reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Ja nie kojarze, żebym miała dodatkowe szczepienia po szkole. Siostra właśnie mi potwierdziła, że ona też dodatkowo przed operacją się szczepila (3dawki). Kurde ale w październiku 2016r. Miałam wynik ujemny. Nic mi nie zostaje teraz jak czekać na wynik. A teraz przed porodem mogłabym ewentualnie czy już nie?
Na wzw szczepilo sie dodatkowo. Pewnie jestesmy wszystkie w podobnym wieku - kolo 30,wiec wygladalo to tak samo. Trzeba bylo kupic 3 dawki, ja bylam szczepiona w gabinevie higieniatki w szkole, ale szczepionki byly kupowane przez chetnych i pozniej dpdatkowa dawka przypominajaca. Zawsze pytaja o to przed porodem, czy w ogole w szpitalu. Sprawdz to w ksiazeczce, nawet dodatkowe, tym bardziej tak wazne musza byc tam zapisane. Wiele osob, ale raczej starszych od nas szczepilo sie dopiero przed zabiegami, bo bez tego zadnej operacji planowej (czyli nie ratujacej zycia) nie chca robic.

Napisane na Picasso w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
dziewczyny mam pytanie. Jak wyglada wynik posiewu. Bo dzisiaj zalohowalam sie i wydaje mi sie ze jest wynik tylko badania ogolnego moczu,a osobnego wyniku posiewu nie ma. Czy moze to trwac dluzej?

Napisane na LG-H635 w aplikacji Forum BabyBoom

dziewczyny mam pytanie. Jak wyglada wynik posiewu. Bo dzisiaj zalohowalam sie i wydaje mi sie ze jest wynik tylko badania ogolnego moczu,a osobnego wyniku posiewu nie ma. Czy moze to trwac dluzej?

Tak. Jak jest czysty to moze byc pp 2-3 dobach, jak nie, to jak sie cos hoduje, czekaja.

Dziewczyny wyszedł mi wynik 1.62 reaktywny, a do 1 jest ujemny. Było wykonane 2ie badania i opis jest test antygenu niepotwiwrdzony. Byłam u lekarza zakaznego od razu i według niego na ponad 90% jest wynik fałszywie dodatni, bo oba wyniki się wykluczają. Dodatkowo yen wynik pozytywny jest bardzo niski, powinnien być 2,3cyfry przed przecinkiem.
Miałam zabieg w szpitalu w 2012r.i muszę badania poszukać przed nim jakie miałam robione. Teraz za cholerę nie moge sobie przypomnieć czy miałam szczepienie na to?

Jesli Ci to pomoze, to ja zajrzalam do mojej ksiazeczki zdrowia dziecka. Mam tam zapisane nazyw szczepionek. Nie sa opisane,ze to przeciw wzw, wiec podaje nazwy, moze pomoze zidentyfikowac szczepienie w Twoich dokumentach. Mialam 3 dawki ENG B (Energix B) a potem po 5 latach Hepavax G.
Niestety z samym wynikiem nie pomoge, bo mi to nic nie mowi. Ale dopytaj faktycznie Mame, niech poszuka w Twojej ksiazeczce.

Engerix to wlasnie szczepionkanza wzw b a hepawax to pewnie dawka przypominającą

xnw4krnt83prf1c3.png

reklama
Joulietka. Ja niejednokrotnie bralam apap. Jak jest taka potrzeba to nie mecz sie. Apap jest bezpieczny,tylko wez w dawce 250 a nie 500 (bo apap extra ma chyba podwojna dawke)

Do góry