuje dziś 33 i 6 czyli jutro skończone 34. Jest ok według mnie:)
Fajnie, ze juz masz 34, to już naprawdę dobry wynik:) oczywiście oby dluzej ale jakby co to dziecko jest już w zasadzie po tej bezpiecznej stronie:)

A ja leżę. Miałam pobrana krew do badan. Jestem podłączona do magnezu nie wiem po co, ale jest ok. Dziewczyna z pokoju szyjkowa 18 mm ma założony szew mcdonalda (chyba tak się pisze) i jest ok. Ma być jeszcze tydzień tutaj

Napisane na F3211 w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie pokazuje błąd 3 dniowy.
Bezpieczne jest ale wiadomo im dłużej tym lepiej. Moj gin uważa ze donoszona jest przy skończonym 38 i przez to ze mala sie za bardzo pcha przesunal zdjecie pessara. Wiec jeszcze 4 tyg zaciskania nóg.
A u Ciebie zobaczysz, zleci szybko. A pewnie bedzie tak przy Twojej bliźnie, ze wcześniej swoją córeczkę zobaczysz niż część z nas albo w zbliżonym terminie.

xnw4krnt83prf1c3.png

U mnie pokazuje błąd 3 dniowy.
Bezpieczne jest ale wiadomo im dłużej tym lepiej. Moj gin uważa ze donoszona jest przy skończonym 38 i przez to ze mala sie za bardzo pcha przesunal zdjecie pessara. Wiec jeszcze 4 tyg zaciskania nóg.
A u Ciebie zobaczysz, zleci szybko. A pewnie bedzie tak przy Twojej bliźnie, ze wcześniej swoją córeczkę zobaczysz niż część z nas albo w zbliżonym terminie.

xnw4krnt83prf1c3.png
Czyli pessar zdejma ci w 38 tyg skonczonym ? A gaka masz dlugosc szyjki ? Ja bede miec zdejmowany dokladnie w 36.3 tyg. A do 36.6 magne b6 i luteina .

Madzien zdjecie przy skonczonym 38 i niech sie dzieje co chce.
Ja mam 20 mm plus rozwarcie wew (nie wiem na ile ale na usg widac bylo ze spore) a główka na usg wpasowana idealnie w lejek. Jade na nospie max i magne b6 3 razy dziennie. Co dalej zobaczymy w czwartek. No i bedzie odbrazu GBS. Lekarz z tych ostrozniejszych. A z tego co sie orientuje to swego czasu pracował w Warszawie na Żelaznej a pacjentki walą do niego drzwiami i oknami i to głównie ciężarne i to właśnie te problemowe.

xnw4krnt83prf1c3.png

Ostatnia edycja:
reklama
Madzien zdjecie przy skonczonym 38 i niech sie dzieje co chce.
Ja mam 20 mm plus rozwarcie wew (nie wiem na ile ale na usg widac bylo ze spore) a główka na usg wpasowana idealnie w lejek. Jade na nospie max i magne b6 3 razy dziennie. Co dalej zobaczymy w czwartek. No i bedzie odbrazu GBS. Lekarz z tych ostrozniejszych. A z tego co sie orientuje to swego czasu pracował w Warszawie na Żelaznej a pacjentki walą do niego drzwiami i oknami i to głównie ciężarne i to właśnie te problemowe.

xnw4krnt83prf1c3.png
W czwartek mam usg zobacze ile maly wazy . On raczej nie bedzie z tych malutkich wiec jak mi zdejmie pessar w 36.3 to do tego 38 dotrwam mam nadzieje ze maks . [emoji23] nie chce tylko przenosić bo serio juz padam. Czekam na porod jak na zbawienie .

Do góry