reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Jazka, na pompie skurcze mina, nie denerwuj się. Stres wzmaga skurcze, wiem cos o tym. Mi pompa te skurcze wyciszyła, a było już nieciekawie. A jak się czujesz po tej pompie? Trzęsą ci się ręce?
Bądź dobrej myśli i nie słuchaj gadania, ze dziecko nie ma szans. Kilogramowe dziecko z 27 tc ma szanse! Tu w zesxlym tygodniu uratowali dziewczynkę z 26 tc z waga 800 g. Żyje i podobno ma się dobrze.
No ale wiadomo, lepiej niech siedzi u ciebie w brzuchu ile się da wiec zaciskaj nogi, nie stresuj się i myśl pozytywnie!
Całkiem dobrze czuje się, jedynie w momencie padania strzykawka dawki steżonej bardzo dziwnie mnie się zrobiło. Właśnie na cc pojechała dziewczyna 25 tydzień, 4 godz pod pompa, rozwarcie powiększyło sie, dostala 1 dawkę sterydow

reklama
Joulietka. Po tak małej ilości szalwii nic dzidzi nie będzie. Jazka. Oby wyciszyli te skurcze. Jaki oni mają sprzęt w tych szpitalach to jest skandal. Przeciez na patologi powinni mieć najwyższej klasy.
Powiem Wam z ciekawości że u mnie w szpitalu widzę dużo kobiet chldzacych, aż zaczęłam się zastanawiać z czym one tutaj przyszły na patologie. Ogólnie dzień zapowiada się słoneczny. Jedyny minus, że koleżanka obok mnie jest cieplolubna i jest włączony grzejnik i okno zamknięte a ja zaraz zdychne tak mi ciepło ;)

Napisane na F3211 w aplikacji Forum BabyBoom

Od 5 nie spie . Do to tego co chwile sie budze . A jak wtedy boli . Jak juz zmienie pozycje to jeszcze gorzej . Brzuch mi chce od srodka rozerwac . W nocy jest gorzej niz w dzien . A zas w dzien jest synek to nie odespie . [emoji23][emoji23][emoji23] wygladam laski jak po dobrej imprezie . W sumie to na kacu ładniej wygladalam . [emoji23][emoji23]
Ostatnio uslyszalam ciesz sie z ostatnich dni ciazy . To taki cudowny wyjatkowy stan . Tak sie ciesze ze az skacze z radosci [emoji23] milego dnia kobitki . Oby nas nic dzis nie bolało i kazda zostala w dwupaku !!!

Hello ze slonkiem, szybko szykuje sie i jade do poradni zakaznej. Mam nadzieje, ze tam z marszu wszystko zalatwie i wroce raz dwa do domu. Teraz bez luteiny to nie chce sie nie potrzebnie szwedac. Niestety tak jak myslalam nie mam nigdzie w ksiazeczce slowa o szczepionce na wzw typu B.
Dziewczyny kolejny tydzien za nami i nowy sie zaczyna. Ja marze zeby jeszcze min. ze 2 tyg.wytrzymac.
milego dnia

Jazka
Ja byłam na pompie ponad 3 doby i cały czas na tej pompie skurcze miałam tylko stopniowo roBily się coraz rzadsze. Jak mnie podpinali to mialam co 3-5 minut, a zapisywały się takie nawet do 80 i 90. Po 3 dobach mnie odpięli, ja nadal mam skurcze, tylko rzadziej.codziennie 2 razu mam Ktg i na godzinnym ktg różnie, czasem 6 skurczy takich 40-60, czasem jeden. Ciagle jestem na nospie, magnezie i scopplanie. No ale pompa pomogła. Tu niektóre dziewczyny i po tydzień maja pompę. Jeśli nie odeszły ci wody, nie masz rozwarcia, infekcji to powinno sie to wyciszyć.

Kiedy cie podpięli pod pompę? I jak nazywa się lek?

A po jakim czasie mają wyciszyć się, bo był spokój i brzuch zaczął stawiać się w nocy. W szpitalu twierdzą że nie powinno być już skurcz
Ja nie bylam na pompie ale kolezanka to 2 -3 dni byla . Skurcze stopniowo odpuszczaly . Za to pontej alcji miala spokoj. [emoji4][emoji4]

reklama
Jazka
Ja byłam na pompie ponad 3 doby i cały czas na tej pompie skurcze miałam tylko stopniowo roBily się coraz rzadsze. Jak mnie podpinali to mialam co 3-5 minut, a zapisywały się takie nawet do 80 i 90. Po 3 dobach mnie odpięli, ja nadal mam skurcze, tylko rzadziej.codziennie 2 razu mam Ktg i na godzinnym ktg różnie, czasem 6 skurczy takich 40-60, czasem jeden. Ciagle jestem na nospie, magnezie i scopplanie. No ale pompa pomogła. Tu niektóre dziewczyny i po tydzień maja pompę. Jeśli nie odeszły ci wody, nie masz rozwarcia, infekcji to powinno sie to wyciszyć.

Kiedy cie podpięli pod pompę? I jak nazywa się lek?
Tractolice. Od wczoraj rana

Do góry